Skip to content

Gule blomster: [Arter, stell, kjennetegn og betydning]

26 de mai de 2021
Gule blomster er en del av de mest muntre og slående versjonene vi kan finne innenfor fargeklassifiseringene.

På samme måte er det viktig å vite at det er mange typer vi kan finne, i forskjellige størrelser og former, så det vil ikke være noe problem å dekorere hagen din .

Vil du se hva som er de mulige typene som finnes og som du kan bruke hjemme? Vel, ikke bli fast, for her vil vi si alt.

Påskeliljer

Innenfor familien med gule blomster er påskeliljer som en av hovedpersonene på grunn av deres tilstedeværelse i så mange spanske hager .

Den stjerneformede strukturen består av 6 overlappende kronblad rundt et senter som vanligvis er oransje i fargen, noe som gir den en utmerket kontrast.

Imidlertid er det også et utvalg hvis kronbladene er hvite og det gule senteret som fremdeles ser veldig slående ut. Det beste er at det kan holdes både innendørs og utendørs , og gir muligheten til å dekorere rommene dine som du vil.

Acacias

Dette er en planteart som har hovedtrekk ved tilstedeværelsen av små blomster i sett med buketter .

Disse er løsrevet fra en oppreist stamme som er festet gjennom en gren som blomstene henger fra.

Blomstene på blomstene har en delikat og myk tekstur som overføres bare ved å se på dem. Det er en plante som kan vokse både innendørs og utendørs fordi den ikke er veldig krevende. Imidlertid er ytre etter størrelse bedre .

Solsikke

Hvis vi leter etter en stor, kraftig og lettstelt gul blomst , er solsikke et veldig godt alternativ. Den består av kronblader i forskjellige størrelser som åpnes rundt et senter.

Hver blomst trenger en stilk som vokser ganske lang og har en fløyelsaktig tekstur.

Men det kanskje mest nysgjerrige er at blomsten jager sollyset, så det roterer ofte for å få det. Derav opprinnelsen til navnet.

Gule liljer

De er en av artene med gule blomster som mest brukes til blomsteroppsatser på grunn av deres klokkeformede struktur og langstrakte kronblader .

Den har også pistiller som stikker ut fra midten og gir skjønnhet til hele blomsten.

Det beste er at det ikke er veldig krevende med hensyn til stell , så det kan være på nesten alle typer terreng . Selvfølgelig er det en plante som trenger mye fuktighet for å holde seg sunn og produsere vakre blomster.

Gule roser

Rosaceae-familien er veldig mange, og de overrasker oss med et utrolig utvalg av farger der gul ikke kan mangle. En rosebusk med gule blomster vil gi lysstyrke og friskhet til enhver hage.

Faktisk er de en av versjonene som oppnås naturlig og ikke av landbruksvariasjoner som svarte roser .

Det er viktig å vite at det ikke er noen gul rose, men at de finnes i forskjellige størrelser og til og med med mer eller mindre uttalt lukt. I tillegg tar strukturen til anlegget lite plass , slik at den kan plasseres ved siden av andre typer planter .

Freesias

Dette er gule blomster med en struktur som ser ut som en liten rose , så de er veldig populære.

De gis i god mengde, og en av hovedegenskapene er at de avgir en behagelig duftende lukt som fordeles på god avstand.

Selv om de gule pleier å være de mest kjente, finnes det også versjoner i rosa og hvitt.

Tulipaner

Et antall gule blomster ville ikke være komplett uten tulipaner som er det levende uttrykk for glede. Og dette demonstreres av både de fargerike blomstene og de prangende  bladene .

Når de projiserer gjennom en hevet stilk, er de ideelle for blomsteroppsatser i vaser i nesten alle størrelser, noe som gir interiøret dekorativ verdi.

Imidlertid er tulipaner ikke bare gule, men du kan også finne presentasjoner i blant annet rødt , hvitt, oransje .

Omsorg for gule blomster

Gule blomster har en tendens til å være veldig motstandsdyktige mot sol og høye temperaturer. Selv om god vanning er bra for dem , er de ikke så krevende i denne forbindelse.

I alle fall er det viktig å velge et land som kan tømme vannet godt og som bearbeides næringsstoffene i henhold til arten.

Den beskjæring utføres i henhold til de ønskede mål, enten for å ta i bruk spesielle struktur eller for å rette skaden. Det er arter som noen ganger er bedre å ikke beskjære før riktig tid har kommet, som i tilfelle solsikker.

Siden de er store og veldig prangende blomster, er ideen at de også kan brukes til dekorasjon, selv om de fleste plantene er til industrielle formål.

Kjennetegn ved denne typen blomster

De gule blomstene er veldig varierte rundt form, størrelse og struktur, men de har en tendens til å ligne hverandre i det faktum at de fleste vokser i buketter .

I tillegg til det er det mange arter som har sin fødselsbase fra en stamme som stiger opp fra bakken. Det er også bemerkelsesverdig at de i noen tilfeller oppstår som et resultat av pærer , enten i sin endelige form eller i noen del av vekstprosessen.

Forsythia

Den Forsythia, Forsythia eller kinesisk Campanita er en slekt av løvfellende busk plante, hører hjemme i det asiatiske kontinentet som har minst en variasjon fra Sørøst-Europa.

Det er minst 11 offisielle buskarter som når rundt 1 til 3 meter i maksimal høyde, preget av en bemerkelsesverdig tidlig blomstring tidlig på våren .

Blomstene til denne prydplanten er veldig gule og har en fremtredende flikket kronblad, med kronblad som bare vokser ved foten.

De er veldig populære i hager og urbane parker, spesielt arten Forsythia x intermedia og Forsythia suspensa.

Tusenfryd

Tusenfryd er en flerårig og hybrid blomst . Det kan også betraktes som en prydplante og raskt voksende plante .

Gartnere bruker det ofte som nybegynnere fordi det er lett å vokse og vokse.

De margaritas vanligvis hvit , men kan også bli funnet i gult og fioler , med et stort utvalg i kronbladene rundt den tradisjonelle gule øyet.

Noen mindre varianter kan pryde de fremre delene av hagen, mens andre har sterke, attraktive løvklumper som gir bakteppe for andre blomstrende stauder i hagen.

Strandvalmue

Strandvalmuen , også kjent som havvalmue, er en urteaktig, ikke-treaktig plante preget av sine prangende gule blomster . Den er klassifisert som en flerårig, men kan leve fra 2 til 5 år. [/ su_note]

Den gul hornvalmue har forgrenet stengler som kan nå 30 til 90 cm. Basalblader spirer fra disse, kjøttfulle, delte, takkede og uklare, blekgrønne i fargen.

Betydningen av gule blomster

Gule blomster er et ubestridelig symbol på optimisme og glede, av det nye, av det spirende, av det fantastiske .

Hver av typene som eksisterer, gir følelsen av liv, lys, håp, og det er ganske gledelig å se dem etter vinterens gang .

De er blomster som er mye brukt til å gi gaver til venner og familie fordi de formidler varme, entusiasme og ekte hengivenhet. ornamentalt nivå representerer de et veldig verdifullt alternativ fordi de skiller seg ut i alle rom og kan kombineres med andre farger.

I tillegg er de fleste planteartene som produserer disse blomstene, veldig tilpassbare til klimatiske forhold, slik at de kan utvikle seg godt. Og du, hvilken gul blomst vil du ha hjemme?