Skip to content

Acer palmatum var. dissektum

2 de juli de 2021

De Acer palmatum var. dissektum Det er en slags japansk lønn litt annerledes enn det vi er vant til å se. Bladene er tynnere og mindre, men de er også veldig mange, noe som bidrar til å gi den en unik eleganse.

I tillegg har denne sorten produsert noen sorter som tåler direkte sol ganske bra, forutsatt at det er kort tid. Som om det ikke var nok, tåler det beskjæring godt, slik at selv om vi ikke har en hage, er det mulig å dyrke den i en gryte.

Opprinnelse og kjennetegn ved Acer palmatum var. dissektum

Acer palmatum dissectum er et lite tre

Hovedpersonen vår er en japansk lønn fra Japan og Korea. Det er kjent som japansk lønn, palme lønn eller smalbladet japansk lønn. Den vokser som en busk eller noen ganger som et lite tre opp til 7 meter høyt. Det er som ham å ha lett buede grener, uten å være et «gråt».

Bladene er løvfellende og faller høst-vinter etter å ha vært rødlige eller oransje siden sensommeren. Om våren og i sommersesongen forblir de grønne. Det må også sies at den har smale lapper, med takkede marginer.

Den blomstrer om våren, rundt den tiden løvverket spirer eller like etterpå. Blomstene er veldig små, mindre enn en centimeter, rødlige / rosa, og kan gå ubemerket hen. For at det skal gi frø, er det nødvendig at det er to eksemplarer som blomstrer samtidig: en hunn og en hann, slik at pollinering kan finne sted.

Frukten er en dobbel samara, det vil si et to-kamera. En samara er et avrundet frø som har en mer eller mindre lang vinge. Når det gjelder lønn, har de to, hver med vingen, og de er sammenføyd i den ene enden av frøet.

Varianter eller sorter

Det er en serie varianter eller sorter som jeg synes er veldig interessant å vite, og de er:

  • Granat: Denne sorten er en busk som kan formes til et tre. Den når 3-4 meter, og i løpet av høsten blir bladene en mørkerød farge som vekker mye oppmerksomhet. I temperert-kaldt klima, med høy luftfuktighet, kan du få solen i noen timer så lenge det ikke er midt på dagen.
  • Inaba Shidare: ligner veldig på den forrige. Det er en busk eller et lite tre som er omtrent 3 meter høyt, med rødlilla blader om høsten. Hvis klimaet er fuktig, med høy luftfuktighet og kjølig, kan det være i halvskygge.
  • Seyriu: det er et lite tre omtrent 7 meter høyt, med grønne blader som blir røde om høsten. Du kan få litt sol tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen. Hvis du er i Middelhavet, fortell deg at det erfaringsmessig er noe av det enkleste å vedlikeholde.
  • Viridis: Denne sorten er en busk med en kompakt, kompakt og veldig tett baldakin. Den vokser omtrent 3 meter høyt, og om høsten blir bladene oransje og rødlige.

Omsorg for Acer palmatum var dissectum

Hvis du vil dyrke denne varianten av japansk lønn, må du ta hensyn til noen få ting å vite hvordan du vedlikeholder den:

plassering

Hver gang vi kjøper en japansk lønn vi må legge den utenfor, enten i hagen eller, hvis vi ikke har det eller jorda ikke er tilstrekkelig, i en gryte. Nå hvor nøyaktig?

Det vil avhenge mye av klimaet i vårt område og sorten. Hvis det for eksempel er en Seyriu, og vi er i Middelhavet, kan vi sette den på et sted hvor solen skinner først om morgenen og skygge resten.

Men når du er i tvil, det ideelle vil være å sette det i skyggen; ja, »lys skygge». Den kan ikke vokse i områder der det knapt er noe lys.

Jord eller underlag

Acer palmatum var dissectum er en løvfellende busk

De Acer palmatum var dissectum er en plante som trenger syrejord, med en relativt lav pH, mellom 4 og 6. På samme måte må den ha god drenering, for selv om den vil ha mye vann, tåler den ikke damningen som forekommer i de landene som er veldig tunge og derfor kompakte.

Hvis den ikke er tilgjengelig, bør den dyrkes i potter med egnede underlag, for eksempel kokosfiber (til salgs), eller substrat for sure planter (til salgs). En blanding av 70% akadama (til salgs) med 30% pimpstein (til salgs) eller kanuma (til salgs) kommer også godt med.

Irrigasjon

Vanning vil være moderat, oftere om sommeren, spesielt hvis det er veldig varmt og sammenfaller med tørken. For eksempel, jeg til min Acer palmatum var dissectum, og faktisk alle lønnene mine, vanner jeg dem 3 og opptil 4 ganger i uken om sommeren, for på den sørlige delen av Mallorca er temperaturene veldig høye i løpet av sommersesongen (vi overskrider 30 ° C og noen ganger berører vi maksimalt 40 ° C, og vi ha minimum 20 ºC eller mer).

I løpet av resten av året vanner jeg derimot lite, en gang i uken. Det regner vanligvis litt om våren og sensommeren, og da fuktigheten er veldig høy, er det alltid vanskeligere for jorden å tørke ut helt. Derfor, hvis du har et lignende klima i ditt område, må du være oppmerksom på vanning, spesielt om sommeren.

Hvis det regner ofte, må du vanne mindre. Men ja, bruker regnvann eller, hvis ikke, kalkfattig. PH må være lav, mellom 4 og 6.

Abonnent

Det er viktig å betale det fra det øyeblikket bladene spirer, til etter sommeren. Til dette vil gjødsel som guano (for salg), grønn gjødsel eller kompost brukes. På denne måten vil den vokse uten problemer.

Multiplikasjon

De Acer palmatum var. dissektum multipliserer med frø om vinterenstiklinger om vinteren og kultivarer ved poding om våren. Det er viktig å behandle alt med økologiske soppdrepende midler som inneholder kobber (til salgs), siden du kan forhindre infeksjoner som overføres av sopp.

Rustikk

Tåler kulde ned til -20 ° Cog maksimalt opptil 38 ºC hvis du har vann til din disposisjon. Det kan ikke leve i tropiske klimaer.

Acer palmatum var dissectum endrer farge om høsten

Hva syntes du om Acer palmatum var. dissektum? Vil du ha en?