Skip to content

4 beste kirsebærtrær å vokse i sør

1 de mars de 2023

Blomstrende kirsebærtrær er enkle å dyrke og fyller alle slags rom perfekt. Når disse trærne blomstrer, er showet fantastisk. Hvite eller rosa vårblomster, rask vekst, pen bark og fargerike høstløv vil få enhver gartner til å smile – for ikke å snakke om den deilige frukten disse trærne gir. Plant kirsebærtrær tidlig på våren eller sen høst i et område med full sol og godt drenert jord. Luftsirkulasjon og ideell jordfuktighet vil hjelpe disse trærne til å trives, men etter planting, påfør litt mulch, som flis, og fortsett å vanne mens det etablerer røttene. De søte kirsebærene tiltrekker seg fugler og andre inntrengere, så beskytt trærne dine med netting hvis du ser at dette blir et problem i ditt område. Bruk følgende profiler for å velge den rette for miljøet ditt. Her er våre fire favoritt kirsebærtrær som gjør det bra i sør og er allment tilgjengelig.

Yoshino Cherry

 • Botanisk navn: Prunus × yedoensis
 • Soleksponering: Full, delvis
 • Jordtype: Fuktig, godt drenert, loamy, sand, leire
 • Jord pH: Syrlig (6,0–6,5)

Vil du ha et stort show med en gang? Yoshino blomstrende kirsebær (Prunus x yedoensis) er den som skal plante. Stjernen i vårens kirsebærfestival rundt tidevannsbassenget i Washington, DC, disse trærne kan vokse tre fot i året mens de er unge. Den topper seg rundt 35 fot høy og bred. Skummede skyer av røde rosa-til-hvite blomster kveler de bladløse grenene tidlig på våren, mens høstens løvverk kan være gult til rødbrun. Grasiøse lag med vidt spredte grener gjør det populært for boliggater. Det gjør også et fint plentre eller middels stort skyggetre. Prøv det i øvre, midtre og nedre sør.

Gråtende kirsebær

gråtende kirsebærtre

 • Botanisk navn: Prunus subhirtella (Pendula)
 • Soleksponering: Full
 • Jordtype: Godt drenert
 • Jord pH: Litt sur (6,0-7,0)

Høyt på noens liste over grasiøse trær er det gråtende kirsebæret. Det er en rekke gråtende kirsebærtrær. Noen har rosa blomster mens andre har hvite. Noen har også enkeltblomster mens andre har doble. Noen blir 40 fot høye, mens andre blir 12 til 15 fot høye. Upodede gråtere vokst på sine opprinnelige røtter virker fonteneaktige. De podet på toppen av en rett stamme av Higan-kirsebær (P. x subhirtella) tilby et mer formelt utseende. Variasjonen «Snow Fountains» er tilgjengelig begge veier, så velg den du liker. Den vokser bare 12 fot høy og bred med rene hvite blomster, og har hengende grener som fosser til bakken. Bladene blir oransje og gylne om høsten. Den er egnet for øvre, midtre og nedre sør.

Okei Cherry

okame kirsebærtre

 • Botanisk navn: Prunus «Okame»
 • Soleksponering: Full, delvis
 • Jordtype: Godt drenert, fuktig
 • Jord pH: Litt syrlig, tilpasningsdyktig (6,5-8,0)

Våren begynner hver gang «Okame»-kirsebæret (P. «Okame») bestemmer seg for å blomstre. I nedre sør kan det være så tidlig som på Valentinsdagen. Tusenvis av strålende, dyp rosa blomster pryder de bladløse grenene. Vaseformet i ungdommen utvikler «Okame» seg til et ovalt eller avrundet tre som er omtrent 20 fot høyt og bredt – ideelt for å skyggelegge en gårdsplass eller uteplass. Om høsten blir bladene oransjerøde før de faller for å avsløre blank, rødbrun bark. Veldig varme- og kuldetolerant, «Okame» vokser og blomstrer godt så langt sør som Central Florida.

Kwanzan Cherry

kwanzan kirsebærtre

 • Botanisk navn: Prunus serrulata «Kwanzan»
 • Soleksponering: Full
 • Jordtype: Godt drenert, fuktig, loamy, sand, leire
 • Jord pH: Nøytral, tilpasningsdyktig (7.0)

Når den blomstrer, «Kwanzan» japansk blomstrende kirsebær (P. serrulata «Kwanzan») ser ut som den er pyntet til skoleballet rundt tusen ganger. Enorme, ruglete, doble, rosa blomster ligner korsasjer som dingler under grenene fra midten til sent på våren etter at treet går ut. De blanke, dypgrønne bladene blir rødbrune om høsten. Den vaseformede «Kwanzan» vokser til 30 fot høy og gir rikelig med takhøyde under den. Denne egenskapen gjør det til et utmerket plen-, gate- eller gårdstre for øvre, midtre og nedre sør. Plant denne spreke dyrkeren der du kan se opp i den.