Skip to content

Pottet appelsintrepleie

4 de juli de 2021

Vil du ha en naturlig appelsinjuice? Ideen om å kunne høste dine egne appelsiner uten å måtte gå til supermarkedet er veldig fristende, ikke sant? Så jeg oppfordrer deg til å dyrke et appelsintre i potter. Det er ikke veldig komplisert. Faktisk, det er et av frukttrærne som best tilpasser seg, siden voksenstørrelsen er mindre enn andre frukttrær og røttene ikke trenger så mye plass.

Hvis du ikke vet hvordan du gjør det, ikke bekymre deg. Når du er ferdig med å lese denne artikkelen, vil du ha lært alt du trenger for å få noen deilige og smakfulle appelsiner.

Generelle data om appelsintreet

Appelsintreet er et veldig fruktbart tre

Appelsintreet Det er et frukttre som er mye dyrket i alle varm-tempererte regioner i verden. Med en høyde som sjelden overstiger 6 meter, og som du også kan redusere hvis du ønsker på slutten av vinteren å gjøre det lettere for deg å plukke fruktene, og være en veldig interessant plante å ha på uteplasser eller terrasser. Naturligvis kan du finne eksemplarer som kan nå en maksimal høyde på 10 meter, selv om det er ganske vanskelig.

Arten som kjennetegner denne planten er kjent som Sitrus sinensis. Opprinnelsen til denne arten har sin opprinnelse i Kina og Indonesia, og for øyeblikket, som du vet, kan den dyrkes hvor som helst i verden, så lenge de nødvendige forholdene eksisterer for den.

Når anbefales det å plante appelsintrær?

Du kan ikke plante et appelsintre når du har lyst. Det er en spesifikk tid da du må gjøre det, og det er når regnet er på topp, dette med det formål å tilby frøene et fuktig miljø som er gunstig for deres utvikling.

Nå, hvis du ikke vet når denne tiden er, vet du det den beste tiden å plante appelsintrær er om våren. Husk at de er planter som ikke støtter for mye varme, så det er best å ha dem på steder der temperaturen er under 32 ° C.

Hvor kan du plante appelsintrær?

Appelsintreet er et tre som kan dyrkes i potter

Som vi nevnte i begynnelsen, er det mulig at i tillegg til å ha dem direkte på bakken, Du kan også ha en gryte med en fast struktur for å gi planten støtte og samtidig nå en betydelig størrelse..

Ja absolutt, jorden må ha visse egenskaper slik at den kan utvikles. Blant dem er:

  • Jord eller underlag må ha en pH mellom 6 og 6,5
  • Egenskapene til underlaget må være enten leirholdig eller sandaktig. Dette med den hensikt å gjøre røttene lettere slik at de kan bevege seg i utviklingen.
  • Hvis landet som skal brukes ikke oppfyller de ovennevnte kravene, bør du vite at det ikke er nødvendig eller obligatorisk, siden appelsintreet har muligheten til å tilpasse seg uten problem til jord som mangler næringsstoffer.
  • Du må beskytte appelsintreet fra vinden og sterke luftstrømmer. Det er derfor det er levedyktig og fordelaktig å ha appelsintrær i potter, siden det gjør det enkelt å flytte dem fra ett sted til et annet for å beskytte dem.
  • Plasser planten på et lyst sted, selv om vi anbefaler at du plasserer den på et sted der planten kan motta minst to eller tre timer med direkte sollys per dag.

Hvordan forberede jeg landet til å dyrke appelsintrær?

Selv om det er sant at det ikke er obligatorisk å oppfylle alle de ovennevnte kravene, det er gunstig for planten i fremtiden hvis du forbereder jorden ordentlig. Og for å oppnå dette er det bare å gjødsle det og bruke hjemmelaget kompost.

Faktisk er denne siste formen den mest brukte siden gir jorden de nødvendige næringsstoffene som denne og andre typer planter Det krever også for utviklingen at de lar deg spare penger.

Som ytterligere informasjon på dette punktet, se etter en måte å sjekk surheten i landet der du skal plante appelsintreet eller komposten du har tilberedt. Husk at pH må være mellom 6 og 6,5, ellers vil planten ikke utvikle seg ordentlig.

Plantepleie

For å ta vare på det, må du bare ta hensyn til følgende:

plassering

Når vi tar med oss ​​et appelsintre, Det første vi må gjøre er å finne et sted der det kan få sollys direkte. Dette vil sikre at veksten og utviklingen av planten er optimal.

Irrigasjon

Vanning må være hyppig, spesielt i sommermånedene. Frekvensen vil være som følger: 3 ganger i uken i varmt vær og hver 4-5 dager resten av året.

Nå, når du skal bruke vanning om sommeren, prøv å skaffe nok vann slik at jorden kan fuktes jevnt. Dette betyr ikke at du må vanne planten til det punktet å skape en sølepytt.

Vannlogging er farlig for appelsintreet og noen av de eksisterende typene appelsintrær. Årsaken til dette er fordi den kan råtne planten veldig enkelt, i tillegg til at skadelige mikroorganismer kan invadere planten og skade den til det dreper den.

Sende

Appelsintreet er lett å ta vare på

Å være en plante hvis frukt er til konsum, det anbefales å gjødsle med en naturlig flytende gjødsel, som guano.

Transplantasjon

Flytt appelsintreet ditt til en litt større potte om våren, etter at risikoen for frost har gått. Bruk et underlag som har god drenering og litt naturlig kompost., for eksempel 60% svart torv eller mulch (til salgs) + 30% perlitt og 10% ormstøpegods (til salgs).

Beskjæring

For å opprettholde et pottet frukttre er beskjæring en av de viktigste jobbene, så det vi kan på slutten av vinteren, før den har gjenopptatt veksten.

Når du skal beskjære, fjern de grenene som ser svake, syke og krysser hverandre. Det er også praktisk å trimme resten, spesielt de som har vokst for mye.

Plager og sykdommer

Blant skadedyr og sykdommer som appelsintreet kan trekke seg sammen er:

Sykdommer

Du kan få sykdommen kjent som Antraknose. Dette kan merkes på planten når bladene, blomstene og fruktene av appelsintreet får et utseende som om de var råtne.

De tyggegummi Det er også en annen sykdom som appelsintreet kan trekke seg sammen. Når appelsintreet har gummose, begynner planten å skille ut en hvitaktig substans som hovedsakelig sees ved bunnen og i de øvre delene av appelsintreet.

Skadedyr

De bladlus de har en ganske høy preferanse for fruktene av appelsintreet. Når de påvirker planten, begynner appelsintreet å skille ut overflødig saft. Dette er et stort problem, siden saften er som stoffet som gir planten styrke og hindrer bladene i å krølle seg.

De California rød lus det påvirker også det punktet at frukten begynner å bli gul i skallet, til det punktet at den faller før den når full modenhet.

Med all denne informasjonen vi har gitt, er du klar til å plante appelsintrær ikke bare i en gryte, men i hvilken som helst del av hagen du har i hjemmet ditt.

Husk å pleie plantens jord godt og pass på å ikke vanne for mye når det er din tur. Hva mer, hvis du vil at fruktene dine skal smake godt i fremtiden, bruk god jord med et passende pH-nivå og nødvendige næringsstoffer.