Skip to content

Hvordan spire frø hjemme med resirkulerte ting?

4 de juni de 2021

Kjeder deg hjemme? Er du overbevist om at du under isolasjon ikke kan utføre noen hagearbeidsoppgaver i det hele tatt? Hvis du har svart ja på et av disse to spørsmålene, la meg fortelle deg noe: ta på deg hansker, det er på tide å så. Seriøst, det er en ordre (mer som en anbefaling 😉). Kroppen trenger å bevege seg, og sinnet trenger stimulering. I møte med denne situasjonen er det ingenting som – å fortsette – å dyrke planter, eller å begynne å gjøre det. Selv de minste vil ha nytte, da de vil kunne vite hvordan er født avlinger, og til og med at de tør å hjelpe til med å ta vare på dem.

I mange artikler snakker vi om at planter for å vokse trenger sollys, noe som kan være utilstrekkelig i hjemmene, men det betyr ikke at ingenting kan sås. Det er faktisk mange som sikkert vil gi deg og din familie mer enn en glede. Så la oss se hvordan spire frø hjemme ved hjelp av ting vi allerede har og / eller med de vi kan få uten å måtte forlate huset.

Hva trenger frø å spire?

Frø trenger lys, vann og jord for å spire

For at opplevelsen skal være berikende, er det viktig å starte i begynnelsen, som i dette tilfellet er å finne ut hva plantene trenger for å spire. I utgangspunktet trenger de tre ting: lys, land og vann.. Mengden og / eller intensiteten varierer avhengig av hvilken type plante det er, samt arten den tilhører; Dermed vil solsikker for eksempel bare spire hvis de er på bakken og utsettes for full sol; på den annen side vil pelargoner gjøre det bedre hvis de er, også på bakken, men i halvskygge.

Et annet eksempel, vannplanter eller planter ved elvebredden, som siv, vannliljer eller papyrus, spirer i vannmiljøer, som elver eller sump. For å imitere disse forholdene, er det under dyrking å så dem i glass med vann, eller ved å pakke frøene inn i kjøkkenpapir som tidligere var fuktet med vann.

Liste over ting du kan bruke til å plante dem

Hva kan brukes til å så frø når det er forbudt å forlate huset? I dag, takket være Internett, er sannheten det samme som når du kan. Men for å unngå å kjøpe ting som ikke er viktig, skal vi ta en titt inn i huset for å se hva vi finner. For eksempel:

Hjemmelagde frøplanter

Pappesker er nyttige som såbed

Du vil sikkert finne noe av dette:

 • Melkebeholdere: Når de er tomme, må du rengjøre dem godt med vann og oppvaskmiddel og deretter lage et lite hull i basen med saks.
 • Yoghurtglass: det samme.
 • Vannflasker av plast: Når de er tomme, bor du et hull i underlaget.
 • Pappesker: disse må lamineres ved hjelp av superlim eller annet lignende lim. Du kan bruke dagligvareposene. Lag deretter et hull i basen. I tillegg må du fjerne klaffene på den ene siden.
 • Laminerte papp: du kan lage ditt eget frøbed med denne typen papp, størrelsen du vil ha. Ikke glem å lage et hull i det som vil tjene som base.

Når de er klare, eller nesten klare, kan du oppmuntre barna dine hvis du må male det ytre ansiktet til disse nye plantene med de fargene de liker best.

Hjemmelagde vannbokser

Plastflasker vil fungere som vannkanner

Hvis du ikke har en vanlig dusj, men du har en enkel plastflaske hjemme, trenger du ikke å bekymre deg 😉. I hetten, eller hvis du foretrekker det litt lavere, i den delen av gjennomsiktig plast, lager du noen små hull med tuppen av et saks. Det vil være gjennom de der vannet vil komme ut.

Tenk at jo større de er, desto sterkere vil den komme ut og jo raskere tømmes flasken. Det er derfor viktig å lage mange små hull slik at vannet kommer sakte men sikkert ut.

Vann

Vannet for å vanne såsengene den må være så ren som mulig. Idealet er det av forurenset regn, men ikke alle av oss bor i områder der det regner ofte; slik at flaskevann som er egnet til konsum, også vil tjene deg, og til og med vann fra springen hvis du tidligere har la det sitte over natten.

Underlag

Underlaget er noe som, hvis du ikke har det, må du kjøpe for eksempel . Hvis et gammelt substrat blir gjenbrukt og det er patogener i det (sopp, virus, bakterier eller ondartede insektegg), vil de forårsake mange problemer.

Nå vil de også tjene deg, midlertidig til de spiser, ting som:

 • Bomull: den må fuktes godt før med vann.
 • Kjøkkenpapir: legg frøet, pakk det med papiret, og fukt det deretter med vann.
 • Gasbind og lignende: det samme.

Hjemmelagde soppdrepende midler

Soppene dreper frøene og plantene nesten over natten. For å unngå dette, spesielt hvis du planter trær eller busker, Det anbefales på det sterkeste at du har kobber eller pulverisert svovel til stede, eller hvis ikke, kanel (også i pulver). Med dette vil du holde dem borte fra frøbedene dine.

Frøspiring hjemme trinn for trinn

Å spire frøene hjemme du må følge dette trinn for trinn:

 1. Først legger du dem i et glass vann i 24 timer. Dagen etter vil du vite hvilke som nesten helt sikkert vil spire (de vil være de som synker) og hvilke som ikke vil.
 2. Fyll så såbedet du har valgt med underlag.
 3. Sett deretter maksimalt 2-3 frø i den, og dekk dem med et tynt lag med underlag.
 4. Til slutt, dryss med kanel, svovel eller kobber og vann.

Hvis du ikke har substrat på dette tidspunktet, kan du pakke dem inn i kjøkkenpapir, for eksempel med litt drysset kanel, og legg dem i en tupperware for å holde dem fuktige.

Nå, det vil forbli å finne såbedet i rommet med mer klarhet i huset, og sørg for at underlaget forblir fuktig.

Hva er plantene som vil spire godt hjemme?

Generelt, plantene som får bedre spiring og optimal etterfølgende utvikling innendørs er de som, hvis de dyrkes utendørs, kan plasseres både i solen og i halvskygge Vel, de ville vokse riktig uansett hvor mye lys de fikk. Heldigvis er det mange:

Trær og busker

Det er et stort utvalg av arter av trær og busker som bor i områder der solen ikke når dem direkte. Hvis du har et uterom med lite lys, selv om det er lite som en balkong, kan du plante følgende:

Kjærlighetstreet

Kjærlighetens tre er et lite tre som kan plantes hjemme

Kjærlighetstreet eller Judas-treet er et vakkert løvtre som fylles med rosa blomster om våren, før bladene spirer. Den når en maksimal høyde på 12 meter, selv om det normale er at den ikke overstiger 4-5 meter, det er grunnen til at det også kan betraktes som et lite tre eller til og med en stor busk. Den motstår beskjæring og frost opp til -18 ° C.

Kjøp frø.

Bauhinia

Utsikt over en ung Bauhinia variegata

Bauhinia eller ku ben er små løvtrær som når en høyde på 5 til 6 meter, sjelden 7 meter. Allikevel tolererer de beskjæring godt, slik at de kan holdes mer som busker eller trær. Blomstene er vakre, store, rosa, røde eller hvite. Som om det ikke var nok, motstår de kulde og frost ned til -7 ° C.

Vil du ha frø? .

Lyng

Lyng er en liten busk

Lyngen eller calluna er en eviggrønn busk som den når knapt en og en halv meter i høyden. Bladene er små, som blomstene, som er syrin. Disse spirer fra sommer til høst, grupperer seg i spiky blomsterstand. Den tåler ikke kalk, men tåler beskjæring og frost ned til -12 ° C.

Aromatisk

Dyrke aromater hjemme fra frø? Sikker! Hvorfor ikke? Det er vanlig å se dem ute, i hager, uteplasser og terrasser, men det er mer enn en som kan holdes innendørs. Dette er bare noen av dem:

Persille

Persille kan sås hjemme

Persille er en toårig plante (lever to år) med årlig dyrking som når en høyde på 20 til 75 centimeter. Bladene er petiolate, glatte eller krøllete, og brukes mye som ledsager eller dekorasjon til salater, supper, tortillas osv .; selv om de også er spiselige.

Rue

Rue er en aromatisk som spirer godt hjemme

Planten kjent under navnet rue er en veldig særegen aromatisk: bladene avgir en aroma som noen kanskje vil like, men andre vil hate. Det er en liten busk som når en høyde på 50 til 100 centimeter preget av å ha mørkegrønne blader som har bitter smak. Av den grunn brukes den alltid i små mengder, alene eller sammen med løk, hvitløk og / eller pepper.

.

Timian

Timian er en liten aromatisk busk som lever godt i hjemmet

Timian er en liten busk eller busk som når mellom 15 og 40 centimeter i høyden. Gir en intens, veldig behagelig aroma. Den produserer små blader og blomster fra vår til sommer. På kjøkkenet brukes det som krydder til gryteretter, pølser, sauser, men det skal ikke kombineres med oregano eller merian.

Leter du etter frø? .

Dagligvarer

Hvis du vil komme i gang i en byhageverden, selv om du er innendørs uten å kunne dra, kan du gjøre det. For nå er dette noen som vil vokse godt under innendørs forhold (men ja, plantene må plasseres i rommet med mer klarhet i huset):

Chard

Swiss chard er en toårig urt som spirer godt hjemme

Chard er en toårig urt (den lever to år: i løpet av den første produserer den blader, og den andre blomstrer den og dør), selv om den dyrkes som en årlig. Nå en høyde på omtrent 40 centimeter eller så, og dyrkes for bladene. Med dem kan du lage deilige salater med de yngste bladene, eller som en kokt ingrediens i en tallerken.

.

Jordbær

Jordbærplanten er liten og spiselig

Er det noen i familien din som liker å spise jordbær? I så fall vet du: så 😉. Det er en liten flerårig plante, omtrent 20 centimeter høy, som produserer spiselige røde frukter. Disse konsumeres ferske, enten alene som matbit, i fruktsalater, med krem, eller i form av iskrem eller smoothie.

.

Bønne

Fava bønner er planter som produserer spiselige frø

Den brede bønneplanten er en veldig raskt voksende urt som når en høyde på 1,6 meter. Den dyrkes med frø, bønner, som kan spises friske eller stuves.

Vil du så dem? .

blomster

Hvis du vil at hjemmet ditt skal ha grunner til å smile hver morgen, kan blomsterplanter ikke være fraværende:

Knollete begonia

Begonier er ideelle planter å vokse hjemme

Begonia er en flerårig urt som blir opptil 50 centimeter høy. Blomstene er små, veldig pene, omtrent 3 centimeter i diameter og rosa i fargen. Den blomstrer nesten hele året, spesielt fra vår til sommer.

.

Afrikansk tusenfryd

Gerberas er planter som produserer veldig vakre blomster

Du kan også kjenne det med navnet gerbera. Det er en ganske flerårig eller flerårig urteaktig plante som når en høyde på omtrent 30 til 40 centimeter, og som produserer blomster som ligner tusenfryd av farger som rød, rosa eller oransje om våren-sommeren.

Vil du så gerberaer? .

Afrikansk fiolett

Den afrikanske fiolette er en liten plante som produserer vakre blomster

Den afrikanske fiolette eller Saintpaulia er en urteaktig plante som vokser til rundt 15 centimeter høy. Bladene er kjøttfulle og veldig hårete, noe som gjør at de føles myke å ta på. Den produserer små blomster omtrent 3 centimeter i diameter, hvite, lilla, lilla eller lyseblå om våren og sommeren.

.

Så hva, tør du så frø hjemme? Hvis du sier ja, vil du se hvor bra du kommer til å ha det bra.