Skip to content

Anarsia (Anarsia lineatella)

8 de juli de 2021

De Anarsia lineatella Det er et insekt som fungerer som en slags borer for steinfrukttrær. Det ble beskrevet i 1839 av Zeller, og i dag er det kjent for sin særegenhet angripe de nevnte fruktene av familien Rosaceae. I mange år har forskere som studerer familien Gelechiidae de tror at Anarsia inkluderer et skjult utvalg.

Beskrivelse

Anarsia lineatella-bilde i stort

De Anarsia lineatella det er et insekt fra lepidopterangruppen som angriper steinfrukttrær; spesielt fersken-treet. Det finnes i alle voksende områder av denne typen frukt..

De voksne er mellomstore sommerfugler, med grålige fløyer som har lineære linjer som går fra lys til mørk; mens bakvingene er litt lettere. Vingene, både bak og foran, er mykt frynsete. Larvene deres er delt inn i soner og presenterer noen arter av rødlige og gule bandasjer.. Skadene som dette insektet produserer, bestemmes av larvestadiet som påvirker plantens forskjellige områder; være dens blomster, frukt og til og med dets knopper.

I tillegg presenterer dette insektet en rekke meget spesielle morfologiske egenskaper, siden hannen har et tredje vestigialt segment av labial palp, en bakre vinge med en buet høyde og en slags mekanisme som har funksjonen til å blokkere eller bremse vingen, slik som et hodelag. Mannlige kjønnsorganer er asymmetriske og de kvinnelige har veldig forskjellige ventrale og dorsale sider, med en skrå, relativt asymmetrisk antrum.

Skade på insektet Anarsia lineatella

Blomsterskader

Dette skjer vanligvis tidlig på våren, i denne perioden trenger ormene inn i skuddene og dreper dem.

Skader på spirer

Dette er en spesielt farlig skade på planter; Til det punktet at larvene kommer inn i det indre av planten og åpner tunneler på nivået av gropen. På kort tid visner skuddene og dør senere; ofte spiser larvene også bunnen av bladgruppene, og forårsaker den samme forverringen som skjedde i skuddene.

Fruktskader

Skadene på fruktene ligner på den som ble produsert av den orientalske møllen eller Cydia molesta. Larvene går inn i massen først på en overfladisk måte, senere på en dypere måte. Brikker blir vanligvis sett komme ut gjennom de sammenføyde punktene. Fruktene har en tendens til å falle av treet eller råtne som et resultat av sekundære patogener.

Livssyklus

Aktiviteten knyttet til ernæringen til larvene begynner om våren i løpet av den vegetative omstart. De yngste larvene blir værende om vinteren i små tilfluktsrom under barken av unge grener. I mellomtiden skjer bevegelsen av voksne insekter sent på våren i løpet av månedene mai til juni, og følger alltid omgivelsestemperaturen.

Stadier av utvikling

Voksen

På dette stadiet insektet ser ut som en 10 til 16 mm lang sommerfugl, har smale, gråvinger med mørke og lyse linjer.

Egg

Eggene til Anarsia lineatella De har følgende dimensjoner, 0,3 x 0,5 mm, er langstrakte, hvite og blanke, og blir deretter gule over tid.

Larve

Dette har en omtrentlig lengde på 14 til 16 mm, hodet viser vekslende ringer med svart og brun kropp rundt magen og gir det et ringlignende ansikt.

Pupa

I dette stadiet at insektet går fra larve til voksen, har det en brunfarge som vanligvis kan observeres på beskyttede steder i treet

Forsvarsmetoder

Anarsia lineatella med åpne vinger

Det er forskjellige metoder for å bekjempe og eliminere Anarsia lineatellaDisse inkluderer både kjemisk kontroll og integrerte forsvarsprosesser. Den integrerte forsvarsmetoden mot insektet utføres gjennom prøvetakinger og deretter med evaluering av de voksne til stede.

I metoden for å fange voksne, en serie feromonfeller brukes egnet for å tiltrekke både mannlige og kvinnelige prøver. Når forskjellige prøver er verifisert, kan det tas en beslutning om den mest effektive strategien.

En mye brukt prosedyre som gir gode resultater er forplantning av stoffer som kan forårsake seksuell forvirring hos insekter. Disse stoffene, som brukes med passende tidsintervaller i de forskjellige stadiene av insektutvikling, er i stand til å begrense utseendet i stor grad takket være det faktum at forhindrer parring av voksne insekter.