Skip to content

20 hageplanter Hjort vil ødelegge fullstendig

10 de mars de 2023

Jeg skal spare deg noen penger. Jeg skal spare deg for litt tid. Jeg skal spare deg for MYE hjertesorg, sinne, sure oppstøt og pinlige øyerykninger. For hvis du bor der rådyr cruiser i nabolaget om natten, er det visse planter du ALDRI bør stikke i bakken for at du ikke skal finne dem neste morgen på en hyggelig liten reise nedover Bambis fordøyelseskanal.

Hostas

For en hjort er disse ferskfanget Maine hummer servert med smeltet irsk smør. De vil skjerpe ned hver eneste de ser, selv når de ikke tilbys en passende vinsammenkobling

Dagliljer

Dagliljer

Ikke engang tenk på å plante disse tre plantene i hjorteland med mindre hagen din er omgitt av et elektrisk gjerde på størrelse med det i «Jurassic Park.» Håper det ikke er strømbrudd.

Roser

Nydelig rosa rose

Du tror kanskje torneroser ville være uønsket, men du kjenner ikke Bambi. For ham er litt fysisk smerte mer enn verdt det følelsesmessige traumet han kommer til å forårsake deg.

Rhododendron

Stor rosa Rhododendron

En annen middagsfavoritt. Hjort søker planten om vinteren når rhodiene kan henge på flere blader enn andre planter.

Aseleas

Asalea

Hva skjer med dette? Er hjort fast bestemt på å fjerne alle USAs favorittplanter fra landskapet? Ja, ganske mye.

Indisk hagtorn

Indisk hagtorn

Rundt sørkysten og på steder med alkalisk jord, nytes denne eviggrønne bredbladet som en erstatning for syreelskende asalea. Rådyr føler det på samme måte. Nam.

Japansk Pittosporum

Den vokser på mange av de samme stedene i sør som indisk hagtorn gjør. Helt til rådyr finner det, selvfølgelig, og da ser hagen din så mye mer åpen og urørt ut enn før. Knyttnevehilsen!

Stemorblomster og bratsj

Stemorsblomst

Denne er en no-brainer. Hvis folk kan sette stemorsblomst og bratsjblomster på salater og spise dem, kan hjort sikkert. FYI, favorittdressingene deres er Ranch og Thousand Island.

Euonymus

Gylden Euonymus

Grumpy kommer ikke til å felle noen tårer over denne. Han hater de fleste arter av euonymus, spesielt den grufulle gylne euonymus (E. japonica «Aureomarginatus»). Hvis hjorten ikke får dem, vil skjell og mugg. God riddance.

Japansk Aucuba

Japansk aucuba

Dette er en av de bedre eviggrønne bredbladede buskene for skygge, spesielt den populære gullstøvplanten (A. japonica «Variegata») med knallgule flekker på dypgrønne blader. Når en hjort oppdager det, er det imidlertid «sayonara».

Blåbær

Blåbær

Visste du at blåbær er blant de mest potente kildene til helsebringende antioksidanter? Hjort gjør det absolutt, og det er grunnen til at de vil sluke ned hver og en, sammen med løvet også. Så snill av deg å plante dem.

Japansk barlind

Japansk barlind

Blant de vanligste eviggrønne buskene for grunnplanting og hekker i kalde vinterområder, bærer japansk barlind myke, røde frukter som folk synes er ganske giftig. Hjort gjør det selvfølgelig ikke. De liker bladene også. Her ser du på barlind, gutt.

Tulipaner

Cheekwood Estate & Gardens Tulipaner

OK, siden jeg nettopp ba deg glemme å plante stemorsblomster og bratsj for vårfarge, tror du at du vil plante tulipaner i stedet? Vent til flokken feier gjennom hagen din! Plant påskeliljer i stedet. Hjort vil ikke røre dem.

Amerikanske Arborvitae

Aborvitae Thuja occidentalis

Rader av disse pyramideformede eviggrønne nålebladene plantes ofte i løkene for å skjerme ut stygge naboer. Hjort mener imidlertid at alle mennesker bør være venner, og det kan ikke skje med arborvitaer i veien. God mat gir gode naboer!

Impatiens

En rekke Impatiens farger

Det er en bummer, fordi lett-å-dyrke impatiens er produktive blomster, og de trenger ikke deadheading eller annen masete omsorg. Men rådyr ønsker ikke å beundre dine impatiens, de vil spise dem.

Eføy

Spraglete eføy

Pass på – The Old Farmer’s Almanac sier eføy er en av plantene (sammen med hosta og dagliljer) kjent som «hjortgodteri.»

Hortensia

Hortensia blomst

Hjort kan ignorere stilkene og bladene til hortensia, men ville du ikke vite at de elsker blomstene og vil spise dem selv når de bare er små knopper.

Crabapple

Crabapple

Crabapples er kanskje ikke vårt førstevalg for en matbit, men rådyr elsker å knaske på disse bittesmå fruktene.

Solsikke

Solsikke

Hjort ser til solsikke for en proteinkilde, og kommer garantert tilbake når de har oppdaget en næringsrik og velsmakende lapp.

Søtpotetvinstokk

Søtpotetranke

Med et navn som dette, antar jeg at vi ikke kan bli overrasket over at hjort elsker denne beholderplantingsfavoritten.