Skip to content

7 forskjellige typer acidofile planter

25 de juli de 2021

De acidofile planter Det er de som vokser i sure jordarter, med en pH mellom 4 og 6. Mange av dem er hjemmehørende i det asiatiske kontinentet, spesielt Japan og Kina, men det er andre som kommer fra Amerika. Disse plantene dyrkes for sin ekstraordinære skjønnhet og eleganse, i mye av verden, selv om du ikke har riktig jord, er de vant til å dyrke dem i potter.

Selv om det er et stort utvalg, skal vi introdusere deg for de typer acidofile planter som lettere kan du finne i barnehager og hagebutikker.

Japansk lønn

Japansk lønn

De japanske lønnene er løvtrær eller busker som vokser til en høyde mellom 4 og 10 meter. Det er mange varianter, for eksempel følgende:

  • Acer palmatum »Atropurpureum»
  • Acer palmatum var. dissektum »Seyriu»
  • Acer palmatum »Ornatum»

De liker tempererte klimaer og skyggefulle eksponeringer, der de kan vokse i ly av andre høyere planter.

Hortensia

Hortensia

Hortensiaer er løvfellende buskplanter som har store grønne blader og veldig pene blomsterstander, rosa, blå eller hvit. De vokser til en høyde på omtrent 50-60cm, å være ideell som planter for blomsterhekker. De vokser fantastisk i skyggefulle eksponeringer, men hvis du lever i et temperert klima uten ekstreme temperaturer, kan du ha det i et område der det får direkte sollys i noen timer.

Daphne

Daphne odora

Daphne er en 2-3 meter høy eviggrønn busk med vakre små blomster de gir en veldig behagelig aroma. Disse plantene kan dyrkes i potter, hvor de kan sees spektakulære i uteplasser eller terrasser som er skjermet for direkte sol.

Lyng

Calluna vulgaris

Lyng er en plante som ikke overstiger 40 cm i høyden. Det er veldig interessant for mengden blomster som spirer om sommeren og høsten, å kunne bli nesten helt dekket av dem. Som hortensia anbefales det å ha den i et skyggefullt område hvis du bor i et veldig varmt klima.

Gardenia

Gardenia brighamii

Gardenia er en busk eller et lite tre som er 2 meter høyt. Den har eviggrønne blader, med en lysegrønn farge. De vakre blomstene er hvite og de har en veldig behagelig aroma.

Azalea

Azalea

Azalea er eviggrønne busker som skiller seg ut for å ha noen veldig dekorative blomster i forskjellige farger (rosa, rød, tofarget). De vokser til en høyde på 1 m på det meste, selv om den i dyrking sjelden overstiger 40 cm. Den kan oppbevares både i en gryte og i hagen så lenge jorden er sur, i en utstilling beskyttet mot direkte sollys.

Liquidambar

Liquidambar

Liquidambar er et løvtre som kan nå 40 meter i høyden. Bladene er imidlertid grønne om høsten får de en dyp rød farge spektakulær. Selv om den kan vokse i jord med en pH på 6 til 7, vegeterer den best i sure jordarter.

Kjenner du andre typer acidofile planter? Har du noen?