Skip to content

Hvordan spare i en hage?

10 de juli de 2021

Hvordan spare i en hage? Å ta godt vare på det krever tid, og det medfører også visse utgifter, men sannheten er at hvis vi organiserer oss godt, hvis vi velger plantene og deres plassering riktig, og hvis vi også gir en ny sjanse til tingene vi har sluttet å bruke, kan vi skryte av et fantastisk sted for lite penger.

Hvis du ikke aner hvordan du skal nå det målet, ikke bekymre deg. Vi elsker hagearbeid og vi elsker å hjelpe deg også, så Neste skal vi gi deg en rekke tips som vi håper vil være veldig nyttige for deg 🙂.

Velg innfødte planter

Lavendel er en veldig tørkebestandig busk

Det er enormt fristende å kjøpe ikke-innfødte planter (det vil si planter som ikke er hjemmehørende i vårt område) på grunn av hvor sjeldne de noen ganger er, hvor fargerike de er, og til slutt på grunn av deres store ornamentale verdi. Men … kan de leve med det klimaet vi har? Noen helt sikkert ja, men for å vite hva de er, må vi undersøke litt og lete etter den informasjonen, for eksempel i denne bloggen.

Og allikevel er idealet å kjøpe innfødte planter, fordi disse de vil være arter som vil motstå skadedyr, sykdommer, perioder med tørke og / eller regn, temperaturer, vind osv.. Vi liker dem kanskje ikke for mye, men hvis vi vil spare penger – og tid – er de det beste alternativet. Tenk at hvis du kjøper en som ikke er for klimaet ditt, må du være mye mer oppmerksom på det: at det ikke mangler vann, at det ikke blir for varmt eller kaldt, at skadedyr ikke påvirker det …

Vil du ikke gå i hagen bare for å henge? Les, vær sammen med venner eller familie, nyt leken med hunden din hvis du har det. Hvis du dyrker delikate planter, har du mindre tid til å gjøre alt det, og dine økonomiske utgifter vil være høyere.

Bedre et teppe av forskjellige planter enn gress

Ivy er et bakdekkingsanlegg

Plenen er fantastisk. Det lar deg legge deg, ha piknik og til slutt ha det bra. Men å ha det perfekt, eller nesten perfekt, tar ikke bare tid, men koster også penger: gressklippere, gjødsel, insektmidler for skadedyr, … og vann. Vann er en veldig dyrebar vare, og begrenset, spesielt i områder der det regner lite. I tillegg er dens biologiske mangfold mindre enn det som finnes i et område der forskjellige plantearter eksisterer sammen.

Derfor, hvis vi ønsker en hage med lite vedlikehold som virkelig lever, det er mye mer tilrådelig å velge urter som produserer fargerike blomster og som motstår fotfall, eller at de i det minste har bærende og vakre blader, som Ophiophogon, the Hedera helix (eføy), eller Ficus repenserer.

Gruppere plantene etter deres behov

Galanthus er pæreplanter

Det kan være fint å sette kaktus sammen med bartrær, men det er ikke ideelt, siden behovene til den ene og den andre er forskjellige: mens førstnevnte trenger jorden for å ha utmerket drenering, være i solen og motta moderate vanninger om sommeren lite (nesten null) om vinteren, sistnevnte krever fruktbar jord, og får vann regelmessig gjennom hele året.

Sektorisering av planter er en måte å spare vann på, å ha et mye mer effektivt vanningsanlegg, og også å kontrollere utgiftene. Derfor, hvis du er i tvil om behovene til et bestemt anlegg, vet du allerede at du kan kontakte oss.

Lag din egen gjødsel

Kompost, en ideell gjødsel for planten din

Foruten vann trenger planter mat, det vil si kompost for å være sunn. Og det er at ingen bare kan leve når tørsten slukkes, fordi kroppen trenger næringsstoffer som væsken ikke har eller har i liten mengde. Men selv om det er klare gjødsel i barnehager og hagebutikker, er de fleste kjemikalier som, hvis de ikke blir brukt, er skadelige for både planter og miljø.

Så hvis vi har dette i tankene, er idealet å lage gjødselet selv. Det er ikke vanskelig, for på kjøkken har vi allerede flere ting som kan tjene oss som sådan (egg og bananskall for eksempel), men hvis vi vil ha noe mer forseggjort og næringsrikt, må vi kompostere dra nytte av hageavfall, som beskjæring av rester, og også visse matvarer. Du har mye mer informasjon i denne lenken:

Dyrk din egen mat (eller en del av den)

Å ha en hage er en god måte å være sunn på

Frukthager og blomsterpotter bør være en del av alle familier. De er en fin måte å holde god helse mens du lærer å dyrke planter og spare penger i prosessen. Å gå til supermarkedet for å kjøpe er bra, det er raskt, men … det er ikke lærerikt eller morsomt. På grunn av dette, uavhengig av størrelsen på hagen din, er det veldig interessant å reservere et område for spiselige planter: salat, auberginer, tomatplanter … og til og med frukttrær.

Å ta vare på dem med gjødsel og naturlige midler mot skadedyr, er jeg overbevist om at du vil ha veldig sunne og deilige planter 😉.

Vil du ha lys? Sett solhage lamper

Solar Garden lyslamper

For å kunne tilbringe mye mer tid i hagen, eller for å feire måltider eller familiesammenkomster i den, er det veldig interessant å installere sollys. I dag er det flere modeller: noen har en mer dekorativ enn funksjonell bruk, og det er andre som tvert imot brukes slik at et bestemt område er lyst.

I alle fall, du må plassere dem på steder der de utsettes for direkte sollys, slik at når natten kommer, ser du hagen din med andre øyne 🙂.

Unngå ville gress med grus og lignende

Dekorativ grus

Det ideelle er å sette et anti-luke maske, men hvis du allerede har hagen ferdig, kan du unngå ville urter (feilaktig kalt ugress) ved å plassere grus, vulkansk leire eller lignende rundt plantene. Det vil gi et veldig vakkert utseende, og du vil også sørge for at jorden forblir fuktig litt lenger.

I områder som Middelhavet eller lignende klima er det noe som gjøres mye, ikke bare for urter, men også for å spare vann, siden dette er en veldig viktig sak da det er lite nedbør. Så ikke nøl med å legge til grus hvis tørke er et alvorlig problem i ditt område.

Hva synes du om disse tipsene? Kjenner du andre?