Skip to content

20 bruksområder for honning

16 de februar de 2021

Bier spiller en viktig rolle i planteproduksjonen og hjelper til med å pollinere frukten og grønnsakene vi spiser hver dag. Bare hvis du ikke visste det – september er National Honey Month.

Honning er en fantastisk mat. Det er kanskje ikke en plante, men honning er en annen type høst, en annen slags «frukt».

Har du stoppet for å tenke på alle måtene du bruker honning i ditt daglige liv?

Personlig bruker vi det til matlaging, salater, lage granola, smoothies, til kaffe, te og andre bruksområder på kjøkkenet.

Vi vet alle at honning er et av de beste naturlige søtningsstoffene som Mother Nature har gitt oss. Men et overraskende faktum er at det forbrukes i enorme mengder over hele verden.

Storbritannia alene bruker 25 000 tonn honning hvert år mens det i USA viser seg at hver amerikaner bruker omtrent 1,5 kilo honning hvert år

Med slike forbrukstall gir denne gyldne gleden mye mer for helsen enn folk generelt er klar over.

Selv om det er mange bruksområder for honning, viser vi 20 bruksområder som får deg til å sette pris på denne ingrediensen mye bedre. Og fordelene honning gir, du vil se dem selv etter å ha prøvd disse bruksområdene.

Naturlig søtningsmiddel for desserter

Mange bruker honning som søtningsmiddel for morgente for å redusere kaloriinntaket. Men bruk av honning skal ikke stoppe ved det.

Dens søteegenskaper kan brukes godt ved å bruke honning i stedet for sukker til tilberedning av desserter.

Bortsett fra å gjengi den søte smaken og den blomstrende smaken, er honning også fylt med antioksidanter som er veldig bra for helsen til indre organer. Antioksidanter bremser også aldringsprosessen, slik at man ser ung ut i lang tid.

Rensemiddel for hud

Honning er rik på enzymer som fungerer som veldig gode rensemidler for huden. Ved å bruke honning som hudrenser fjerner du forsiktig de døde hudcellene og smuss fra huden, slik at den blir ren og frisk.

Enzymer i honning stimulerer også hudcellene som forbedrer blodsirkulasjonen i dem. Dette gir en naturlig glød i huden.

Honning har også antimikrobielle egenskaper. Derfor når den påføres huden, renser den eventuelle skadelige bakterier som er tilstede på den på grunn av smuss og svette. Bruk av honning for regelmessig rensing av huden unngår hudallergi, kviser og andre hudproblemer.

Helbreder tørre lepper

Noen ganger, til tross for regelmessig bruk av kosmetiske leppepomader, får ikke leppene fuktigheten de trenger og ender opp med å tørke og til og med bli sprukket. Honning har fuktighetsgivende egenskaper som kan hjelpe fuktighet og fuktighet av leppene og hindre dem i å tørke opp lett.

Kombiner en dråpe honning med en dråpe mandelolje og masser forsiktig på tørre lepper. Ved å bruke denne metoden kan tørrhet fra leppene fjernes på en dag eller to. Denne naturlige leppepomade er ikke bare effektiv, men også ganske velsmakende.

Naturlig balsam for hår

Med forurensnings- og stressnivået i livsstilen vår, gjennomgår håret mye skade. Det er forskjellige selskaper for hårpleieprodukter som prøver å tjene penger på ønsket om skadefritt, mykt hår. Men de fleste av disse hårpleie masker og produkter er lastet med kjemikalier som bare skader håret ytterligere i det lange løp.

Honning har 18% vanninnhold og har derfor veldig gode nærende egenskaper.

Å blande en spiseskje honning med to til tre ss oljer som olivenolje eller jojobaolje skaper den beste hårmasken som forhindrer hårskader og unngår splitting.

Cure For Hangover

Bakrus kan herdes naturlig ved å spise honning. Det naturlige sukkeret i honning er tilstede i form av fruktose. Fruktose øker kroppens stoffskifte som fører til raskere bryting av alkohol i kroppen. Dette kan igjen lindre hodepine og ubehag ved bakrus.

uick Boost Of Energy

Honning består av 80% sukker og er søtere enn det raffinerte sukkeret som brukes til daglig matlaging. Sukkeret i honning er imidlertid enkelt sukker og kan lett brytes ned og fordøyes av kroppen for å frigjøre energi.

Honning er dermed en kilde til rask energi. Å drikke en varm kopp te når du er sliten eller legge til en smoothie etter trening, kan lade opp og forberede en for den gjenværende delen av dagen.

Beroligende honning hostesirup

Den medisinske verdien av honning har blitt anerkjent og verdsatt fra gammel tid. Honning er en naturlig medisin når det gjelder sår hals og hoste.

Å blande to ss honning med varmt vann og en skje ingefærekstrakt gir en beroligende hostedrink.

Honning har betennelsesdempende egenskaper som lindrer kløende og sliten hals på grunn av hoste.

Ingefær gir kroppen varme ved forbruk. Derfor er det veldig gunstig ved hoste på grunn av kulde. Sødme av honning gjør det enkelt å konsumere det bitre ingefærekstrakten.

Gunstig for god søvn

Uregelmessig søvn, avbrutt av konstant våkne med hyppige intervaller, kan være forårsaket av hormonell ubalanse i kroppen. Hormoner som adrenalin og kortisol kan skape søvnforstyrrelser når de er i ubalanse.

Å spise honning før du legger deg om natten har vist seg å hjelpe uavbrutt nattesøvn. Det er funnet at de beroligende egenskapene til honning beroliger sansene, noe som reduserer angst og stress. Dette hjelper igjen til å regulere hormonene i kroppen.

Cure for sesongmessige allergier

Med skiftende årstider utvikler forskjellige mennesker allergier som kan føre til hudutslett og kløende, flassende hud. Påføring av honning på de allergiske delene av huden kan lindre irritasjonen og gi en beroligende lindring.

Å spise noen skjeer med lokal honning under skiftende værforhold kan også bidra til å forhindre disse allergiene.

Honning kommer fra blomster, og den har en veldig liten mengde pollen suspendert i seg. Å spise disse pollenene hjelper kroppen til å utvikle immunitet mot allergi fra dem.

Bruk honning som naturlig konserveringsmiddel

Noen sesongfrukter smaker så godt og næringsrikt at vi ønsker at vi kan bevare dem lenger uten å miste ernæringen. Kunstige konserveringsmidler er ikke veldig bra for helsen, og derfor foretrekker mange av oss ikke å bruke dem.

Honning er et perfekt naturlig konserveringsmiddel for frukt som sommerbær. Bland en del honning med ti deler vann for å lage et naturlig honningbasert konserveringsmiddel for sommerfruktene.

Mengden honning kan økes hvis man foretrekker en liten smak av honning i bær.

Honning for å rydde tørre albuer

Albuen vår støtter overkroppen for det meste av dagen. Som et resultat blir huden ved albuene våre tørr og skrapete. Honning med sine fuktighetsgivende og rensende egenskaper har vist seg å være en god løsning for tørre albuer.

Kombiner honning med havre for å lage en mild skrubb for albuene. Påfør blandingen på tørre albuer og masser i noen minutter for å frigjøre døde hudceller, smuss og tørrhet.

En annen måte å bruke honning på tørre albuer er å gni en liten mengde av den på albuene etter badet. La den stå i 30 minutter og vask bort.

Honning for vekttap

Dette er den søteste nyheten for de som ønsker å redusere vekten. Til tross for at honning er rik på sukkerinnhold, hjelper det også med å redusere vekten.

Honning øker kroppens grunnleggende metabolske hastighet som fører til raskere kaloriforbrenning.

Å blande en skje honning i et glass varmt vann forbereder en foryngende morgendrink. Å drikke denne honningen med varmt vann blandes, renser kroppen og fjerner giftstoffer fra den.

Den hydrerer kroppen og forsyner den med tilstrekkelig energi til å unngå morgenbehov. Dette hjelper igjen med å gå ned i vekt over tid.

Behandle brannsår med honning

Honning er ikke bare en skjønnhetsforsterker, men er også ekstremt gunstig innen medisinsk vitenskap. I gamle tider ble honning brukt til å berolige og lindre brannskader. Honning har antiseptiske egenskaper som gjør den til en god naturlig healer.

Honning gir en avkjølende effekt, og når den påføres på forbrenning, hjelper den deg med å berolige huden. Honning reduserer også sannsynligheten for arrdannelse på grunn av forbrenning siden den er rik på mineraler som er bra for å reparere huden.

Løsning på diabetes

Å være diabetiker kan være en utfordring for de som liker å nyte desserter. Honning har imidlertid vist seg å kontrollere blodsukkernivået og holde diabetes i kontroll.

Å erstatte raffinert sukker med honning kan gjøre det mulig å nyte desserter til og med for diabetikere.

Honning har en veldig lav GI – glykemisk indeks. Dette betyr at sukkeret fra honning slippes veldig sakte ut i blodstrømmen. Dette sikrer at det ikke er plutselige forhøyninger i blodsukkernivået som kan vise seg å være skadelige for kroppen.

Forbedrer hjertets helse

Bortsett fra sukker og vann, er honning rik på mineraler. Disse mineralene er essensielle for at hjertet skal fungere smidig. Honning inneholder mineraler som natrium, magnesium, jern, kalium og fosfor som fungerer annerledes for å forbedre hjertehelsen.

Disse mineralene som finnes i honning hjelper til med å metabolisere dårlig kolesterol, bryte dem ned og eliminere dem fra kroppen. Dette holder blodkarene i hjertet sunne og i god stand.

Bra for et avslappende bad

De som ikke leter etter noen skjønnhetsfordeler, kan også bruke honning til den andre viktige eiendommen. Honning er et veldig godt kroppsavslappende middel. Etter en anstrengende dag kan sopping i et bad laget av honning slappe av kropp og sinn og etterlate en frisk.

For å lage et avslappende bad, bland to skjeer honning med en kopp varmt vann. La honningen oppløses helt og tilsett den i badekaret sammen med essensielle oljer etter eget valg. Mineralene i honning hjelper kroppen og sinnet til å slappe av.

Forbedre neglehelsen

Mens vi tar mye vare på kroppen vår, negler neglene ofte. Vi husker bare å ta vare på dem når de begynner å chippe. Å bruke honning til negler er et enkelt, men veldig effektivt hjemmemedisin som holder neglene sterke og smidige.

Noen få dråper honning kan blandes med noen få dråper kokosnøttolje for å skape en kremaktig krem.

Dette kan påføres neglene og neglebåndet ved å massere det forsiktig. La den stå i 30 minutter og tørk av eller vask. Denne kremen nærer ikke bare neglene, men fjerner også skadelige bakterier.

Fjerne parasitter fra systemet

Parasitter som kommer inn i kroppen kan høres umulig ut, men det er det virkelig ikke. For de som har noen problemer med å være tilstede i tarmene, kan honning være en stor lettelse.

De antimikrobielle egenskapene til honning gjør at den avviser parasitter fra kroppen.

Å blande like deler honning, eddik og varmt vann og drikke det i to til tre dager kan sikre at parasitter fjernes fra kroppen. Av denne grunn er det tilrådelig å ha med seg honning når du er på backpacking-turer.

En rask ansiktsbehandling

Ikke alltid har vi tid til ansiktsbehandlinger som kan få huden til å lyse. Men det betyr imidlertid ikke at ansiktshuden ikke kan skjemmes bort på kortere tid. Honning kan brukes til å lage en rask ansiktsbehandling som får huden til å se lykkelig ut.

To skjeer honning bør blandes med to skjeer melk for å skape en tykk kremaktig blanding. Dette kan brukes over hele ansiktet og nakken og la stå i 10 min. Vask bort for å finne myk, glødende hud inni.

Oppbevar i nødstilfeller

Honning er en matvare som kan lagres i lang tid uten frykt for noen form for ødeleggelse. På grunn av sin evne til raskt å øke energinivået i kroppen, kan honning lagres i nødstilfeller når mat ikke er lett tilgjengelig.

De som går på camping eller på jakt, anbefales ofte å ta med honning, da det ikke blir bortskjemt over tid og kan gi tilstrekkelig energi i tilfelle det er mangel på mattilgjengelighet.

Fra mat til en skjønnhetsforsterker til en medisinsk kur, har honning en rolle å spille i alle aspekter av livet. Den søte gyldne gleden kan nytes på en rekke måter og konsumeres i alle fall, honning svikter aldri å være til fordel for kroppen.

Bytt til honning for indre og ytre helse og få mest mulig ut av godheten som Mother Nature gir.