Skip to content

Aspergillus niger

6 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en type parasitt som påvirker planter og som ikke har noe forhold til mennesker. Det handler om Aspergillus niger. Det er en sopp av mycelial type som er dannet av hyalinhyder som er atskilt fra hverandre. Hvis vi analyserer hele distribusjonsområdet, ser vi at det har et saprofytisk liv over hele verden. Dette betyr at den har sin livssyklus omgitt av naturen og ikke involverer mennesker. Det faktum at denne parasitten eller kan nå menneskelig vev er en enkel ulykke. Det er ikke noe normalt i livssyklusen. Imidlertid påvirker det mange planter og til og med skader dem.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om soppen Aspergillus niger.

Hovedtrekkene

soppkultur

Alle arter av denne slekten regnes som opportunistiske patogener. Hvis vi analyserer invasjonene som genererer infeksjoner av denne soppen, ser vi at 7% av de totale tilsvarer denne soppen. Hudforhold er vanligere, selv om det kan forårsake noen opportunistiske patologier. Disse patologiene er fordelaktige fra et industrielt synspunkt. Dette skyldes at mikroorganismen brukes til biologisk nedbrytning av industriavfall som hovedsakelig består av organisk materiale. Takket være denne nedbrytningen kan forskjellige stoffer og enzymer utdypes som er nyttige for fremstilling av mange spiselige og uspiselige produkter.

Reproduksjonen av disse organismer Den produseres aseksuelt takket være at de er i stand til å produsere konidier. Disse finnes i jorda i et stort antall av dens naturlige traktater. Conidia kan være igjen takket være vinden for å kunne sitte på andre overflater. Vi vet at smitte forekommer generelt, og berører hovedsakelig voksne mer enn unge mennesker. Når det gjelder mennesker, er det mer sannsynlig at det påvirker menn enn kvinner.

Den andre siden av mynten er det Aspergillus niger det har noen fordelaktige bruksområder for miljøsanitering. Og det er at det hjelper med å nedbryte forskjellige industriavfall som senere blir brukt til produksjon av nyttige produkter.

Vekst og utvikling av Aspergillus niger

aspergillus niger under mikroskopet

Disse organismene vokser i kolonier som utvikler seg raskt og er veldig enkle å gjenkjenne med det blotte øye. De har et særegent utseende som får en støvete form. Når mikroorganismen det er yngre, du kan se myceliet med en hvit farge. Når den utvikler seg og når voksenstadiet, får den en mørkere tone, og til slutt får den forskjellige farger som spenner fra brunsort til mørkebrun.

Den andre siden av kolonien ser ut som om det var et semsket stoff og har en gråaktig gulfarge. Du kan enkelt skille mellom Aspergillus niger av andre sopper med mørke kolonier som de såkalte dematiaceous soppene.

Hvis vi analyserer Aspergillus niger Fra mikroskopet ser vi at den har en glatt konidiofor med en litt granulær struktur og en tykk vegg. Det er rikelig med konidier med variabelt utseende. Med mikroskopet kan vi observere konidier med kuleformede, elliptiske, equinulate, vorte eller langsgående former. Alle konidier er vanligvis svarte eller mørkebrune. De kan ikke sees med det menneskelige øye fordi det har en stor tetthet i akkumuleringen av svarte konidier.

Hengivenhet for Aspergillus niger til plantene

løk med svart mugg

Når denne soppen påvirker plantasjer, oppstår en sykdom kjent som svartmugg. Som med andre sykdommer som rammer avlingene, er Aspergillus niger begynner å handle hovedsakelig under lagring og transport av avlinger. I dette tilfellet skal vi analysere tilstanden i løken. Det manifesterer symptomer på sopputvikling som ser ut som en svart farge under tørr hud. Ofte kan ingenting sees utenfra. Hvert av lagene i løken kan ha forskjellige grupper av sporer, og de mest berørte lagene begynner å se ut eller er vanne. Etter en stund utvikler soppen seg, og gir opphav til en rask spredning av svarte sporer.

Dette har vi nevnt tidligere i utviklingen av hyfer. Det er en ganske vanlig sopp som hovedsakelig finnes i regioner med et varmere og tørrere klima. Det trenger ikke mye fuktighet for å overleve, i motsetning til andre sopp. Derfor kan den finnes i en stor mengde plante- og dyreavfall. Den er i stand til å overleve på døde eller skadede planter og dyr. Vi kan se det i store mengder i frukt og andre landbruksprodukter der infeksjonen oppstår i marka og under transport.

For at infeksjonen skal begynne, må bladene forbli fuktige i minst 6 timer. I marken observerer vi ingen symptomer på planten, og på det meste ser du en svak mørk farge på nakken på løken. Soppen kommer inn i pæren gjennom nakken og begynner å angripe løklagene litt etter litt. Eventuell skade generert av Aspergillus niger på løklagene og på utsiden eller på røttene det vil tjene som et annet inngangspunkt for soppen å trenge gjennom løken.

Problemene fra denne soppen begynner å oppstå når temperaturen overstiger 28 grader. Derfor vises det bare i regioner med et varmere og tørrere klima. Utseendet til Aspergillus niger Det følger ofte med en sekundær infeksjon som blir til en mer fuktighet. Hvis råten ikke forekommer og pæresoppen sopper fort, er det mulig å forhindre og behandle hindringen for utvidelsen av denne soppen. Det vil si at du kan unngå å skade resten av arkene, eller tjene som inngangspunkter for soppen når du er skadet.

For å unngå skader på pærene når løken høstes, er det interessant å opprettholde lav luftfuktighet og temperatur både på høstingstidspunktet og under lagring og transport.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om soppen Aspergillus niger og kjærligheten til plantene.