Skip to content

6 blomstrende potteplanter for å bringe farge innendørs

4 de juli de 2023

Lys opp triste dager med potter med fargerike blomster. Plasser disse seks enkle potteplantene på strategiske steder rundt i huset for å bringe våren inn året rundt. Sett en pen krukke ved siden av vasken på kjøkkenet, eller vis en blomstrende beholder på servanten. Et blomstrende arrangement er den enkleste måten å sette et personlig preg på selv de minste plassene.

Gal for Coral

Det er ingenting som en Rieger-begonia som ser tropisk ut for å roe ned vårfeberen din på brusende vinterdager. For å sikre at anlegget med lite vedlikehold varer til mars, gi det godt, filtrert lys. Det gjør seg best når jorda rekker å tørke ut mellom vanningene. Hvordan vet du når den er tørst? Hvis jorden føles tørr å ta på noen få centimeter under overflaten, trenger begoniaen din en drink. Dekk den øverste kanten av beholderen med bladene til begoniaene for å skjule skjemmende stengler og jord under.

Blått og hvitt for alltid

Innendørs pottehortensia

Mens ingenting kunne erstatte spenningen ved
Når vi ser den første hortensiaen som blomstrer i hagen, er det fint at vi kan legge til den sørlige favoritten til enhver plass når som helst på året. Hold disse drivhusdyrkede blomstene sunne ved å vanne bare når jorden føles tørr. Hvis brune flekker vises på bladene og kronbladene deres, har de fått for mye. På våren kan du plante dem om som busker ute. Potteplanter elsker fuktighet. Gi dem en daglig dugg når varmen er på i vintermånedene. Dette kan også bidra til å redusere trusselen fra skadedyr som edderkoppmidd.

Lilla regjerer

Innendørs pottelavendel

Ta godt imot duften av hagen din innendørs med en krukke med frodig spansk lavendel. Denne duftende (men ikke spiselige) planten vil blomstre til våren hvis den holdes ved siden av et vindu med mye direkte sollys. Dyrk engelsk eller hekk lavendel for å bruke i matlaging og cocktailer. Vann når toppen av jorden er tørr å ta på. Hvis den dekorative beholderen ikke har dreneringshull, hold planten i den originale plastpotten. Fjern den, og vann i vasken. La det renne godt av før du returnerer det, for å la det stå i vann for lenge forårsaker rotråte.

Nydelig syrin

Innendørs potteplante for afrikansk fiolett

Kle opp små rom med små afrikanske fioler. Disse populære potteplantene er enkle å vedlikeholde og vil blomstre nesten konstant hvis de får riktig pleie. Sett denne beholderen på et sted som mottar sterkt, indirekte sollys mesteparten av dagen. Hvis planten ser langbenet ut eller ikke blomstrer, trenger den mer lys. Vann denne planten nedenfra i stedet for ovenfra. Plasser beholderen i en tallerken med vann, og fjern den når jorden er helt fuktig.

Evige hvite

Metall potteblomster

Forbannet med en svart tommel? Ingen vil legge merke til disse herlige forfalskningene laget av William C. Wood. The English Field Daisies (venstre) og Narcissus (høyre) ble skapt ved å kutte og forme biter av kobber og tinn og deretter lodde dem sammen for å danne delikate arrangementer. Omhyggelige strøk av metall og oljemaling gir blomstene og bladene et autentisk utseende. Etter alt det nøyaktige arbeidet, plasserer Wood dem i uformelle terrakotta-beholdere for å fremheve effekten bare-fra-pottebenken. Wood har laget disse arrangementene for hånd i 45 år i Clinton, Mississippi. Ring for å bestille eller be om en katalog: 601/488-4587.

Klassiske nøytraler

Orkideer i potte

Moth orkideer er enkle å ta vare på, lett å finne potteplanter. Disse tropiske blomstene vokser best i fuktige miljøer med varmere temperaturer – som innendørs med termostaten oppslått om vinteren. Unngå å sette orkideer i direkte sollys, som kan brenne bladene. Sett dem i beholdere med god drenering, og plasser dem på et sted som mottar sterkt, indirekte eller filtrert sollys – for eksempel i et pulverrom med glatte gardiner som dekker vinduet. Vann regelmessig, men vær forsiktig så du ikke drukner dem.