Skip to content

7 planter til en japansk hage

6 de juli de 2021

Det er mange planter du kan sette i en hage i japansk stil. Trær, busker, bregner, bambus … Noen av dem kan (og bør) ha en del som er veldig dekorativ, det være seg bladene, blomstene, … eller begge deler. Og det er det, selv om det er normalt å se at fargen grønn dominerer når vi ser etter bilder av disse hagene, det betyr ikke at resten av fargene er ekskludert fra designet.

Faktisk, bortsett fra å leke med forskjellige grønne toner, anbefales det på det sterkeste å lete etter planter for en japansk hage som skiller seg ut mer, fordi de hjelper deg med å veilede den besøkende til områdene du anser som spesielle. Her har du et lite utvalg.

Acer palmatum (Japansk lønn)

Japanske lønner er løvtrær

De Acer palmatum det er en av hovedpersonene i enhver japansk hage. Den har palmeblad, med mer eller mindre tynne lapper, som kan være røde, gule, grønne, … Om høsten blir det et fargespektakel, og selv om den mister løvet om vinteren, har den en bæring og eleganse som gjør den til en av de vakreste plantene i verden.

Det er mange, mange sorter, for eksempel:

  • Flavescens: den har grønne blader og når en maksimal høyde på 4 meter.
  • Hjerteslag: den har røde blader og vokser mellom 4 og 6 meter.
  • Inaba shidare: den har røde blader og når 3 til 5 meter.
  • Blekksprut: den har røde blader og vokser mellom 2 og 4 meter.
  • Seyriu: den har grønne blader og når 4 til 6 meter.

Den vokser i fruktbare og litt sure jordarter. Klimaet må også være temperert og luftfuktigheten høy. Motstår opptil -18 ° C.

Bambusa vulgaris (vanlig bambus)

Bambusa vulgaris er en raskt voksende bambus

De Bambusa vulgaris er en type rhizomatøs bambus med veldig høye stilker som nå 15 meter i høyden og 9 centimeter tykk. Bladene er lansettformede og grønne, ganske mange, noe som gir planten et veldig interessant utseende, og kan brukes som en høy hekk.

Det er ikke krevende. Sett det i et solrikt område, i en avstand på minst 5 meter fra der de fleste plantene er, og nyt. Motstår opptil -18 ° C.

Camellia

Camellia er en vakker blomstrende busk

Camellias, enten det er Camellia sinensis som Camellia japonica, de er busker eller eviggrønne trær som vokser mellom 2 og 11 meter i høyden. Bladene er noe læraktige, mørkegrønne og har en koffert som grener vanligvis spirer i kort avstand fra bakken. Utvilsomt ligger skjønnheten til disse plantene i blomstene: de måler opptil 10 centimeter i diameter, og kan være enkle (med en enkelt kronblad av kronblader) eller dobbelt, rød, hvit, rosa eller tofarget.

Som den japanske lønnen, vokser den i jord som har en pH på mellom 4 og 6, og som også er rik på organisk materiale. Når det gjelder rustikken, tåler opptil -5 ° C.

Hosta fortunei (hosta)

Hosta fortunei er en rhizomatøs plante

De Hosta fortunei det er en flerårig plante som, selv om den ikke overstiger 10 centimeter i høyden, danner den rosetter av spektakulære grønne eller brokete blader. Selvfølgelig må du vite at disse dør om vinteren, men om våren vil de spire igjen fra jordstammen, og de vil gjøre det i et godt tempo, så det er en sterkt anbefalt art å dekke bakken.

Den vil leve i skygge, eller halvskygge, så lenge jorden er litt sur. Tåler frost ned til -7 ° C, men det er viktig at du gjør en forebyggende behandling mot snegler og snegler, siden dette er dyr som elsker bladene til denne planten. I denne artikkelen forteller vi deg hva som er rettsmidler som kan være nyttige for det formålet.

Juniperus chinensis (Kinesisk einer)

Kinesisk einer er en flerårig bartre

De Juniperus chinensis er en eviggrønn bartre det kan vokse som en busk på noen få meter, eller som et tre opp til 20 meter. De voksne bladene er skaleformede, mens de unge er nåleaktige. Begge deler er en veldig tett krone, som kan være grønn eller gulaktig avhengig av sort og / eller sort.

Det er ikke veldig krevende i dyrking, siden alt det trenger er sol og et temperert klima. Den tåler lett frost ned til -15 ° C.

Prunus serrulata (Japansk kirsebær)

Det japanske kirsebæret er et løvtre

De Prunus serrulata det er et løvtrær omtrent 10 meter høyt. Den utvikler en rett koffert og en bred krone veldig tett befolket med ovale-lansettformede blader. Om våren blomstrer den, samtidig som bladene dukker opp. Blomstene er rosa eller hvite og vises i grupper.

Den vokser i tempererte klimaer og fruktbare jordarter, som ikke blir oversvømmet, og hvor miljøets fuktighet er høy. Han liker solen, og det skades ikke av frost opp til -18 ° C.

Strelitzia augusta (paradisfugl blomst)

Strelitzia nicolai er en arboreal plante

De Strelitzia augusta er en rhizomatøs flerårig plante som kan nå 10 meter i høyden. Suckers spirer fra røttene fra en veldig ung alder, så hvis de blir igjen over tid, danner de veldig vakre grupper (selv om jeg anbefaler å fjerne dem hvis det ikke er mye plass i hagen). Stammen er en tynn falsk koffert, omtrent 30 centimeter tykk, og bladene er lansettformede, opptil 1 meter lange. Produserer blomster om sommeren.

Den foretrekker solrike steder og godt drenert jord. Det er perfekt for tropiske og subtropiske områder, men også tåler svak frost ned til -2 ° C, kanskje -3 ºC hvis den er litt beskyttet, for eksempel av en vegg eller andre planter.

Blåregn (blåregn)

Blåregn er en løvfellende busk

Alle typer blåregn vil se bra ut i en japansk hage. Disse klatreplantene har løvrike blader, grønne i farger, og består av 13 til 19 brosjyrer. De når en høyde på opptil 10 meter, men siden de tåler beskjæring godt, er det lett å kontrollere veksten. I løpet av våren spirer store klynger av hengende blomster, omtrent 30 centimeter lange, og lilla eller hvite, avhengig av sorten.

De liker tempererte klima, der luftfuktigheten er høy. Jorden må være rik, litt sur og lett. Ellers, de støtter frost ned til -18 ° C.

Hvilke av disse plantene i en japansk hage likte du best? Kjenner du andre som kan passe i en hage av denne stilen?