Skip to content

7 fordeler med å ta vare på planter

24 de juli de 2021

Å ta vare på planter er fantastisk, men selvfølgelig er det ikke det samme som en person som forteller deg at du skal oppleve det selv. Derfor, hvis du er i tvil om du skal kjøpe noen av dem eller om det er på tide å designe en hage, vil jeg fortelle deg 7 fordeler med å ta vare på planter.

Etter å ha lest artikkelen, vil du fortelle meg om du tør å ha en annen blomsterpotte 🙂.

De fungerer som det beste antistressmidlet

Person som bryr seg om en plante

Planter, farge, form, delikatesse av blomstene, til og med lyden bladene gir når vinden blåser, de hjelper oss mye med å koble fra. Ved å gjøre det begynner vi å føle oss mye bedre, mer animerte og avslappede, noe som lar oss nyte livet mer.

De renser luften vi puster inn

Vi tar vanligvis for gitt at det alltid vil være oksygen tilgjengelig slik at vi kan puste, men sannheten er at uten dyr ville ikke noe dyr (ikke engang mennesker) være her. De driver ut oksygen og absorberer karbondioksid. Hva mer, om sommeren kjøler de miljøet og om vinteren produserer de varme.

De hjelper oss å fokusere

Dypsis innendørs

Både på jobb og i studier. Ved å redusere stress øker ytelsen og effektiviteten; så hvis vi har et anlegg i nærheten, vil produksjonsnivået være høyere enn vi kunne hatt hvis vi ikke hadde noe.

De forbedrer selvtilliten

Å ha en sunn plante krever en serie med pleie som må gis på daglig basis. Å se at den vokser og utvikler seg riktig er veldig tilfredsstillende, som absolutt øker selvtilliten.

De favoriserer teamarbeid

Liten gutt i hagen

Hvis du ikke aner hva du skal gjøre på en helg med familien, du kan alltid foreslå at de jobber med deg i hagen. Det er for mye å gjøre! Vanning, planting, transplantasjon, beskjæring, … Det er lettere – og morsomt, forresten – å vedlikeholde en hage når du tar vare på den sammen.

Hold neglene sterke

Dette er en «bivirkning» av bearbeiding av kalkholdig jord. Jeg forventet det ikke, egentlig, men ja. Kalkholdig jord, med kalsium, hjelper neglene til å vokse seg sterke og med utrolig fart: det har noen gang skjedd meg at de har vokst 0,5 cm på femten til tjue dager.

Gjør at du vil lære mer

Tulipanfrø

De første plantene du kjøper, gjør du vanligvis fordi du liker dem mye, men etter hvert som månedene går, kan det som skjer med oss ​​alle skje med deg, og det er at du vil lære mer om dem: navnene deres, spesifikke bekymringer, skadedyrene som kan påvirke dem, … Dette det vil hjelpe deg å holde kjedsomhet borte, med mot og med ønsket om å lære.

Vet du om andre fordeler med å ta vare på planter?