Skip to content

7 måter å bruke bakepulver på i garasjen og verkstedet

18 de februar de 2021

I disse dager kan rengjøringsprodukter være dyre og dødelige. Det er mange produkter på markedet som er for sterke, dårlige for miljøet og dårlige for mennesker.

Faktum er at det ikke er nødvendig å bruke farlige, sterke kjemikalier for å rydde opp rundt huset, butikken og garasjen. De fleste ting kan rengjøres effektivt med enkle, naturlige ingredienser som natron (aka: natriumbikarbonat eller bikarbonat av brus).

La oss se på 7 måter du kan bruke denne allsidige, sikre og rimelige ingrediensen i garasjen, hageverkstedet og hjemmet ditt.

# 1 – Hold avløpsklar

Baking Soda er utmerket for å rense avløp og holde avløp rent. På grunn av den skummende handlingen liker mange å bruke den i kombinasjon med eddik, men dette er egentlig ikke nødvendig for regelmessig vedlikehold av avløp.

Faktisk avbryter eddikens surhet og brusens alkalinitet hverandre, så det er bedre å bruke den ene eller den andre for å ta vare på drenering hver uke. For avstenging av avløp kommer skumdannelsen til nytte.

Ukentlig vedlikehold – Som ukentlig vedlikehold og for å deodorisere avløpene dine, er det bare å slippe inn en stor spiseskje med bikarbonat brus og følge det opp med omtrent en liter veldig varmt vann. Dette vil vaske bort fett og lite søppel som kan tette avløpet ditt.

Takle alvorlige tresko – Hvis du har tett avløp, begynn med å fjerne stående vann og hell deretter en hel kopp natron i avløpet. Følg opp med en hel kopp veldig varm hvit eddik. I dette tilfellet virker den skummende virkningen av eddik og brus for å hjelpe til med å fjerne det som tetter avløpet ditt.

La denne kombinasjonen stå i omtrent 15 minutter, og hell deretter en liter veldig varmt vann ned i avløpet. Avløpet ditt skal være tett, men hvis det ikke er det, kan du gjenta prosessen trygt.

# 2 – Rengjør hendene

Etter å ha jobbet hele dagen i hagen eller i butikken, må du rengjøre hendene ved å gni og skrubbe våte hender med natron. Mye bedre enn å ta alt det smusset inn!

# 3 – Subdue Nasty Lukter

Ubehagelig lukt i hele hjemmet og i butikken og garasjen din kan håndteres med natron.

Du kan strø den i bunnen av søppelkasser, legge den til kattesand eller kattesand, ha en åpen boks i et garasjekjøleskap (mange har en 2. i garasjen) for å forhindre muggen lukt og mer. Den er veldig god til å absorbere og nøytralisere dårlig lukt.

# 4 – Oppbevaring av kjølere

Dryss natron i iskisten og drikkekjølere når du lagrer for sesongen. Dette vil holde dem luktende friske!

# 5 – Skrubb trygt

For skrubbing og rengjøring av alle slag kan du bruke natron akkurat som et vanlig skurepulver. Forskjellen er at den ikke er full av skadelige og farlige kjemikalier, og det er et naturlig mykt skrubbeprodukt eller tørkepapir.

Det vil ikke skrape overflater, men det vil gjøre dem fine og rene. For enda mer skrubbekraft, lage en pasta med natron, salt, eterisk sitronolje og varmt vann. Her er en oppskrift: formel:

  • 2 hopende ss natron
  • 1 hopende ts salt
  • 10 dråper essensiell olje sitron
  • Tilstrekkelig varmt vann til å danne en pasta

Bruk en gaffel til å blande ingrediensene grundig i en liten bolle.

# 6 – Oljesøl

Hvordan rydde opp i motoroljesøl i garasjen? Gjør denne natronoppskriften!

Baking soda er naturlig for å rydde opp i oljeutslipp og fjerne oljeflekker på garasjegulvet. Bare dekk til oljelekkasjen eller flekken med tørr natron og la den sitte på overflaten av betonggulvet i omtrent 15 minutter.

Det vil suge opp oljen, og du kan bruke en kost eller butikk for å piske den bort. Se hvordan det effektivt fjerner fettflekkene på kort tid.

# 7 – Fjern Rust & Polish Chrome

Ikke bare renser natron skrubb effektivt når det brukes i pulverform, det er også flott for skinnende krom. Du kan lage en enkel pasta og spre den over krom, la den tørke og deretter polere den for en blendende glans.

Også for å fjerne rust, prøv dette aluminiumsfolietrikset. Gni det rustne området med aluminiumsfolie.

# 8 – Få mindre branner under kontroll

Ha flere bokser med natron til stede i butikken, garasjen, kjøkkenet og til og med i bilen din. Hvis en liten brann bryter ut, er det bare å åpne en boks og dumpe innholdet over bålet. Dette er spesielt effektivt for fettbranner.

Det er lett å se at natron er et praktisk og allsidig produkt å ha rundt huset, butikken, garasjen og til og med på dekk. Du kan bli overrasket over å vite at den også har mange bruksområder for kosmetisk og personlig pleie, men det er et emne for en annen artikkel.

Det er nok å si for nå at natron er et utrolig nyttig, enkelt, helt naturlig produkt. Det er billig og helt trygt, så det er alltid smart å ha en god forsyning tilgjengelig!

Anbefalt lesing

  • 10 vanlige spørsmål om bruk av baksoda til hageskadedyr
  • 7 naturlige bruksområder for baking av brus i hagen