Skip to content

Alt du trenger å vite om å flytte potteplantene dine utendørs om sommeren

12 de juli de 2023

Sommerdagene er varmere og lengre, og når solen lokker oss ute for å leke, lytter vi. Tro det eller ei, du er ikke den eneste som lengter etter å tilbringe tid i solskinnet. Plantene dine lengter etter å fange noen stråler også. Det stemmer, de solelskende potteplantene i vinduet og store potteplanter i hjørnet vil trives hvis du setter dem ute i de varmere månedene. Vi har snakket med ekspertene for å finne ut alt du trenger å vite om å flytte potteplantene dine ute om sommeren.

Vent til været er riktig

Justin Hancock fra Costa Farms i Miami sier at det er viktig å velge riktig tid på året før du flytter potteplantene dine ut. Hvis det er varmt om dagen, men kaldt om natten, er det best å la dem stå inne til nettene blir varmere også. «Fordi de fleste potteplanter kommer fra tropiske eller subtropiske områder, er det best å vente med å ta dem ut til natttemperaturen ikke faller under 50 ° F eller så,» sier Hancock. Når du flytter dem utenfor, er det generelt trygt å holde dem der til nattetemperaturene faller under 50 °F igjen.

Unngå direkte sol

«Det er virkelig ikke en potteplante som ikke vil ha nytte av tid ute, men ikke plasser potteplanter i direkte sol utendørs,» advarer Kara Ziegler fra Pike Nurseries i Atlanta, Georgia. «Å flytte planter fra moderat innendørs lys til intens utendørs sol vil steke dem. Plasser potteplanter på en overbygd veranda eller uteplass hvor de vil nyte sterkt, men indirekte lys.»

Overvåk vannstanden

Både Ziegler og Hancock sier at potteplanter plassert utenfor kan kreve en annen vanningsplan. Hancock påpeker at når potteplanten din er ute, er regn en faktor. «Avhengig av hvor du plasserer plantene dine, kan eksponering for sommerregn bidra til å gjøre vedlikeholdet enklere. Hvis plantene får regnvann, krever de mindre av deg.» Ziegler legger til at det er greit å gjødsle potteplanter som man flytter ute også. «Det kraftigere lyset og varmere temperaturene vil utløse aktiv vekst, og ekstra vann og gjødsel vil hjelpe dem med å produsere nye blader,» sier hun. Det beste alternativet er å sjekke potteplantens jord ofte for å se hvordan den tilpasser seg det nye miljøet og foreta justeringer etter behov.

Pott om i en større beholder

Ifølge Hancock kan det være fordelaktig å ompotte rotbundne planter i en større beholder etter at du har tatt dem med utendørs. «Utendørs forhold kan utløse en vekstspurt, og den større potten vil gi dem plass til å vokse.»