Skip to content

5 Florida landskapsarbeidsregler du aldri bør bryte

4 de februar de 2023

Med den intense Florida-varmen og sandjorden kan landskapsarbeid utgjøre en utfordring for huseiere i Sunshine State. Etter å ha bodd her i mer enn 20 år, forstår jeg kampen med å prøve å vedlikeholde en plen, pleie et blomsterbed eller dyrke en grønnsakshage. Heldigvis kan innbyggerne henvende seg til ressurser utviklet av University of Florida/IFAS Extension for å få tips om utforming av en hage, vanning, gjødsling, kompostering og mer. Hvis du ønsker å piffe opp din sørlige hage, følg disse grunnleggende prinsippene for å skape et bærekraftig, vakkert uterom.

Gå innfødt

Å prøve å dyrke en skyggeelskende hosta i Florida-hagen min viste seg umulig, så i disse dager velger jeg innfødte Florida-planter. Ikke bare tilpasser de seg lettere til områdets klima og sandjordforhold, de krever vanligvis lavere vedlikehold, noe som betyr mindre luking, vanning og gjødsling. I tillegg til å referere til UF/IFAS-nettstedet, kan du også søke etter innfødte planter hos Florida Native Plant Society og finne fuglevennlige alternativer via Audubon Societys søkbare database.

Grupper planter med lignende behov

Gjør hagelivet ditt enklere ved å vurdere lys-, jord- og vannbehovet til planter, og deretter gruppere dem med andre planter med lignende behov. Plasser for eksempel en klynge med svartøyde Susans sammen med andre tørketolerante planter, for eksempel lantana, på et solrikt, godt drenert sted. Ikke bare gjør dette vanning og gjødsling av hagen din enklere, men sammensetting av fargerike blomster trekker også sommerfugler, fugler og andre skapninger bedre enn enkeltplanter.

Plant for fuglene og biene

Når du hager med dyrelivet i tankene, er du med på å gi et balansert og sunt økosystem. Utbetalingen? Hagen din vil dra nytte av insektetende fugler, bier og øyenstikkere som trekkes til hagen din. Dette bidrar til å kontrollere planteskader fra skadelige skadedyr. I tillegg hjelper mange av disse dyrene i pollineringsprosessen, og hjelper dem å reprodusere. Sikt på en mangfoldig blanding av vinstokker, blomsterbunndekker, busker, trær og palmer. Ulike planter gir mat (tenk nektar, frø eller bær), vann og ly for dyrelivet. For eksempel tiltrekker milkweed sommerfugler, og den amerikanske skjønnhetsbærbusken sprenger seg med klaser av lilla bær – en perfekt matbit for kardinaler og spurver.

Bevare Vann

Florida har en tørr sesong (november til april) og en våt sesong (mai til oktober), med brennhete temperaturer om sommeren. For å bevare jordfuktighet som oppstår som følge av nedbør og vanning, topp hagene med et tykt lag med mulch. Dette bidrar også til å avskrekke ugress. Vurder også å erstatte harde overflater som betongfortau med porøse materialer, som murstein eller grus, slik at regnet kan sildre ned i jorden.

Ikke glem å kompostere

Floridas sandjord kan trenge et næringsløft. En enkel måte å gjøre det på er å legge til kompost, som du kan lage selv. Tenk på det som naturlig resirkulering. I stedet for å kaste hageavfall og kjøkkenrester som bananskall og visnet salat, kast dem i en komposthaug. Jeg bruker en kompostbeholder som jeg enkelt kan rotere for å hjelpe til med å tilføre oksygen til nedbrytningsprosessen. Etter flere uker produserer den «svart gull» – en jordforbedring proppfull av essensielle næringsstoffer. Enten legg den til hagen din før planting eller bland den inn i jorden for etablerte planter. Florida kan ha forskjellige regler for å få mest mulig ut av landskapsspillet ditt, men det betyr ikke at det ikke er mye moro å ha. Følg disse prinsippene, og du vil elske hagen du lager.