Skip to content

Apper for å identifisere planter

5 de juli de 2021

Teknologi har gått inn i hagearbeidets verden med makt. Før brukte vi mobiltelefoner bare for å ringe når det var en nødsituasjon, men nå bruker vi dem til alt, til og med for å ta bilder av våre elskede avlinger og deretter dele dem på sosiale nettverk, ofte med folk som deler hobbyen vår. Facebook, Instagram, Twitter … har blitt utrolige steder der vi kan lære mer om plantene vi har hjemme og / eller rundt oss. Men hvorfor ikke gjøre ting litt enklere?

Hvis du har en smarttelefon eller et nettbrett, vil du kunne vite navnet på hva du tar vare på med slik forsiktighet. Du må bare laste ned en av appene for å identifisere planter som vi anbefaler nedenfor.

Å vite navnet på en plante er veldig viktig, siden takket være det kan du undersøke om det. Dermed kan en person som kjøper for eksempel en Phalaenopsis orkide, og vet at det kalles det (Phalaenopsis), finne ut at det er en tropisk plante (det vil si følsom for kulde) med luftrøtter, som de utfører fotosyntese og det er derfor de må plantes i gjennomsiktige plastpotter. I tillegg vil du være i stand til å finne ut at det må vannes med regnvann, eller hvis du ikke har det med den reneste mulige, og at når du gjør det, vil disse røttene bli grønne.

Hvis du ikke vet hva slekten og / eller arten er, kan du risikere å miste den. Derfor har bøker, og nå mer internett, hjulpet oss og hjulpet oss med å oppdage alle hemmelighetene til alle plantearter som dyrkes. Men ikke bare det, men Nå for tiden er det noe vi har lett for å vite identiteten til en plante., bokstavelig. Så uten videre, la oss se hva som er de beste applikasjonene for å identifisere planter.

TreeApp

Liker du å gå på tur i fjellet? Da vil dette programmet være veldig nyttig for deg å identifisere trær. Basert på vitenskapelig forskning fra Royal Botanical Garden (CSIC), er det i dag den mest populære appen, og med god grunn:

 • Den har 122 filer som beskriver 143 beskrevne arter av innfødte trær og av de som har blitt villfarlige på den iberiske halvøya og Balearene, hver av dem med en kort beskrivelse og ett eller flere fotografier,
 • inkluderer en guidet og åpent søk slik at du kan identifisere planten intuitivt,
 • og hvis det ikke var nok inneholder mer enn 370 illustrasjoner som tjener til å bedre identifisere arten, og en ordliste med ca 90 termer.

Det er helt gratis. Du har den tilgjengelig for både Android og iOS.

Hvis du er på Kanariøyene, har du ArbolApp Canarias, med 92 treslag fra den fantastiske skjærgården beskrevet i 84 filer. Den er også tilgjengelig for Android og iOS.

iKnow Trees 2 LITE

Vil du vite navnene på europeiske og nordamerikanske trær? Nå kan du gjøre det med denne appen, som faktisk Det er et fantastisk bibliotek fullt av bilder (totalt ca 2000) og beskrivelser. Den er så komplett at den inkluderer:

 • Ark med 200 treslag.
 • Søk etter arter etter utseende, frukt og / eller habitat.
 • Spill for å lære å skille dem.

Det er som å ha all informasjonen i et leksikon på mobilen din. Den eneste ulempen er at dette er en Lite-versjon, som er gratis, men hvis du vil ha fullversjonen, må du betale. Uansett, med Lite vil du kunne nyte mye; ja bare det er på engelsk.

Du har det for Android.

LeafSnap – Planteidentifikasjon

Hvor mange ganger har du sett en plante du elsket, men ikke klarte å finne ut av kjønnet? Dette skjer mye når du besøker noens hage eller hage. Det er ikke alltid lett å identifisere det, med mindre du har et program som gjør jobben for deg.

Bare ved å ta et bilde og laste det opp, vil du kunne vite det vitenskapelige navnet og dets viktigste egenskaper. På samme måte vil du kunne få tilgang til veldig vakre bilder av planter fra hvor som helst i verden, med deres beskrivelse. Du bør også vite at:

 • Den har en database med tusenvis av planter, blomster, trær, busker.
 • Takket være kunstig intelligens tar det bare noen få sekunder å kjenne arten til planten din.

Og det er gratis. Den er tilgjengelig for Android og iOS.

PlantNet

Dette er en veldig interessant app, siden du bare trenger å ta et bilde av en del av planten eller laste den opp fra galleriet. Seinere, viser deg en serie bilder av de mer enn 4000 planteartene som allerede er identifisert, slik at du kan vite navnet ditt. Den ble utviklet av forskjellige team av forskere, som CIRAD, INRA og Tela Botánica-nettverket.

Det eneste er at for at det virkelig skal tjene deg, er det viktig at bildene er så skarpe som mulig. På samme måte er det mulig at hvis det er en veldig sjelden plante, har du problemer med å vite navnet.

Det er gratis, og du har det for Android og iOS.

PlantSnap

Kan du forestille deg å ha hundretusenvis av polletter av planter og sopp på smarttelefonen din? Selv om det kan virke umulig, er det ikke slik. Dette er et program som du vil finne ut hvilket navn avlingene du har, på en enkel, rask og morsom måte.

Kjennetegnene deres er:

 • Identifiser planten etter bilde. Gjør det så klart som mulig, og appens database vil vise deg all informasjon om det.
 • Du har beskrevet mer enn 600 000 arter av trær, kaktus, sukkulenter, sopp og mye mer. Du vil til og med vite noen nysgjerrigheter om dem.
 • Finn identifiserte planter hvor som helst i verden. Med Explore-funksjonen vil du vite hvilke arter som er hvor som helst (ikke bekymre deg, bildene er anonyme).
 • Lag din plantesamling og se bildene hvor og når du vil.

Tilgjengelig for Android og iOS, det er en gratis app.

Vi håper de tjener deg.