Skip to content

9 løker å plante nå til våren

2 de november de 2022

Den perfekte tiden for å plante vårblomstrende løker er akkurat nå. Men med så mange løker å velge mellom, hvilke bør du plante?

Hage nå, nyt senere

Løk er noen av de beste staudene for sørlige hager. De fungerer godt plantet massevis og er gode for naturalisering. De liker jord som er løs og godt drenert. Plant på et sted som får mye sol fra januar til begynnelsen av mai.

  • Kjøp dem nå! Flere av disse løkene er i Southern Living Plant Collection. Se etter dem i din lokale barnehage, eller bestill online på southernbulbs.com. Andre gode postordrekilder for pærer inkluderer oldhousegardens.com eller brentandbeckybulbs.com.

«Grand Primo» påskeliljer

'Grand Primo' påskeliljer

En pære produserer to eller tre stilker, som hver bærer flere blomster. Kremhvite kronblad med gul midtskål. Ekstremt velduftende. God multiplikator. Blomstrer fra slutten av februar.

Jonquils

Jonquils

Små, krone-størrelse blomster med gresskledd løvverk. Utrolig søt duft. Naturaliserer. En av de første blomstene som blomstret, sent i februar.

Snøfnugg

Snøfnugg

Luftige skyer av små hvite bjeller med en grønn prikk på slutten av hvert kronblad. Vakkert oppreist, sølvgrønt bladverk. God multiplikator. Blomstrer tidlig i mars.

«Golden Dawn» påskelilje

'Golden Dawn' påskelilje

En pære produserer to eller tre stilker, hver bærer flere blomster med gule kronblader og en gylden senterkopp. Søtt duftende. God multiplikator. Blomstrer fra midten av mars til begynnelsen av april.

Drue Hyacinth

Drue Hyacinth

Blå klaser av bittesmå klokkeformede blomster. Ikke duftende. Bra for naturalisering og for steinhager. Blomstrer i midten av mars.

«Lady Jane» Tulip

«Lady Jane» Tulip

Elegante rosa-hvite blomster som minner deg om peppermyntegodteri. Best plantet massevis. Blomstrer i slutten av mars.

Campernelle

Campernelle

Hver pære produserer to eller tre stilker med flere gylne trompetformede blomster per stilk. Søtt duftende. Vokser i klumper. Blomstrer sent i februar.

Bysantinsk Gladiolus

Bysantinsk Gladiolus

Strålende magentablomster bølger fra sverdlignende løvverk. Uforglemmelig i hagen. Danner store klumper med sterke stilker. Blomstrer i midten av april.

«Tinka» Tulip

'Tinka' Tulip

Gledelige blomster av rødt og blekgult. Ser flott ut med druehyasinter. Best plantet massevis. Blomstrer i slutten av mars.