Skip to content

Aprikosfrukt (Prunus armeniaca)

12 de juli de 2021

De som har hatt muligheten til å smake på en aprikos som er nyplukket fra treet, kan innse at parfymen er overstrømmende, men også har en delikat, men kraftig smak, og det er derfor det kan betraktes som en frukt som er i stand til å aktivere smak, lukt og lukt samtidig.

Aprikosen Det er en frukt av et generelt lite tre som kalles aprikostre. og den konsumeres på forskjellige måter, fersk, tørr, i kompott, i syltetøy, i kaker, i sirup, men også som tilbehør til salte retter, som kaninlår med tørkede aprikoser.

Kjennetegn

flere aprikoser lukket og en annen åpen med bladene

Denne frukten er opprinnelig fra Kina og har blitt dyrket der i mer enn 2000 år, men gjennom årene har den blitt importert til Hellas og det gamle Roma. På det europeiske kontinentet ble det dyrket fra det syttende århundre.

Historiske prosesser har gjort at dyrking og produksjon av frukt finner sted i forskjellige regioner, men også at folk bruker forskjellige navn for å kalle dem. Det er således at Prunus armeniaca Den har forskjellige navn over hele verden, i Tyskland kalles den Aprikose, i Spania og Mexico er den kjent som aprikos, i USA som aprikos, i Argentina som Damaskus og i andre regioner i Sør-Amerika er den kjent som aprikos, men Også i regioner som Andalucía får den navnet albérchigo.

Funksjoner på kjøkkenet

Hvis det er noe viktig med aprikosfrukten, er det allsidigheten, siden den kan kombineres i både søte og smakfulle tilberedninger, fargestoffet er ideelt for presentasjon av mat som en kake eller til og med en sorbet, der den gule eller oransje fargen gjør den mer attraktiv for øyet.

Men siden smaken er sitrus det er ideelt å følge med kylling og kjøtt.

Aprikosen det er et produkt med en behagelig smak og den har et glatt mandelben som vanligvis følger med mange retter, både hjemme og i haute cuisine. En av de mest kjente oppskriftene er fylte tartlets, men også syltetøy.

Egenskaper av aprikos

Blant de viktigste fordelene med denne frukten er at den er en av de rikeste vitamin A, som er preget av sin oransje farge. Vitamin A er en av de mest fordelaktige for huden fordi det letter garvning, beskytter det mot UV-stråling og ytre aggressjoner.

Det forbedrer også nattesynet siden det inneholder store mengder B-vitaminer, jern, fiber, men det samme i fosfat og magnesium.

Aprikosen forsterker bein, regenererer vev og fremmer toning intellektuelt nervesystem.

Dens mineralsalter og sporstoffer er avgjørende for idrettsutøveres innsats.

Mengden kalium i denne frukten er 315 mg / 100 g.

Aprikosen fungerer som et stimulerende middel for magesekresjoner.

Produksjon og vedlikehold

dusinvis av oransje aprikoser eller aprikoser

Siden frukten av aprikosen kommer fra et tre som i tillegg til å produsere frukt produserer blomster, produksjonsmekanismer må være veldig forsiktige. Så nedenfor vil vi fortelle deg noen av egenskapene til denne prosessen:

Produksjonsperioden er ganske kort, det er en frukt av homogen og fleksibel modenhet, uten overflat uregelmessighet, men tåler manipulasjoner lettere enn en hard frukt. De som dyrker den, samler den nøyaktig moden og bruker frukten som har modnet for mye, og bruker den til juice, kompott osv., Slik at den kan brukes fullt ut.

Skadedyr

Når det gjelder skadedyrene som kan angripe det, er aprikosfrukten ekstremt følsom for visse sykdommer og insekter befruktning er nødvendig for å redusere antall fytosanitære inngrep og bevare hjelpefaunaen.

Jord er drypp vannet For å unngå overbelastning av anlegget og for å spare vann, går den europeiske aprikosproduksjonen fra vår til sensommer.