Skip to content

Maple typer

2 de juni de 2021

Maple trær er trær, sjelden busker eller frøplanter, som i lang tid og fremdeles er plantet hovedsakelig i store hager, siden det er mange arter som ikke bare når imponerende høyder, men som også utvikler veldig brede og løvrike kroner.

Men en av de mange gode tingene de har er at de kan beskjæres regelmessig, så lenge livssyklusene til hvert eksemplar respekteres, og unngå drastisk beskjæring. Så la oss se hvilke typer lønn som er mest anbefalt å dyrke.

Acer buergerianum

Det er kjent som trident lønn og er et løvtrær som vokser i Japan, Kina og Taiwan. Det vokser opp til 10-12 meter høyt og utvikler en krone på ca 3 meter bred. Bladene er trilobbe, grønne bortsett fra om høsten når de blir rødlige. Motstår opptil -20 ° C.

Acer campestre

Det er kjent som mindre lønn eller landlønn, og det er et løvtrær som er hjemmehørende i Europa og Vest-Asia. Den vokser opp til 10 meter i høyden, og utvikler en 3-4 meter krone med palmeformede blader, grønngrønn på oversiden og noe tomentose på undersiden som om høsten blir de gule. Den motstår frost ned til -20 ° C.

Acer x freemanii

Det er en hybrid mellom Acer rubrum og Acersakkarinum. Det er et tre som vokser opptil 10 meter i høyden, og har en smal krone. Bladene er grønne, men blir røde om høsten før de faller. Motstår opptil -20 ° C.

Acer freemanii «Autumn Blaze»

Det ligner veldig på det forrige, men med forskjellen det om høsten blir bladene en mye mer intens rødfarge.

Acer tataricum subsp. ginnala

Kjent som Acer ginnala, Amur-lønn eller russisk lønn, er det et tre som er hjemmehørende i Nordøst-Asia. Det er en art som vanligvis vokser ca 5 meter i høyden, men det kan være slik at den når 10 meter. Kronen måler 2-3 meter og har løvfellende palmefløvede blader. Disse er grønne, men om høsten blir de røde før de faller. Motstår kulde ned til -20 ° C.

Acer griseum

Det er papir lønn, eller grå kinesisk lønn. Den er innfødt i Kina, og er maks 18 meter høy. Den har en vakker rødaktig bark og blader som består av tre brosjyrer, mørkegrønne på den øvre overflaten og glaukøs blågrønn på undersiden. Om høsten blir bladene rød-oransje før de tørker ut og dør.. Den motstår frost ned til -20 ° C.

Acer japonicum

Kjent som fullmåne lønn eller japansk plysj lønn, er det et løvtrær hjemmehørende i Japan og Sør-Korea som når en høyde på mellom 5 og 15 meter i høyden. Kronen er bred, men generelt kompakt, 3-4 meter på det meste. Bladene er palmerte, avrundede, med flere lapper, og grønne på vår-sommer og rød på høsten.. Det er en plante som støtter opp til -20 ° C.

Acer monspessulanum

Det er kjent som Montpellier lønn, mundillo eller enguelgue, og det er et løvtre som vokser i Middelhavsområdet. Høyden varierer mellom 10 og 15 meter og utvikler en krone på omtrent 3 eller 4 meter bred. Bladene er trilobede og grønne, bortsett fra om høsten når de blir rødlige.. Støtter opp til -18 ° C.

Acer opalus

Det er en løvlønn kalt orón eller asar med opprinnelse fra Europa, spesielt fra sør og vest. Den måler opptil 20 meter høy. Og bladene er grønne, men om høsten blir bladene røde. Tåler frost ned til -18 ° C.

Acer garnatense

Granatlønn er en type løvlønn

Dens vitenskapelige navn er Acer opalus subsp garnatense, og vokser i de fjellrike områdene i Middelhavet, inkludert Sierra de Tramuntana på øya Mallorca. Den skiller seg fra den forrige, spesielt i høyden: den vokser over 5 meter, sjelden 7. Om høsten kan den bli gul eller oransje. Den støtter litt mindre kulde, opp til -15 ° C.

Acer negundo

Kjent som negundo eller negundo lønn, det er et løvtre som er hjemmehørende i Nord-Amerika. Den når en høyde på 25 meter, og kronen er bred og avrundet. Bladene er grønne om våren og sommeren, men når temperaturene begynner å synke, blir de gulaktige til de kommer av grenene. Den motstår uten problemer opp til -20 ° C.

Acer palmatum

Den japanske lønnen, også kalt polymorf lønn, eller japansk palme lønn, er et lite tre innfødt til Japan og Korea. Det er et tre eller noen ganger en løvfellende busk som når en høyde på 6 til 16 meter, selv om det finnes «dverg» -sorter, som den lille prinsessen, som ikke overstiger en meter. Bladene er palmerte, og om våren, sommeren og / eller høsten blir den gulaktig, rød, lilla eller oransje, avhengig av sorten.. Den tåler kulde godt, støtter opp til -20 ° C.

Acer palmatum var atropurpureum

Acer palmatum var Atropurpureum har røde blader om høsten

De Acer palmatum var atropurpureum Det er et løvtre, omtrent 7 meter høyt, ligner typen, men med blader som blir rødlige om våren, grønne om sommeren og lilla-røde om høsten.

Acer palmatum «Bloodgood»

Acer palmatum Bloodgood har lilla blader

Bloodgood er en japansk lønnskultur som vokser som en busk til ca 10 meter høy. Det er et forbedret utvalg av «Atropurpureum». Bladene er mørkere røde om våren og høsten.

Acer palmatum «Deshojo»

Acer palmatun deshojo er en liten japansk lønn

Deshojo er en løvfellende busk som når 3 meter i høyden. Den har rødgrønne blader om våren, og fra sommer til høst blir de mer og mer skarlagenrøde veldig slående.

Acer palmatum «Osakazuki»

Acer palmatum osakazuki blir rød om høsten

Osakazuki er et løvtre av liten høyde, da det er vanskelig for det å overstige 5 meter. Den har palatblader, grønnaktig om våren og sommeren, og skarlagenrød om høsten.

Acer platanoides

Den er kjent som ekte lønn, platanoid lønn og norsk eller norsk lønn, og er et stort løvtrær som er hjemmehørende i Europa og Lilleasia. Faktisk er den en av de største i sjangeren, med sin 35 meter høye og en veldig bred krone som kan overstige 4 meter i diameter. Bladene er palmerte, med en takket margin og grønne i fargen. I løpet av høstsesongen blir den gul / oransje. Støtter opptil -20 ° C.

Acer platanoides «Crimson King»

Acer platanoides Crimson King har brune blader

Det ligner på det forrige, men Acer platanoides «Crimson King» har bladene som i stedet for å være grønne er de rødlige / mørke lilla, blir nesten brunaktig om høsten.

Acer pseudoplatanus

Det er kjent som hvit lønn, platanlønn og falsk banan, og det er et løvtrær som er hjemmehørende i Europa, spesielt i sentrum og sør. Den når en høyde på 30 meter, og utvikler en bred krone opp til 4-5 meter i diameter. Den har palmeblad, grønne hele året, bortsett fra om høsten, da de blir gule / oransje.. Rommer opp til -18 ° C.

Acer rubrum

Populært kjent som rød lønn, kanadisk eller Virginia lønn og amerikansk rød lønn, den er innfødt i det østlige Nord-Amerika. Det er et løvtrær som vokser mellom 20 og 40 meter i høyden, og har en mer eller mindre pyramideformet og tett krone, sammensatt av palmeblader med tre grønne lapper. Først på høsten blir de rødlige. Den tåler veldig god frost ned til -18 ° C.

Acer saccharum

Det er kjent som sukkerlønn, og det er et løvtre som vi vil se vilt i det østlige Nord-Amerika. Den når en omtrentlig høyde på 10 meter, sjelden 15 meter, og har en krone tett befolket av palmeblader. Planten ser grønn ut det meste av året; om høsten blir den i stedet gulaktig / rødlig. Det er en av artene som lønnesirup er hentet fra. Motstår opptil -30 ° C.

Acersakkarinum

Det er et løvtre som er hjemmehørende i det østlige USA og Canada, kjent som amerikansk hvit lønn, sølv lønn, sukker lønn og sakkarin lønn. Den når en høyde på 30 meter, men kan nå 40 meter. Bladene er palmeformede og har fem fliker, hvis spiss er takket. Fargen er lysegrønn på toppen og sølv på undersiden. Om høsten blir den rød. Motstår opptil -25 ° C.

Hvilken av disse lønntypene likte du mest?