Skip to content

Anthurium andreanum

2 de juli de 2021

De Anthurium andreanum Det er en av de mest dyrkede anthurium-artene, om ikke den mest, spesielt innendørs. Siden det er veldig følsomt for kulde, er det ofte ikke noe annet valg enn å beskytte det hjemme, noe som er veldig populært, da det gir rommet en unik eksotisme.

Det er en relativt liten plante, som du kan dyrke i en mellomstor gryte uten problemer. Vel mer eller mindre. Sannheten er at denne typen anthurium, som resten, er litt krevende med alt: vann, land, beliggenhet. Så, vi kommer til å fortelle deg hvilken omsorg du har å gi.

Opprinnelse og kjennetegn ved Anthurium andraeanum

Flamingo er en tropisk plante

Dette er en urteaktig plante som tilhører araceae-familien, og som vokser naturlig i Colombia og Ecuador, hvor vi finner den i tropiske jungler. På vanlig eller populært språk er det kjent som en flamencoblomst, flamingo eller anthurium. Nå omtrent 40 centimeter i høyden, utvikler avrundede blader med en prangende lysegrønn farge.

Blomsten er en blomsterstand som består av en brusk, rød eller rosa i fargen, som er omtrent 10 centimeter lang. Fra det kommer det et ca 9 centimeter lang spadiks, hvitt og / eller gult, dannet av mange veldig små hermafrodittblomster. Fruktene er kjøttfulle bær.

Du må vite det det er en giftig plante for pattedyr. Alle delene inneholder kalsiumoksalat og saponiner som forårsaker alvorlig irritasjon, overdreven salivasjon og oppkast ved inntak. Av denne grunn, hvis det er små barn, hunder, katter og / eller andre pattedyrdyr hjemme eller i hagen, bør planten holdes borte fra dem. I tillegg, hvis du skal beskjære, må du bruke gummihansker – som kjøkken – for hvis saften kommer i kontakt med huden, kan du føle intens kløe, og til og med blemmer.

Hva er pleien med flamingoblomsten?

De Anthurium andreanum Det er en plante som må gis spesiell pleie for at den skal vokse ordentlig. Hvis vi mislykkes i noe, vil vi umiddelbart se at bladene blir gule, eller at det svekkes og at skadedyr angriper det.

For å få det til å vare i mange år, skal vi forklare i dybden hva du trenger å vite for å ta vare på anthurium:

plassering

  • Ytre: det er en plante som trenger skygge, og også høy luftfuktighet. I tillegg tåler den ikke kulden, så det anbefales å ha den utenfor hjemmet bare i løpet av våren og sommeren. Hvis luftfuktigheten er lav, kan bladene sprayes med destillert eller regnvann, en gang om dagen, unntatt i de varmeste ukene, som vil være to ganger om dagen.
  • Innsiden: når vi har det inne i huset, legger vi det i et rom der det er mye lys. På samme måte er det viktig at den ikke utsettes for luftstrømmer (vifter, klimaanlegg, passasjer osv.), Ellers tørker bladene. Og hvis luftfuktigheten er lav, vil vi legge containere med vann rundt den.

Jord eller underlag

Det er flere sorter av Anthurium andreanum

  • Verft: den Anthurium andraeanum vokser i jord rik på næringsstoffer og syrer. Som det er typisk for tropiske skoger, må den plantes i land som har organisk materiale, det vil si rik. På samme måte er det nødvendig at når det vannes vann, absorberes det raskt, så hvis det ikke er det, vil vi blande jorden med perlit (til salgs) eller pimpstein (til salgs).
  • Blomsterpotte: I tilfelle det er ønsket, eller må oppbevares i en gryte, vil vi se etter en som er i riktig størrelse for at den skal vokse. Hva blir det? Vel, hvis den gamle gryten måler 10,5 centimeter i diameter, må den neste være ca 17 cm. Og husk: med hull i basen. Vi vil ikke at vannet skal forbli stillestående i røttene, og at disse råtner, ikke sant?
    Som underlag vil en brukes til sure planter (til salgs), eller kokosfiber (til salgs).

Irrigasjon

Vanning av flamingo må være moderat. Det vil bli vannet med regnvann eller kalkfattig, slik at underlaget, eller jorden hvis det er plantet i bakken, alltid forblir fuktig, men ikke oversvømmet. Hvis det oppstår tvil, er idealet å sette inn en tre- eller plastpinne: hvis vi fjerner den, ser vi at mye jord har festet seg til den, så vil vi ikke vanne fordi det vil bety at den ikke har tørket ennå.

Hvis den er i en gryte, er det å foretrekke å ikke legge noen tallerken eller brett under den. Vannet ville akkumuleres der, og hvis vi ikke husker å tømme parabolen, vil røttene dø i vann.

Abonnent

Slik at den kan vokse og blomstre godt, det anbefales å betale på Anthurium andraeanum om våren og sommeren med gjødsel som guano (til salgs), eller gjødsel til inneplanter (til salgs), syreplanter (til salgs) eller blomstrende planter.

Selvfølgelig trenger du ikke å blande dem, siden hvis du gjør det, vil røttene lide betydelig skade. Det du kan gjøre er å bruke en måned, og den neste en annen, men alltid følge instruksjonene som er angitt på pakken.

Beskjæring

Beskjæring består i å fjerne tørkede blader og blomster. Dette gjøres når som helst på året med saks som tidligere er desinfisert med farmakologisk alkohol eller oppvaskmiddel.

Plager og sykdommer

  • Mealybugs: spesielt den bomullsrike. Det finnes i bladene og ømme stilkene. De kan fjernes ved å rengjøre planten med mild såpe og vann. Etterpå må alle spor av såpe fjernes, bare med vann.
  • Bladlus: de er insekter på omtrent 0,5 centimeter som vi finner i bladene og blomstene. De kan også fjernes ved å rengjøre planten, men hvis de dukker opp igjen, er det bedre å bruke økologiske insektdrepende midler mot bladlus.
  • Rotrot: det er forskjellige sopper som råtner røttene, som fytophthora. Disse trives i veldig fuktige omgivelser, slik at hvis planten får mer vann enn den trenger, blir den sårbar for infeksjon. Symptomene er: gule blader som raskt blir svarte, planten slutter å vokse, og blomstene åpnes ikke (hvis noen). Det behandles med soppdrepende formål (til salgs), men det er også viktig å plassere ut vanningene.

Rustikk

Det er en plante som er veldig følsom for kulde. Når temperaturen faller under 15 ° C, må du beskytte deg innendørs., eller inne i et drivhus. For å være veldig komfortabel trenger du at temperaturene holdes mellom 20 og 30 ° C gjennom hele året, og at den luftfuktigheten er minst 70%.

Anthuriums er flerårige urteaktige planter

Hva syntes du om Anthurium andreanum?