Skip to content

Anbefalinger for å ta vare på Santa Rita

25 de juli de 2021

De Santa Rita Det er en av de vakreste plantene du finner, en art som har vakre blomster i livlige farger som spenner fra fuchsia til oransje. Å ha en Santa Risa hjemme kan være veldig interessant fordi det er en lettstelt plante som ikke vil gi store ulemper hvis den er på rett sted og får alt den trenger for å overleve.

Denne arten er en av mest populære og berømte planter gjennom tidene, kanskje fordi den vokser og utvikler seg til fargerike busker som gir liv til enhver hage.

Planteoversikt

Santa Rita plante

La Santa Rita tilhører familien til Rubiaceae og presenterer rundt 500 varianter. Også kjent som det maltesiske korset, Isoca eller Iron Stick, er det til stede i de fem verdensdelene og presenterer forskjellige former i farger, selv om det vanligste er at det utvikler seg i form av en busk og når omtrent en meter i høyden.

Bladene til Santa Rita er mørkegrønne og ovale i form, selv om de mest slående er dens rørformede blomster, sjenerøse i mengde og som kan være oransje, rød, hvit eller laks.

Blomstringen av planten skjer mellom våren og sommeren, men blomstene kan forbli langt utpå høsten.

Viktigste bekymringer for Santa Rita

Santa Rita blomster

For noen dager siden kjøpte jeg to planter, den ene med knallrosa blader, den andre oransje, og de er fremdeles veldig pene, perfekte med sine fargerike blomster. Jeg har plassert dem i to store potter slik at røttene har plass, men jeg har også oppdaget at det er nødvendig at jeg skal plassere dem på et solrikt sted, men med litt skygge om vinteren og deretter flytte dem på et sted med større lysstyrke i sommer og unngå direkte eksponering for solen.

Selv om vinden ikke påvirker den, er det best å plassere den vekk fra luftstrømmene, for da kan blomstene falle. Når det gjelder temperaturen, er idealet et klima mellom 16 og 30 grader Celsius. Vann planten når du merker at jorden er tørr: om sommeren vil det være en daglig vanning, og om vinteren vil det være nok med omtrent to ganger i uken.

Når du planter, velg en jord som består av 50 prosent bladmasse og unngå kalkholdig jord. Ideelt sett gjødsle jorden en gang i måneden om våren og sommeren. Unngå å foreta transplantasjoner med mindre planten virkelig trenger det for et lite spørsmål, da det ikke støtter forandringer veldig bra og beskjæres på begynnelsen av våren for å fjerne skadede, gamle eller ikke flotte greiner.