Skip to content

27 høstblomster for en nydelig høsthage

26 de januar de 2023

Hvem sier at du bare kan nyte vakre blomster om våren og sommeren? Når temperaturen synker, kan hagen din lide av omsorgssvikt og overgrodde planter. Men bare fordi slutten av sommeren nærmer seg, betyr det ikke at det er slutten på hagen din. Etter hvert som dagene blir kortere, er det på tide å lyse opp landskapsarbeidet, blomsterbedene og containerhagene dine. Alt som trengs er å plante noen få stauder og ettårige planter for å holde hagen din i live gjennom den kalde værsesongen. Vi tror sørlige hager viser sine sanne farger om høsten. Våren kan få mye oppmerksomhet fra hageentusiaster, men høsten har et hyggelig overraskende utvalg av blomster. Arranger hagen din i kaldt vær med forskjellige nyanser i juveltoner som rødt, gull, oransje og lilla. Tror du oss ikke? Rull for litt voksende inspirasjon og en dose høstlig innfall.

Alle fyrte opp

Fremhev høstens dusør ved å pakke hagen din med forskjellige planter, som sedum, lilla kål, prydpapper, meksikansk busksalvie og kosmos. De brennende nyansene av oransje og gul balanserer de kjøligere tonene av lilla og blått i denne livlige beholderblandingen. Legg til fargerike stablede gresskar for å ta hagen din til neste nivå.

Fantastisk ringblomstbeholder

Fantastisk Marigold Fall Container

Ringblomster legger til en skvett lys oransje og gul til containerhager. Nyt disse hardføre blomstene hele sommeren og tidlig høst. Legg til noen etterfølgende planter for å balansere fargen og legge til variasjon til beholderne.

Høye lavendelstaver

Flerårig russisk salvie

Å bruke russisk salvie gir en dristig uttalelse i enhver hage. Den er kjent for sin lilla-sølvfarge og høyde, noe som gjør russisk salvie perfekt for å lyse opp høsthagen din. Sørg for å ha nok plass til at denne planten kan vokse ettersom den når opp til fem fot i høyden og kan spre seg tre fot bred.

Tøffe som negler stauder

Lenten Rose Ramble

Stauder er planter som ikke bare overlever tidlig på høsten, men som også trives. Her smelter bratsj, euphorbia og variert eføy sammen med rosa fastelavnsrose for å skape en vakker hjemmebeholder. Den beste delen av denne skjermen er fastelavnsrosen som vokser i skyggefulle områder, så plant dem i deler av hagen din som får delvis sollys.

Dekorative mødre og gresskar

Dekorative mødre og gresskar

Den klassiske høstkombinasjonen av mødre og gresskar gir inngangen din en varm velkomst. Denne duoen gir tankene en følelse av høstlig lykke. Koordiner fargen på mødre med hjemmet ditt for et sømløst utseende, eller bruk hvite gresskar for en klassisk vri.

Solkysset blomst

Flerårig solsikke

Mens flerårige solsikker ikke bærer de store blomstrende hodene som sine årlige motstykker, er disse langblomstrende, tusenfrydlignende plantene fortsatt like lyse. Plant én gang og nyt i mange år framover. Disse blomstene liker tilstrekkelig vanning, men vil tilpasse seg typiske hageforhold.

Fyr Opp Høst Med Farge

Plant en høstbeholder

Lantana er en høst-blomstrende favoritt som vil belønne deg vakkert med rikelig med blomster og mange farger denne sesongen. Lantanas er relativt lite vedlikehold, så de er et godt valg for høsthager når det kan bli sjeldnere å komme seg utendørs. Spenn, fyll, søl beholderne med den, i tillegg til fontenegress og søtpotetranker.

Spiselig attraksjon

Salat, bratsj og mammaer

Denne containerhagen er en fryd for øynene og tallerkenen siden den inneholder bladsalat, fargerike bratsj og høstinspirerte mødre. Tilgjengelig i alle dine favoritt høstfarger, er mødre et flott tillegg til enhver plantekasse. Salat kan kreve mer regelmessig vanning, så husk dette for denne ordningen.

Glade krysantemum

Glade krysantemum

Hvis du kunne velge hvilken som helst plante til hagen dins store finale, burde det være høstens offisielle blomst – krysantemum. Bland inn litt coleus for å få beholderne til å skinne.

All-Star Aster

Aster høstblomst

Plant flerårige asters på sensommeren, og du vil nyte en levende visning av blomster i forskjellige nyanser, inkludert blå, rød, rosa og lilla, fra midten av september til november. Muligens den beste erstatningen for mødre for høsthager, asters vil trives sent på året når temperaturen synker. I tillegg ser de bra ut i containere og plantekasser.

Mumkins

Skjær ut en Mumkin

Denne skjermen er det strålende resultatet av å pakke mødre inne i gresskar, og skape «mumkin». Legg til en høstlig stil til entréen din ved å forbedre innredningen av beholderarrangementet i denne unike plantekassen i DIY-stil. Bruk denne muligheten til å komplementere de oransje gresskarene med de forskjellige mamma-nyansene.

Trappe-trinn bratsj

Bold Blossoms

Disse røde bratsjfylte beholderne har alvorlig fortauskant appell. En skjerm som dette fortjener å være foran og i midten. Stable beholderne på trappene i inngangspartiet eller grupper dem for et gruppert arrangement.

Et duftende tillegg

Anis isop

Hvis du ikke allerede har gjort det, gjør du det falle forelsket i sprø anis isop. Ikke bare er det en vakker blomst å plante, men det er også en medisinsk urt og aromatisk flerårig plante som tiltrekker bier, kolibrier og sommerfugler. Denne høye planten ser flott ut alene eller ved siden av en vegg eller gjerde.

Dramatisk stemorsblomstbeholder

Dramatisk stemorsblomstbeholder

Når du blir lei av bratsj med mindre blomst, kan du prøve deres landlige motstykker – stemorsblomster. Disse iøynefallende blomstene vil live opp hagen din gjennom høsten. Stemorblomster er flott for containere, border eller bunndekke.

Lyst og dristig løvverk

Lyst og dristig løvverk

Lyse farger og dristig løvverk egner seg til en imponerende containerhagevisning. En stor terrakottakrukke kompletterer den nøytrale fargepaletten med innslag av høstløvverk. Omring beholderen med planter og bunndekke for et overgrodd utseende.

Stablede bratsj

Stablede bratsj

Galvaniserte bøtter fylt med bratsj og krypende Jenny er ekte hageperler. Spillerne legger litt interesse til uansett hvor du plasserer denne beholderen. Prøv å bruke dette arrangementet i hengende kurver for å se hele spillerplantens effekter.

Solrike ringblomster

Solrike ringblomster

Si hei til denne sensesongens skjønnhet. Den høstgullfarge liver opp enhver høsthage. Til tross for at de blomstrer til høsten, trives disse plantene i fullt solskinn, så sørg for å plante i et område som fortsatt får sollys sent på året.

Sprengende pærer

Colchicum høstblomst

Colchicum vokser om vinteren med en betydelig wow-faktor. Colchicum, ofte kjent som høstkrokus, er giftige å konsumere, så ikke forveksle disse med en annen spiselig plante i hagen din. Høstkrokus vokser godt i grushager, så dette kan være en god plante for border eller gangveier.

Flammedyrker

Helenium høstblomst

For vertikal høyde og tri-farge innvirkning, kan du ikke gå galt med fløyelsmyke heleniums. Noen varianter av helenium blomstrer sent på sesongen, opp til den første frosten. I tillegg er de også en stor hjort og kanin frastøter.

Arvestykke blomstrer

Heirloom Viola Container

Ingen høsthage bør være uten disse petite arvefiolaene eller, som de ofte kalles, «Johnny Jump-Ups.» Den sarte blomsten er flott som fyllstoff mellom større busker eller under trær. Oppbevar disse i områder med minst delvis sol.

Klassiske mødre

Klassiske mødre

Som vi sa, mammaer er en klassiker. Dette utvalget av varierende mødre bruker en høstfargepalett for å fremheve sesongens beste egenskap – det skiftende bladverket. Uansett hvor treets løvverk er i overgangen, er det en mamma å matche.

Høstglede

Sedum høstblomst

En sent-blomstrende fremtredende, sedums krever svært lite oppmerksomhet og er tørketolerante. Du kan enten plante de krypende, lavtvoksende eller høye, vertikale sedumene. Begge typene tilbyr små, fargerike klynger i rosa, gult, rødt, hvitt eller lilla.

Allsidig høstbeholder

Plant høstblomster

Bring litt fortryllelse og spenning til en rustikk plantekasse med mødre og løvverk. La løvverk søle over beholderen, og skape en elegant gjennomgripende skjerm. Å omringe arrangementet med gresskar gir en ekstra dose høstlandskap til skjermen.

Produktiv sommerfuglmagnet

Lilla coneflower høst

Langt, coneflowers er en av de lengstvarige blomstrene og de mest prangende plantene som utgjør den flerårige gruppen. Du og sommerfuglene vil sette pris på den lilla kjegleblomstens store roseblomster og rustfargede sentrale kjegle. Disse blomstene gir en lys fargetone til en tradisjonelt rustikk scene.

En monokromatisk beholder

Aster, prydkål, meksikansk busksalvie, lilla vaffelplante, lammeører og Alternanthera Container Garden

Flytt over, mødre – nok en fargerik staude er i sentrum. Løsne opp ting med frittflytende asters. Bland lilla med prydkål, meksikansk busksalvie, lilla vaffelplante, lammeører og «Purple Prince» alternanthera for å lage denne humørfylte høstutstillingen. Asters blomstrer på sensommeren og tidlig høst og tåler sørens ustadige høsttemperaturer.

Tip-topp form

Gran Topiary Container Garden

En eviggrønn toppiary som denne kuleformede granen er også en hard arbeider som går sterkt gjennom høsten og vinteren. Kombiner den med «Orange Marmelade» fyrverkerblomsten, og den vil føle seg hjemme på verandaen under de skiftende årstidene. Knallblomsten (også kalt Crossandra) er en MVP fra slutten av august til tidlig høst, da dens fargerike blomstringspigger fortsetter å skinne selv når de fleste andre sommerblomster dør av. Hvis området ditt får en siste hetebølge, vil fyrverkerblomsten ta det med ro så lenge du holder det vannet.

Uendelig farge

Overflodsbeholder med dekorativ grønnkål og kål

Ringblomster og koneblomster gjør en fantastisk overgang fra sommer til høst. Plant et variert søtt flagg i midten, og omslut det med vekslende plantinger av lyse koneblomster og ringblomster. Fyll ut ytterkantene med eføy, slik at det kan søle over sidene. Vann regelmessig, spesielt hvis det søte flagget og eføyen står i direkte lys. Blomstene elsker fullt sollys og vil gi farge lenge (selv til den første frosten) hvis du fjerner tørkede blomster gjennom hele sesongen.