Skip to content

4 hyppige skadedyr av planter

26 de juli de 2021

Man skriver og skriver om planter og skadedyr gjentar de igjen og igjen. Dette skjer fordi mange arter er truet av en rekke insekter og insekter som finner deres livskilde i planter.

For alt dette er at vi i dag viet oss til hyppigste skadedyr av planter, for å ta dem i betraktning når vi oppdager de første symptomene på et angrep.

Selv om planter lider av et stort antall skadedyr og sykdommer, er noen veldig populære, og det er derfor vi er opptatt av å oppdage dem og dermed kontrollere eller forhindre at de vises.

Bladlus og kålorm

Kålorm

Hvis du noen gang har undersøkt dette emnet, er det sannsynlig at du har hørt ordet Bladlus. Det er et skadedyr som består av flere arter som har to fellestrekk: det pæreformede legemet og veldig lange antenner. Dette skadedyret skader planter ved å absorbere salvie, svekke dem. På den annen side begynner vaia å falle gjennom bladene og genererer en fuktig atmosfære, som gir opphav til utseendet på mugg.

Hvis du har fruktplanter eller grønnsaker, er tilstedeværelsen av bladlus vanlig. Det er flere metoder for å angripe dem, fra sprøyting med avstøtende produkter til påføring av hagebrukolje eller paprika.

Som navnet tilsier, er kålorm angriper denne grønnsaken. Det er et veldig hyppig skadedyr, og det er derfor du må være årvåken. Ormene påvirker plantens røtter, og det beste for å forhindre angrep er å plassere treaske, nematodeparasitter rundt røttene eller dekke avlingene.

Larver og snegler

Snegler

De larver de er også blant de vanligste skadedyrene av planter. Larvene er født av sommerfuglen eller møllen som legger eggene på planten, og etter noen dager kommer de frem. De angriper planter fordi de aller fleste er det polyfagisk, det er de spiser på planter. Det er vanlig at de angriper blant annet grønnsaker som spinat, persille, rue, poteter, tomater og salat, selv om noen larver kan angripe en hel familie (for eksempel Solanaceae-familien, som de er en del av paprika, tomater, auberginer og poteter). Symptomene som blir lagt merke til er små hull i plantene. Når du sjekker det, er det vanlig å finne dem i stilkene og i den nedre delen av bladene.

Noe lignende skjer med sneglerSelv om de ser ut til å leve i harmoni, lever de faktisk av planter og etterlater dermed også spor etter at de passerer gjennom en serie små hull i bladene. For å unngå angrep kan du ty til et enkelt triks: legg et eggeskall på planten fordi snegler ikke liker å gå på ujevne og spisse overflater.