Skip to content

Amerikansk svart kirsebær (Prunus serotina)

10 de juli de 2021

De Prunus serotina Det er et kjent tre blant europeiske hagebrukere som kjemper mot invasive arter. Og det som virket som en harmløs introduksjon av en plante til det kontinentet i 1623, i dag ser det ut til å like klimaet så mye at den har blitt naturalisert gjennom nesten hele territoriet.

Den vokser veldig raskt, og selv om det virkelig er en plante med stor ornamental verdi, hvis du først vil ha den i hagen du må sjekke om det er tillatt eller ikke i samfunnet vårt.

Opprinnelse og egenskaper

Frukt av Prunus serotina

Det er et løvtrær som tilhører Prunus-familien som er hjemmehørende i Nord-Amerika, fra østlige Quebec og Ontario til Texas, og når så langt som Florida. Det er kjent som en svart kirsebær, sen sort kirsebær eller capulí. Den kan nå en høyde på 15 til 30 meter, med en koffert som vanligvis er rett og ikke veldig bred – den tykner ca 40-50cm-. Bladene er enkle, med en tannkant og er 6 til 14 cm lange.

Blomstrer om våren. Blomstene er gruppert i hvite blomsterstander. Frukten er drupe en centimeter i diameter, svart i fargen. Dens smak er litt snerpende og bitter hvis den konsumeres fersk; imidlertid synes fuglene å like det.

Bruk og egenskaper

Bortsett fra å bli brukt som pryd i landene der det er tillatt, på dets opprinnelsessteder brukes den også som medisin, utnytte bladene, grenene og fruktene deres for å bekjempe hoste, drukning, forkjølelse, influensa, kolikk og revmatisme.

Hva bryr de seg om?

Blomstene til Prunus serotina er hvite

Hvis du kan og vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

  • plassering: den Prunus serotina Det må være ute, i full sol.
  • Land: vokser i fruktbar jord, med god drenering.
  • Irrigasjon: vann 4 eller 5 ganger i uken om sommeren, og 1-2 ganger i uken resten av året.
  • Abonnent: om våren og sommeren, med organisk gjødsel en gang i måneden.
  • Multiplikasjon: av frø om våren.
  • Rustikk: motstandsdyktig opp til -10 ° C.

Hva syntes du om dette treet?