Skip to content

Aprikos

10 de juli de 2021

En av de mest konsumerte fruktene både naturlig og i syltetøy er aprikos. Sikkert er du vant til det og spiser det ofte, nyter smaken og pleier deg selv med alle de helsemessige fordelene det har. Dens vitenskapelige navn er Prunus armeniaca og vi skal snakke om dyrking i hagen eller en liten grønnsakshage. Hvis du har et lite hull hjemme hos deg der du vanligvis har planter, anbefaler jeg deg å prøve å dyrke aprikosen.

Vi forteller deg i denne artikkelen behovene og omsorgen som aprikos trenger i kultiveringen.

Hovedtrekkene

Aprikosegenskaper

Det er en plante som kommer fra Asia og som har krevd flere genetiske modifikasjonsprosesser for å kunne tilpasse dem til forskjellige miljøer. Takket være disse genetiske tilpasningene kan den dyrkes nesten over hele verden. Dette gjør at vi kan distribuere dem på en mer effektiv måte ved å dra nytte av alle næringsstoffene den har. Treet gir en veldig behagelig skygge på stedet der vi sår det.

Dens pleie er litt vanskeligere å utføre, så vi skal dedikere hele artikkelen til den. Når du har gjort dem klare, vil du være fornøyd med alt du har oppnådd. Her skal vi gjøre arbeidet ditt så enkelt som mulig.

Siden han kommer fra Middelhavet, Vi må skape de nødvendige miljøforholdene for å gjenskape det så mye som mulig. Det samme skjer i de fleste planter. Hvis vi ønsker å dyrke dem et annet sted som ikke er deres naturlige habitat, vil vi trenge en rekreasjon så nær som mulig de miljømessige opprinnelsesforholdene.

Krav

Aprikospleie

Vi skal analysere nærmere kravene som aprikosen trenger for dyrking.

  • Til vanlig. Jorden må være rik på organisk materiale. Det meste av jorden bør være kompost, gjødsel, forskjellige organiske forbindelser og sagflis. De er planter som trenger en stor mengde næringsstoffer, så jorden må forsynes godt med dem. Det kan ikke sås i dårlig jord på noen måte. Hvis du planter den direkte i vanlig jord, vil den ikke vokse eller blomstre. Jorden må brøytes for å kombinere alle næringsstoffene i jorden og ha den jorden den trenger.
  • Vær. Siden vi ikke kan endre klimaet, må vi prøve plasser den i et område der de er beskyttet mot de kraftigste regnværene, men som kan gi det sollys i løpet av dagen. De tåler ikke skygge, da de trenger mange soltimer for å vokse. Det beste området er nær en vegg eller gjerde som vil beholde sollyset i lengre tid.
  • Rom. Aprikos trenger nok plass til at røttene kan spre seg og det er ingen konkurranse om næringsstoffer i jorda med andre planter. Den må plasseres som vi har nevnt tidligere og med tilstrekkelig boareal.
  • Avløpssystem. Jorda må ha god drenering. Selv om aprikosen tåler lave temperaturer og noe frost godt, støtter den ikke overflødig akkumulert vann. Vi må ta i betraktning at når vanning ikke jorder jorda og kan renne godt for ikke å akkumulere for mye vann som skader røttene.

Aprikospleie

Aprikoskrav

Med tanke på kravene du trenger, er det nå lettere å kunne beskrive all pleie. Som vi har sagt før, er det en ganske vanskelig plante å ta vare på, men hvis alle aspektene som vi skal nevne blir tatt i betraktning og utført, kan arbeidet bli mye enklere.

Husk at hvis vi ikke oppfyller kravene, treet vil bære frukt for deg og vil ikke se sunt ut. For at aprikosen skal være i god stand må vi ta hensyn til all pleie.

Vi starter med vanning. En gang i uken er det mer enn nok. Når vi vanner, vil vi gjøre det til jorden er godt gjennomvåt. Hvis jorden har god drenering, vil den ta vare på seg selv for ikke å samle opp vanningsvann og tømme det godt. Hvis det har vært nok dager til at det ikke har gitt solen og temperaturene er lavere, er det ikke nødvendig å vanne den. Det er bedre å forhindre og ikke vann enn at røttene ender med å råtne.

På den annen side er det viktig at jorden alltid er rik på organisk materiale. Det er vanlig at jorden mister kvalitet og næringsstoffer over tid. Enten fordi planten tar dem eller ved erosjon, etc. Og dermed, Vi må garantere fornyelse av underlaget hver 6. måned. Høst er den beste tiden på året for å skifte underlag. Slik at treet ikke lider av noe stress, er det ideelle å kombinere underlaget med de samme næringsstoffene som du brukte når du dyrket det.

Plager og sykdommer

Aprikos skadedyr

Hvis vi ikke tar spesielt vare på de ytre aspektene, er det mulig at aprikosene våre blir angrepet av noen skadedyr og / eller sykdommer. En av de vanligste skadedyrene er hvitflue. Dette er noen små, grå insekter som går til frukttrær for å gyte på frukt. Når de har gytt, lEggene klekkes og ungene spiser frukten for å mate seg selv. Hvis dette skadedyret ikke håndteres raskt, kan aprikosen ende opp med å bli skadet for alltid.

Av disse grunner må vi ikke forsømme frukttreet vårt når som helst. Du må behandle dem med insektmiddel så snart du ser tegn til at de ser ut.

En annen av skadedyrene som vanligvis angriper dette treet er blomsterbille. De er parasitter som finnes svevende i kokongene og fortærer dem på et par minutter. Du kan fjerne dem manuelt eller angripe dem med insektmiddel.

Til slutt skal vi gi noen ekstra tips for å sikre suksess i kultivering. Hvis du vil plante dem i hagen din eller urbane hagen, det er best å plante dem på slutten av vinteren eller midt på våren. Disse miljøforholdene vil være gunstigere for veksten. Ikke så det om sommeren, siden tørke og høye temperaturer gjør det vanskelig for den å vokse.

Hvis den første blomstringen du har er overdreven, bedre kutte noen grener fordi det ikke har nok energi til å gjøre alle blomstene til frukt.

Håper disse tipsene hjelper deg med å vokse og nyte aprikos.