Skip to content

5 hjemmelagde gjødsel til plantene dine

24 de juli de 2021

I dag, med massiv bruk av plantevernmidler og unaturlig gjødsel, vokser planter raskere på kortere tid, men de blir raskt syke og fruktene har ikke den smaken de burde ha.

For å ta vare på dem på en best mulig måte, anbefales bruk av økologiske produkter sterkt, noe som ikke bare ikke vil påvirke dem negativt, men også forbedre jordens egenskaper. Her viser vi deg 5 hjemmelagde gjødsel som tar vare på pottene dine og hagen din.

Gjødsel

Hestegjødsel

For øyeblikket kan du kjøpe poser eller sekker med husdyrgjødsel (hovedsakelig hestegjødsel) i alle barnehager eller hagebutikker. Men hvis du har kyllinger, geiter, kaniner eller andre husdyr, du kan dra nytte av ekskrementer for å gjødsle plantene dine og berike jorden, gjør det mye mer fruktbart.

Eggeskall

Eggeskall

Hvis du pleide å kaste eggeskall, kan du stoppe. De er veldig nyttige for å forhindre skadedyr, så vel som å gjødsle planter, ettersom de består av 93% kalsiumkarbonat, et viktig mineral for god vekst av dine elskede potter. Og du må bare knus dem litt og legg dem på jordens overflate. Interessant, ikke sant?

Treaske

Kompost av treaske

Å være rik på kalium og fosfor, er treaske en veldig interessant hjemmegjødsel for å ta vare på planter. Forberedelse av denne gjødselen er enkel og rask: Du må bare samle asken fra det brente treverket og fortynne den i vann for senere søknad.

Klipp gress

Villt gress

Gress så vel som plener er rik på nitrogen. For å få mest mulig ut av dem, du må fylle en bøtte med 18 liter vann og tilsette nyklippte urter der. Etter to dager, fortynn urteteen ved å blande en kopp flytende urt med ti kopper vann, og du kan bruke den på planter.

Bananskinn

Gule bananer

Bananen er en frukt rik på kalium, et veldig viktig mineral for oss, men som også er viktig for planter. Derfor, det er sterkt tilrådelig å begrave skinnene i hagen eller på underlaget slik at de dermed kan produsere en større mengde blomster.

Kjenner du andre hjemmelaget gjødsel?