Skip to content

Alt du trenger å vite om frukttransplantasjon

23 de juli de 2021

Både i hagearbeid, som i jordbruk og andre, er transplantater veldig nyttige. Er om bli med eller sett inn en del av en plante i en annen slik at den fortsetter å vokse. På denne måten blir de samlet og de to utvikler seg i samme etasje.

I dette tilfellet skal jeg snakke om frukttransplantater, begge typene som finnes og hva de er for. Vil du vite mer om poding av frukt?

Hva er frukttransplantater til?

frukttransplantater tillater vekst av planter som ikke har levedyktige frø

Som jeg nevnte tidligere, gir transplantater oss mulighet til å forene planter til en. Frukttransplantater består av to forskjellige deler. Den første delen er roten og kalles grunnstammen. Den andre delen er variasjon. Denne delen handler om området som gir frukten. Disse to delene vil bli forbundet med det som er selve transplantatet.

Praksisen med å pode planter på andre har blitt utført siden antikken, så dette er ikke noe nytt. Det er sant at med teknologisk utvikling og botanisk forskning og på dette feltet, har podingsteknikker forbedret effektiviteten deres. Takket være at tradisjonen med pode har blitt overført fra generasjon til generasjon, i dag vi kan bevare fruktvarianter av stor interesse.

Hva brukes podingsteknikken til? Det er viktig å vite at bare forplantningen av frøene ved mange anledninger ikke gir den sorten vi ønsker. Det er derfor poding gir mange andre fordeler. Vi bruker transplantater for å:

  • Formere et utvalg eller arter som ellers kunne ikke få eller i det minste ville det være veldig vanskelig å oppnå.
  • Dra nytte av egenskapene til visse mønstre som er i stand til å vegetere på visse overflater der avlingen ikke har noen mulighet til å leve av seg selv.
  • Grafter lar deg endre en rekke frukt for en annen som er mer kommersiell.
  • Det tillater oss å dyrke varianter av frukttrær som de er mer følsomme for rot- eller nakkesykdommer. For å gjøre dette bruker de mer motstandsdyktige mønstre.

Målet med frukttransplantatet

pode trær eksisterer

Hovedmålet for frukttransplantasjon er å tillate multiplikasjon av en variant eller en mutasjon av knoppen eller frøet. På denne måten, når vi utfører transplantatet, kan vi opprettholde egenskapene på grunn av det i transplantatene er det ingen oppløsning av det samme.

Vi bruker også pode for å reprodusere og forplante noen arter som ikke har evnen til å produsere frø som er levedyktige under visse miljøforhold. I tillegg brukes de i arter som produserer svært få frø eller i arter som ikke har en delvis eller total toleranse for forplantning ved stiklinger.

Transplantasjonsforhold

transplantater hos kritikere

Transplantatene har en rekke betingelser som må oppfylles for at de skal fungere skikkelig og for å gi oss de resultatene vi forventer. Vi må ta hensyn til at både sorten og roten til transplantatet de må være kompatible. Tydeligvis kan vi ikke forene to planter som er helt forskjellige. Begge må komme fra samme plantemateriale og må være sunne. Hvis du presenterer virus eller resten av betaling, vil ikke transplantatet bli utført riktig.

Pode kan ikke utføres når vi vil, men vi må respektere passende miljøforhold slik at sorten og mønsteret kan utvikle seg riktig uten at miljøet forhindrer det. Akkurat når du lager transplantatet, må vi beskytte den podede delen for å forhindre at den tørker ut. For dette kan vi bruke en plastbånd eller noe beskyttende. Vi må huske på det nylig podet er svakere.

Typer frukttransplantater

trinn for å pode

Det finnes forskjellige typer frukttransplantater. Problemet er at mange av dem ikke gir oss fordeler. Generelt er de mest effektive og berømte disse to:

  • Spissen eller stykke av ett år gammel gren med 2 eller 3 knopper
  • Plommen med eller uten ved festet, avhengig av type transplantat

Dette er de mest praktiske transplantatene og de mest anbefalte å gjøre. I tillegg, hvis vi tar i betraktning årstiden vi podet i, kan vi klassifisere dem i vårtransplantater og sensommertransplantater.