Skip to content

Å legge igjen løv på plenen din er ikke en god idé

14 de april de 2023

Å bla gjennom sosiale medier bringer til deg alle slags vaklende forslag om hvordan du og vi kan forbedre miljøet vårt. Du vet, drep giftig eføy med eddik; plante prærier på hustakene våre; og langs bygatene med eple-, fersken- og plommetrær for å mate sultne mennesker og kle fortauene med råtnende, knust nedfallsfrukt. Her er den siste lamme ideen om å krysse skjermen min – i stedet for å rake opp de falne bladene som dekker plenen din nå, bare la dem være. Hu h?

Begrunnelsen for å forlate dem er omtrent som dette. Mange insekter bruker falne blader for å beskytte eggene, puppene og larvene sine mot den kalde vinteren. Vi trenger disse insektene for å overleve for å mate fugler, fisk, maur, slanger, øgler, padder, edderkopper, skorpioner, mordhornets og lignende. Å rake og pakke dem og sende dem til søppelfyllinger gjør hagen din til en livløs ødemark. Et annet argument for å forlate dem peker på at når nedfallne blader forfaller, gir de verdifullt organisk materiale til jorda. Kan ikke argumentere med det – skogen bak huset mitt har den rikeste, mørkeste jorda du noen gang har sett, et produkt av blader som har råtnet der i hundrevis av år. Selvfølgelig manifesterer skogen og plenen to helt forskjellige formål og økosystemer, men kanskje jeg deler hår. (Nei, det er jeg ikke.) Plener har spesifikke og fordelaktige funksjoner i det meste av suburbia, bortsett fra å tilfredsstille vaktbikkjene til din HOA. De er de enkleste og minst invasive bunndekkene å vokse i store områder med sol. De holder seg korte. De klatrer ikke. De tepper gjør gjørmen slik at du ikke sporer den inn i huset. De reduserer erosjon, kjøler ned luften, absorberer CO2, og gir en fin gangflate. Jeg foreslår på ingen måte at du bruker hele riket til plen, men det er et godt valg for mange situasjoner. Å kvele plenen i flere måneder med løv er ikke bra for gresset. Gress liker sol og luft. Å stenge ute disse tingene åpner døren for plensykdommer. Dessuten er våte blader både glatte og fungerer som små petriskåler for å vokse muggsopp som forårsaker allergiske reaksjoner. Dessuten får de huset ditt til å se ut som om ingen bor der. Det er enda et problem med løv i suburbia. Overlatt til vinden samler de seg alltid i fortauskantene av gatene der vannet skyver dem inn i stormavløpene. Når det samler seg nok løv der nede, tetter stormavløp og gater oversvømmes.

Grumpys utrolig innsiktsfulle løsning

Ikke la bladene ligge på plenen. Ikke rak dem inn i fortauskantene heller. Gjør i stedet en av disse to tingene (eller begge deler). Kjør over bladene med en mulching klipper som har en oppsamler festet. Bruk disse hakkede bladene til å dekke hagesengene dine. De holder seg på plass, ser naturlige ut, holder ugress nede og beriker jorda når de brytes ned. De er også GRATIS. Eller løp over løv og plen uten oppsamleren. Klipperen vil kutte bladene i små biter som beriker jorda plenen din vokser på. Det er raskere enn å rake eller blåse. Hva med feilene? Vel, hva med dem? Hvis de ikke liker hagen min, kan de gå til huset over gaten. Den med alle bladene.