Skip to content

Appelsintre sykdommer

20 de juli de 2021

Hvis vi dyrker appelsintrær, er det viktig å vite hvilke sykdommer det kan bli utsatt for. Dadaist dens mange trusler det er viktig å ha den overvåket kontinuerlig.

Deretter skal vi vise deg de forskjellige sykdommene som appelsintreet har. Vil du lære mer om det?

Sykdommer som påvirker appelsintreet

Det er viktig at appelsintreet vårt har en god abonnent. Så lenge du har nok kompost, vil sjansen for å bli angrepet reduseres av skadedyr eller sykdommer. Men ved noen anledninger er dette uunngåelig.

De viktigste sykdommene appelsintrær kan ha er:

Brun råte

Denne sykdommen er forårsaket av noen sopparter som tilhører slekten Phytophthora sp. (Phytophthora nicotiane var. Parasitic and Phytophthora citrophthora) som direkte skader røttene. Symptomene som det kan være kjent at appelsintreet vårt påvirkes, er fordi det forårsaker det tannkjøtt ekssuderer og cankers dannes i bunnen av kofferten. I tillegg, når appelsintreet er sykt, kan du se hvordan det svekkes og det er avblæring og gulfarging.

Tyggegummi

gummose i appelsintrær

Gummosen er anerkjent fordi den ser ut et mørkt sted formet som en trekant på kofferten nederst. Sykdommen begynner å påvirke treet fra roten og sprer seg gjennom hele stammen. De mest synlige symptomene er sprekker som dannes, bladets ukontrollerte fall og den gule fargen. Ved noen anledninger kan det også observeres tannkjøttutskillelser.

For å unngå denne sykdommen må vannlogging av jorden kontrolleres slik at den ikke begynner å oppstå ved roten. Basen kan også males med flytende soppdrepende midler som har høyt kobberinnhold.

Antraknose

antraknose

Denne sykdommen påvirker bladene og fruktene. Det kan gjenkjennes av et brunaktig flekk på bladene og noe ekssudasjon på de yngre grenene. Hvis sykdommen utvikler seg, fruktene vil ha brune råtner.

Med denne informasjonen vil du kunne gjenkjenne om appelsintreet ditt lider av en slags sykdom.