Skip to content

4 dvergfrukttrær for terrasse eller hage

25 de juli de 2021

Leter du etter planter som kan pottes gjennom hele livet og har spiselige frukter? I så fall ikke ta øynene av skjermen, fordi du vet hva dvergfrukttrær mer egnet for det du leter etter.

Små planter som, i tillegg til å ha veldig smakfulle frukter, de er veldig enkle å ta vare på. Oppdag dem.

Blåbær

Blåbær

Blåbær er en eviggrønn busk med vitenskapelig navn Vaccinium coymbosum. Den vokser til en høyde på to meter, så du kan bruke den til og med for å ha små skyggefulle hjørner på balkongen. Du trenger et litt surt underlag, og vanningsvann med lav pH, rundt 6. Hvis du har veldig hardt vann, tilsett væske av en halv sitron til 1 liter av vannet. Denne måten, den vil kunne vokse uten problemer.

Goji

Lycium chinense

Goji, vitenskapelig kjent under navnet Lycium chinense eller Lycium barbarum, er en eviggrønn busk 1,2 meter høy. Slik at den vokser godt, bør plasseres i full sol og vannes regelmessighindrer underlaget i å tørke helt ut.

bjørnebær

bjørnebær

Blackberry, eller Rubus ulmifolius, Det er en klatreplante som er veldig motstandsdyktig mot tørke. Den kan vokse opptil 6 meter i høyden, men siden den støtter beskjæring veldig bra, kan du kontrollere veksten med en saksekutt 🙂. Plasser den i et område der det får direkte sol, i gryte med universelt substrat for planter, og nyt de utsøkte bjørnebærene om sommeren.

Feijoa sellowiana

Frukt av Feijoa

De Feijoa sellowiana Det er en veldig dekorativ busk opp til 4 meter høy. Den har eviggrønne blader og vakre hvit-rosa blomster som spirer om våren. Frukten er rik på vitamin C, så det hjelper deg å styrke immunforsvaret. Trenger en solfylt eksponering og vanlige vanninger, slik at underlaget alltid er litt fuktig, men ikke vanntett.

Kjenner du til andre dvergfrukttrær som kan dyrkes i en gryte?