Skip to content

5 viktige forskjeller mellom å vokse i en gryte eller i bakken

21 de juli de 2021

Når vi får dyrke planter, kan vi lure på om vi dyrker den i en gryte eller direkte i bakken. Selv om det ser ut til at vekst og utvikling vil være den samme både ett sted og et annet sted, er virkeligheten at jo mer plass røttene har, desto bedre vil planten vokse. Men hvorfor?

Siden det er flere grunner, vil vi fortelle deg 5 viktige forskjeller mellom å vokse i en gryte eller i bakken slik at du ikke er i tvil når du velger hvor du skal plante planten.

Rom

Tomathage

Selv om det er sant at hvis vi dyrker en plante i en gryte av riktig størrelse for den, trenger den ikke å ha noen vekstproblemer, sannheten er at den gjør detHvis vi planter den direkte i bakken, vil den »føles mer komfortabel». Dens røtter vil være i stand til å dyrke alt de trenger uten å være begrenset av plass, noe som vil tjene til å styrke planten.

Utvikler

Uansett om vi vanner og gjødsler det regelmessig, potteplanten når ikke størrelsen den ville nå i bakken på grunn av sin indre mekanisme for å opprettholde en balanse mellom røttene og bladene. Og det er at ved å ha små røtter, absorberer det mindre næringsstoffer, og følgelig vil veksten være mindre.

Tap av næringsstoffer

Underlaget som vi legger i pottene mister næringsstoffene ved hver vanning, siden det er da røttene kan absorbere dem. Etter hvert som tiden går, blir denne jorden så slitt at den kun tjener planten som støtte. Og dermed, det er veldig viktig å gjødsle gjennom hele vekstsesongen (vår og sommer).

Grønnsakshage i hagen

Beskyttelse mot kulde og varme

Pottene, spesielt de plastiske, avkjøles og varmes opp mye raskere enn jorda, noe som skader røttene. Derfor, hvis vi velger å dyrke plantene i beholdere, må vi om nødvendig beskytte dem mot kulde og / eller varme. For eksempel: hvis vi nettopp har kjøpt en plante og det er høst, ville det ideelle være å beskytte potten med et termisk hageteppe eller ved å plassere den inne i hjemmet.

Vann- og næringsreserver

Jorden kan gjenvinne næringsstoffene som er tapt takket være kompostens regelmessige bidrag, men i tillegg er kapasiteten til å beholde en stor mengde vann mye større enn pottejordens. Derfor, Hvis vi bestemmer oss for å dyrke plantene i beholdere, må vi vanne og gjødsle mye oftere.

Jeg håper det har vært nyttig for deg 🙂.