Skip to content

Agrobacterium tumefaciens

9 de juli de 2021

Hvis de mottar alt de trenger, er det veldig vanskelig for dem å få problemer, men noen ganger oppstår noe uforutsett: et drastisk fall eller temperaturøkning, en gren som bryter fri vei for mikroorganismer, mennesker som beskjærer med verktøy som ikke for rent, … Alt kan skje. Og bakteriene kjent som Agrobacterium tumefaciens den vil være der og vente på den minste mulighet til å svekke dem.

Selv om det navnet ikke høres ut som noe for deg, har du kanskje sett et tre eller en busk med svulster eller svulster på stammen, i området som fungerer som et kryss mellom roten og stammen selv. Du kan nesten si at det er plantekreft, på grunn av hvor raskt det sprer seg og skaden det kan forårsake. La oss få vite hvilke symptomer det forårsaker og hvordan vi skal behandle det.

Hva er Agrobasterium tumefaciens?

Tarm på mangostammen

Er en ikke-sporulerte bakterier, ring nå Rhizobium radiobacter, som er distribuert over hele verden. Den er stavformet, og den er gramnegativ (det vil si at den ikke flekker mørkeblå eller fiolett av Grams flekk, men heller svakt rosa i fargen). Motiliteten er høy, og den har flageller som stikker ut i alle retninger. Den bruker et bredt spekter av karbonkilder.

Hvilke planter påvirker det?

Dette er en mikroorganisme som påvirker dikoter, som er de angiospermplanter som produserer frø med to eller flere cotyledons, blomster med calyx og corolla, et rotsystem bestående av en taproot (eller main) og andre sekundære røtter, og som også har en stilk som kan vokse i tykkelse fra vaskulær kambium som danner treet.

Hvis du leter etter eksempler, kan en hvilken som helst plante av denne typen i virkeligheten være et offer for denne bakterien, men som vi sa i begynnelsen, noen ganger kan en uforutsett hendelse, noen ganger en ulykke og / eller noen ganger en menneskelig feil lage en plante som var sunn i går. i dag må jeg kjempe mot denne bakterien.

I dyrking er selvfølgelig den hyppigste smitteårsaken oss selv. Og det er at hvis vi ikke desinfiserer verktøyene før og etter bruk av dem, hvis vi ikke alltid bruker «nye» underlag (nylig kjøpt eller uten å ha brukt dem tidligere), eller hvis vi skaffer oss syke planter, er risikoen for smitte bare øker. For alt dette, trær og busker er de mest sårbareBåde pryd- og frukttrær, spesielt mandel, eple, oliven, pære, rose, vintreet, plomme, poppel og kvede.

Hva er symptomene?

Sykdommen begynner når bakteriene kommer inn i stammen til planten, i nakkeområdet. En gang der, stimulerer produksjonen av auxiner og cytokininer, som er hormoner som under normale omstendigheter er ansvarlige for veksten av planten, men som, når den er smittet, produseres uten kontroll. Dermed vil vi se at svulster dukker opp som øker i størrelse, enten i nakken og / eller i luftdelen (grener), siden den sprer seg raskt.

Disse svulstene eller galls er formet som små klumper i begynnelsen, og større senere. I vekstperioden, som vanligvis hovedsakelig sammenfaller med vår- og sommermånedene, kan det oppstå hevelser på planten, kuleformet og hvit, som gradvis vil lignifisere og nå en maksimal størrelse på opptil 30 centimeter.

Hvordan behandles det?

Agrobacterium i laboratorium

Den mest effektive metoden består av å bruke stamme 84, som er avirulent. Ved å hemme de fleste sykdomsfremkallende agrobakteriene er det den mest interessante. For å behandle infiserte planter, eller som er utsatt for infeksjon, er det som gjøres å spraye dem med en buljong med en cellesuspensjon av bakteriene som ikke er virulente.

Men som vi alltid sier, er forebygging bedre enn kur.

Forebygging av Agrobacterium tumefaciens

Selv om vi allerede har sagt ting, er det fortsatt noe annet som i det minste er viktig å ta i betraktning hvis vi ikke vil ende opp med mer enn ett sykt anlegg. Er den neste:

Ikke kjøp planter som er dårlige (så mye du elsker dem)

Jeg snakker ut fra min egen erfaring. Gå til et barnehage og finn en som du har sett etter lenge, men som ikke går gjennom sitt beste øyeblikk … det er en av de opplevelsene jeg ikke ønsker noen planteoppsamler eller hagearbeid. Hvorfor? For selv om det høres ut som en latter, står du bare der og ser på det mens du bestemmer deg for hva du skal gjøre. Y den beste avgjørelsen er å la den være der den er, men det er ikke alltid den som er valgt.

Men, Hvordan vet du om en plante er syk? Generelt sett bør du ikke kjøpe planter som viser disse symptomene:

  • Gulaktige, brune eller svartaktige blader
  • Hvite flekker
  • Trist planteutseende
  • Merkelige svulster eller «støt» et eller annet sted (koffert, grener)
  • Har skadedyr (bladlus, hvitluke, rød edderkopp eller hvitflue er de vanligste)

Separer syke planter fra sunne planter

Utsikt over potteplanter

Det er viktig å ha et hjørne i hagen som fungerer som en «sykestue», det vil si et sted hvor de syke plantene skal plasseres til de kommer seg. Dette stedet må være godt ventilert, men beskyttet mot sterk vind og direkte sol. På denne måten vil de kunne komme seg bedre og raskere uten å sette sunne i fare.

Bruk desinfiserte beskjæringsverktøy og dekk sår med helbredende pasta

Mikroorganismer kan holde seg til verktøy og raskt komme inn i planter. For å unngå det, det er veldig viktig å desinfisere dem med apotekalkohol eller noen få dråper oppvaskmaskin. Når du er ferdig med beskjæring, skader det ikke å gi dem en ny anmeldelse.

Og forresten, en gang beskåret, spesielt hvis sårene har vært store, leg dem med helbredende pasta (til salgs). På den ene siden vil du forhindre at bakterier kommer inn, og på den andre siden vil du hjelpe helbredelsesprosessen.

Med alt dette kan du forhindre, kanskje ikke 100%, men i en veldig høy prosentandel, infeksjon av Agrobacterium tumefaciens.