Skip to content

Appelsintreet

10 de juli de 2021

Det søte appelsin- eller appelsintreet med vitenskapelig navn Sitrus, det er et frukttre som har en middels størrelse på grunn av sin korte koffert, med små klumpete grener og hvite blomster med en utsøkt aroma, som kalles appelsinblomst.

Plantasjen forekommer best i subtropiske klima. Treet blir vanligvis født fra frøet, ved å transplantere en pæl eller så noen av røttene. De Sitrus eller appelsintre tilhører familien RutaceaeMandariner, sitroner, grapefrukt er også klassifisert i den, og er mer enn 1600 arter totalt.

Kjennetegn

Gryning kan også forekomme i sitrus

Det oransje treet når sin ungdom i løpet av de første fem til syv årene av livet, på dette tidspunktet kan det begynne sitt reproduktive stadium. Hvis treet får nødvendig pleie, kan det i gjennomsnitt vare i 30 årEtter at de første blomstene dukker opp, vises de første fruktene. I sitt modne stadium når den maksimering av floraen og dermed fruktene, når treet eldes vil det redusere mengden av avlinger.

Kilde

Det er viktig å merke seg at appelsintreet er av hinduistisk, pakistansk og kinesisk opprinnelse. Har en hybrid karakter av krysning av sitron og mandarin. De ble delt med resten av verden av araberne.

Appelsintreet begynner å blomstre om våren, det er et vakkert landskap som du sikkert vil se en gang i livet ditt.

Dyrking av appelsintre

Det forekommer i fuktige og subtropiske klima. Dens frukt, blomster og vegetasjon tåler ikke kulden, siden dette treet generelt er påvirket av frost, blomstrer om våren og om vinteren har det en tendens til å stoppe veksten.

Krever mye regn eller rikelig risiko. Forskjellige vanningsteknikker brukes for å øke floraen og dermed produksjonen og høsten av den oransje frukten.

Det trenger mye sollys slik at det kan vokse ordentlig og fruktene kan modnes på den beste måten. Det er utsatt for vind, noe som får den til å miste flere blomster og frukt når du faller til bakken, løsrevet av disse.

Det krever sand, dyp, kjølig jord uten kalkstein. Det motstår ikke saltholdighet, derfor teknikker må adopteres i plantasjen for å motvirke den.

Det må brukes mye kompost og vanligvis under vanning, noe som øker vedlikeholdskostnadene litt. Av sink, jern, magnesiummangel det er nødvendig å bruke disse næringsstoffene kunstig.

Spesiell forsiktighet må tas med beskjæring, mange spesialister påpeker at overdreven beskjæring kan gi mindre fruktproduksjon. Jeg vet må håndtere vekstregulatorer, mye brukt for å øke blomstringen, fruktstørrelsen og forhindre fall og dermed tap av innhøsting.

Skadedyr

appelsintre

Du må ta vare på skadedyrene som påvirker appelsintreet, disse kan være hvitluke, edderkoppmidd, hvitflue. På samme måte er disse appelsintrærene utsatt for visse sykdommer, som tristhetsvirus, eksokortis og psoriasis.

I den grad det er og holdes flere blomster på treet i samme grad vil det være en større høst av frukten.

For å få kvalitetsfrukt det anbefales å samle dem når de er modneHvis du venter lenge, faller de av og innhøstingen går tapt, og hvis de fjernes tidlig, vil de ikke ha den ønskede søte smaken.

Det finnes flere typer appelsintrær som Sitrus x sinensis av søt frukt og Sitrus aurantium hvis frukt er noe mer bitter og det brukes vanligvis i gastronomi til fremstilling av syltetøy, syltetøy og likører.

Typer appelsiner

Navel Group

Disse fruktene er frøfrie, har en fremspring eller navle på slutten. Av et stort utvalg, blant annet finner vi Navelate, Ricalate, Thomson og Bahía.

Hvit gruppe

Denne frukten varer lenge på treet for rikelig juice og den inneholder få frø. Noen av disse er Castellana, Caddenera, Belladonna, Berna, Comuna, Shamouti og Valencia Late, som er den vanligste.

Blood or Sanguine Group

Navnet har å gjøre med fargen på massen, som har en tendens til å være rødlig. Innenfor denne gruppen er det noen som heter Doble fina, Entre fina, Moro, Sanguinello, Maltesa Sanguina.

Sucreñas Group

Den mest kjente er Grano de Oro og Succari.

Overskudd

Appelsinblomster

Som alle sitrusfrukter, appelsintreet har flotte egenskaper og gir mange fordeler til helsen vår. Som for eksempel:

Det er bra for forebygging av diabetes, på grunn av den lave glykemiske indeksen det er ideell som en sunn matbit.

Inneholder en høy konsentrasjon av vitamin C som stimulerer immunforsvaret. Hjelper med å fikse jern i kroppen, fremmer dannelsen av kollagen og røde blodlegemer.

Det vanlige forbruket gjør at huden din ser sunn og mer strålende ut, siden den er en frukt med en stor mengde antioksidanter som er ideell for å forhindre aldring.

Det er en rik energikilde. Selv om du må være forsiktig, siden det vanligvis er veldig kalorifritt, anbefales det at du spiser hele frukten i stedet for å drikke et glass juice, siden den også er rik på fiber, noe som vil forbedre badet.

Bekjemp dårlig LDL-kolesterol, da det er et fantastisk kilde til betakaroten og flavonoider.

Det er en cocktail av mineraler og blant dem er jern, kalium, kalsium, folsyre, fosfor, kobber, sink og magnesium, så forbruket av frukten av appelsintreet vil hjelpe deg å opprettholde tilstrekkelige nivåer av disse mineralene og følgelig vil helsen din bli bedre.

  • Forebygger kreft og hjertesykdom.
  • På grunn av sitt høye vannforbruk er det en utmerket kilde til hydrering.
  • Fremmer helbredelse.
  • Det er antidepressivt middel.

Du kan bruke bladet i te for å lindre fordøyelsesproblemer på grunn av dets antispasmodiske egenskaper. I tilfelle gass eller flatulens, en infusjon etter måltider vil hjelpe deg med det problemet.

Det er et utmerket rensemiddel som hjelper deg med å eliminere stoffer som ikke har blitt metabolisert av kroppen din.

Oljene og essensene brukes vanligvis i aromaterapi som energizer og relaxers, de brukes også til påføring av massasje og fuktighet i huden.

Det er et naturlig antibiotikum som hjelper deg med å bekjempe infeksjoner, som tonsillitt.

applikasjoner

appelsiner

Den oransje frukten kan brukes på forskjellige måterEnten i poultices, kroppsoljer eller essenser, smaker, bekjempe lukt fra fottøy og med noen dråper essens i håret før du vasker det gir glans og fuktighet.

Det brukes også til fremstilling av rengjøringsprodukter. I tillegg til at den kan konsumeres gjennom mange former, for eksempel juice, desserter, infusjoner, saus til kjøtt, salatdressinger, blant andre.