Skip to content

Ordtak og planter som blomstrer i mars måned

18 de juni de 2021

I mars måned begynner de å observere de første tegnene på at våren er nær nok, er et av disse tegnene at dagene har en tendens til å vare lenger, og sollyset gradvis får tilbake sin karakteristiske fremtredende plass i løpet av denne sesongen av året.

Temperaturene begynner også å stige og ved siden av dem planter begynner å blomstre. Dette er grunnen til at dette uten tvil er det rette tidspunktet å begynne å få plantene og frøene du vil så og transplantere på terrassen eller hagen din og tenker å hjelpe deg, i denne artikkelen vil vi vise deg forskjellige planter som begynner å blomstre i mars måned og at du kan så i hagen din.

Legg merke til plantene som blomstrer i mars

Løvetann

Løvetann blomstrer i mars

Det finnes i slettene, beitemarkene og hagene og blomstene den har er gulebortsett fra det faktum at denne blomsten kan gjenkjennes av lo-kulene som vi normalt blåser når våren kommer. Selv om det noen ganger antas at dette er ugress, har denne planten i virkeligheten flere helbredende egenskaper.

Vinterhortensia

Dette er en plante som kommer fra Mongolia og Sibir; tåler veldig lave temperaturer, bladene er vanligvis større enn blomstene, som har en rosa farge og en ganske behagelig lukt. Det er mulig å gjenkjenne dem i sentrale klynger, i tillegg perfekt for både potter og hager.

Vinterjasmin

Dette anlegget tåler kaldt vær ganske bra og på samme måte vokser frosten dessuten vanligvis blomstene i løpet av denne tiden, det vil si på slutten av vinteren.

Jasmin ikke i det vesentlige aromatiske, selv om blomstene har en veldig munter gul tone. På samme måte, dette anlegget er preget av å være klatrerI tillegg, hvis den plasseres like under sollyset, er det mulig å få en mye rikere blomstring.

Geranium

pelargoner og mars måned

Geranium er en del av pelargoniet, hvorav det er omtrent to hundre og femti forskjellige typer.

Den er perfekt for både terrasser og hager, de ligger vanligvis i et halvskyggefullt område, men du kan også ha den i en gryte inne i hjemmet ditt. Dette anlegget trenger ikke vannes veldig ofteDet krever bare en viss beskyttelse mot intens kulde, fordi det ikke tåler frost veldig bra. Blomstene har forskjellige farger, hver av dem med veldig livlige toner og er gruppert i små klynger på stilkene med større høyde.

Hellebore

Dette er en plante som også ofte kalles «Rose of Lent».

Det er nok kjent som en prydplanteDette skyldes den tidlige blomstringen i tillegg til den store motstanden mot frost. Det er omtrent 15 typer helleboringer, og hver av dem viser seg å være ganske giftige, og noe veldig nysgjerrig som vi må understreke er at i løpet av middelalderen ble disse plantene brukt til å forgifte pilspissene.

Pieris

Det er en sjanger der omtrent 30 arter er samlet busk, dyrkes flere av dem på grunn av sin store ornamentale verdi.

Denne planten er vanligvis veldig verdsatt på grunn av sin skjønnhet, både for bladene, som De har en lys rødlig farge som for de vakre blomsterklyngene som har form av en liten bjelle, som har farger som krem ​​og rosa, på samme måte, blir vanligvis verdsatt for fruktene som forblir festet til planten i løpet av vinteren. Og den fantastiske blomstringen kan sees i løpet av denne måneden.

Planter som kan sås i mars

Planter å så i mars

Enten i en hage direkte på bakken, på en terrasse, i potter, dyrkingsbord etc., er alle typer rom egnet for såing. blomster, grønnsaker og aromatiske planter.

Du trenger bare å være tålmodig og vente litt, i tillegg til ønsket om å gjøre det, og noen av plantene som kan sås denne måneden er:

Grønnsaker

grønnsaker

Mars er en flott måned å dyrke courgette, meloner, eggplanter, asparges, selleri, tomater, artisjokker, squash, erter, borage, søt mais, paprika, solsikker, sylteagurk og vannmeloner. Du må huske på det du må beskytte plantene som er i kalde områder, hovedsakelig om nettene når temperaturen faller mest.

Aromatiske og terapeutiske planter

Aromatiske og terapeutiske planter

Flere av de aromatiske og helbredende planter som kan sås i mars er johannesurt, artemis, koriander, dragon, gressløk, spidskommen, kamille, basilikum, brønnkarse, rosmarin, salt og rue.

Disse plantene kan brukes til å tilberede lapskaus og steker, så vel som noen typer te, til å kle på visse retter, samt til å parfyme og beskytte klær.

Blomster

utvalg av blomster som kan plantes

Det er en stort utvalg av blomster som kan plantes som nelliker, tusenfryd, kaktus, columbine, or, amarant, veggblomst, dekorativ bomull, persisk edderkoppmidd, georginer, blant andre.

Hvordan ta vare på planter i mars

eksistere forskjellige måter å ta vare på planter på, som uansett årstid ikke kan legges til side.

Et eksempel er rengjøring av plantene dine, da det er nødvendig at du vasker bladene veldig forsiktig for å bli kvitt støv og smuss. Likeledes bør hyppigheten av vannings- og gjødselsapplikasjoner økes. På samme måte og i løpet av denne måneden, du må være veldig forsiktig med sollys, siden hvis plantene dine konstant blir utsatt for det, kan de vokse ut av balanse. Og litt etter litt bør du lage de utendørs planter som du har holdt inne i hjemmet ditt om vinteren for å akklimatisere seg til temperaturen i denne måneden.

Utendørs planter, trær og busker

Du må søke Kompost rosebuskene like etter at de er beskåret; På samme måte kan du skille bladene fra de livligste plantene for å multiplisere dem.

Gress

For å ta vare på plantene dine, det er viktig at du husker gresset i hagen din. For når temperaturen stiger, er det ganske sannsynlig at mengde dårlige urter som dukker opp på plenen og som det er viktig at du eliminerer.

Irrigasjon

Du må begynne bekymre deg litt mer om hyppigheten av vanning, hovedsakelig i plantene som begynner å dukke opp, og det anbefales også at du tilfører flytende gjødsel i vanningsvannet. Hvis du vil forhindre at de dukker opp irriterende sopp som stammer fra fuktigheten om natten, så bør du vanne plantene om dagen, helst om morgenen.

Sviske

Når vinteren slutter det passer å beskjære hagen din flere ganger; Husk at før slutten av måneden må du være ferdig med å beskjære rosebuskene, buskene, frukttrærne, trærne osv.

Mars ordtak

ordtak av mars måned

 1. I mars vokser gresset, selv om de treffer det med en hammer. (De mener det våren kommer i mars, som får både avlinger og beite til å trives.)
 2. I mars er den tidlige varmen for sunne felt.
 3. I mars, alle åkrene blomstrer.
 4. I mars blomstrer mandeltrærne og de unge mennene er forelsket.
 5. Din dyrebare vingård, inn i mars.
 6. Mars-solen for marken, treffer hammeren.
 7. I mars, hvis du kutter en tistel, blir det fire født for deg; Og i april, hvis du kutter fire, vil det være tusen fødte for deg.
 8. Mars, marsjer: luft, kulde og haglvær
 9. Vindfull mars og regnfull april gir mai blomstrende og vakker.
 10. Hvis mars ikke har gått, ikke snakk dårlig om såingen din.
 11. Det vil være like mange frost i mai som det var tåke i mars.
 12. Mars som begynner sultry, blir snart hagl.
 13. Han sa til marsbygget: «Slik jeg fanger deg, løfter jeg deg opp.»
 14. Mars kommer ut og april kommer inn, små skyer gråter og små felt ler.
 15. At du sår meg i mars, at du sår meg i april, skal jeg ikke ut før i mai.