Skip to content

7 triks for å holde planter grønne

8 de juli de 2021

En av de tingene som mest kjennetegner planter er fargen på bladene: grønne, nyanser produsert av klorofyll, som finnes i kloroplaster, i planteceller. Den oppfyller en viktig funksjon, og det er at uten den kunne de ikke utføre fotosyntese, og derfor kunne de ikke leve.

Men det er også en farge som er veldig nyttig for oss mennesker, for når vi ser at avlingene våre er den fargen, kan vi være nesten sikre på at de er sunne, noe som overfører fred og ro. Med dette målet skal jeg si 7 triks for å gjøre planter grønne og vakre. Sikt 😉.

De må ikke mangle lys

Plantene trenger vann

Alle planter trenger lys – sol – slik at de kan være sunne; Imidlertid trenger noen å bli truffet direkte, og andre foretrekker å være noe beskyttet, for eksempel under trærne. Så hvis du nettopp har kjøpt noen og ikke aner hvor du skal sette dem, kan jeg forsikre deg om det hvis du plasserer dem i et lyst område, men uten direkte sol, vil de vokse ganske bra. Og så, hvis du vil, skriv til oss for å finne ut hvilket som er det perfekte stedet for dem 😉.

Se på været

Planter er avhengig av været

Vi tenker vanligvis ikke så mye på det, for når vi går i en barnehage, er det vanligste at vi holder oss til skjønnheten til plantene de har der. Men aldri glem at helsen i stor grad vil avhenge av været: Hvis du forlater en bromeliad, for eksempel utenfor der det er frost, vil den mest sannsynlig ikke overleve. Derfor, plukke planter som du vet på forhånd vil være greit (Du trenger ikke å studere mye, ikke bekymre deg: det er de du har i det fri 🙂).

Fjern de tørre delene

Visne blomster må kuttes

Det er normalt at bladene tørker ut og blomstene visner. Det er en del av plantelivet. Men når de vokser, er det veldig viktig å kutte av alle de tørre delene, inkludert svake eller syke grener, slik at de fortsetter å se grønne ut. Gjør det når det er nødvendig, med tidligere desinfiserte saks.

Gi dem plassen de trenger

Planter i hagen trenger plass

Enten de er i potter eller om du skal plante dem i hagen, må de ha nok plass til å vokse. Av denne grunn, du må velge hvor du skal ha demTil slutt vil en liten gryte være like skadelig for dem som et veldig lite område av hagen.

Ikke skjemme dem bort for mye

Vanning av planter

Selv om det først kan være vanskelig å tro, er overdreven oppmerksomhet det som setter planter i fare. Åpenbart må du ta vare på dem, men bare i riktig grad. Hvis de blir vannet eller overgjødslet, vil ikke røttene støtte det. Og dermed, Det anbefales å kontrollere jordfuktigheten før vanning, og gjødsle i henhold til produsentens instruksjoner slik at de er vakre.

Gjødsle jorden

Kompost er et naturlig produkt

Planterøtter absorberer næringsstoffer som finnes i jord eller underlag, men mengden av disse næringsstoffene er begrenset. Hvis du vil at de skal holde seg grønne, du må betale regelmessig med økologisk gjødsel, som kompost eller mulch.

Hold hagen fri for ville urter

En velstelt hage må vannes

Kalt «ugress», de vokser veldig raskt, og Hvis du forlater dem, kan de svekke plantene som interesserer deg sterkt.. Vær forsiktig, det er flott å reservere plass til dem, siden de vil tiltrekke seg dyreliv som kan være nyttige for å bekjempe skadedyr og pollinere blomster, men ikke nøl med å rykke opp de som forstyrrer avlingene dine.

Rengjør innendørs planter

Innendørs planter rengjøres regelmessig

Regnet er ansvarlig for å holde bladene på hageplantene rene, men hjemme bør du gjøre det 🙂. Du kan bare bruke vann – uten kalk eller destillert – men For å få dem til å skinne mer, anbefaler jeg deg å bruke innsiden av skallet av en banan eller til og med øl.

Hva synes du om disse triksene? Kjenner du til andre?