Skip to content

Avokadotyper

8 de juli de 2021

Avokado er en frukt hjemmehørende i Mexico, som har et enkelt frø. I dag en rekke mer enn 400 arter av avokado, bestemt av størrelse, tekstur, form og egenskaper knyttet til modenhet. Det er tre løp av frukten: meksikansk, guatemalansk og antilleansk.

Mest konsumerte avokadotyper

graft avokadoplante

Hass avokado

Dette er kanskje den typen mest utbredte avokado i verden og derfor mest konsumert i Spania, har den en lysegrønn masse med en deilig smak som gjør den til en favoritt hos forbrukerne. Den har en grov hud, med en mørkegrønn farge som blir lilla når den modnes.

Denne avokadoen er av Guatemala-typen, så det sier seg selv at den har en masse av utmerket kvalitet og lite fibrøs, med en delikat nøtteaktig smak, på grunn av sin opprinnelse er den en art som har liten motstand mot kulde. Suksessen med Hass-avokadoen er så viktig at Bare i USA representerer den 95% av avokadoen som forbrukes i det landet..

Lampe Hass Avokado

Det er en rekke vanlige Hass, selv om de er større og rundere. Huden har en veldig mørkegrønn farge som mørkner enda mer når den modnes. På samme måte er den rikelige massen blekgrønn med en litt kremere konsistens enn sin slektning. Den har en smak som ligner på valnøtt, og frøet er lite..

Choquette avokado

Det er hjemmehørende i Florida, det er en hybridisering av to forskjellige arter: Guatemalansk og antillansk avokado. Den har et ovalt utseende, huden er myk, lysegrønn og har høyt vanninnhold. Myk masse med en kremaktig og deilig smak. Det er en krysning av avokado av Guatemala-typen med et ganske stort Antillean, til det punktet at den kan veie mer enn et kilo. Når du kutter på overflaten, frigjør den en jevn væske.

Avokado Gwen

Det er en etterkommer av Hass-avokadoen utviklet i delstaten California. Den er rund i form, tykk og grov hud, grønn gjennom hele sitt modne stadium, litt mer voluminøs enn Hass-avokadoen. Fra liten til middels frø, kremaktig masse med en ekstraordinær smak. Til tross for den tykke og grove huden er den en veldig enkel avokado å skrelle.

Lula avokado

Det er en art innfødt i Sør-Florida, utseendet ligner på en pære, med store frø, mørkegrønn og skinnende hud. Det er en avokado som vokser veldig raskt og tilpasser seg et bredt utvalg av klima, inkludert kalde. Den store fienden til denne arten er kystsoppen.

Avokado Mexicola

Avokadofrukt

Det er et utvalg innfødt til Mexico, derav navnet. Veldig mørk lilla i fargen, praktisk talt svart; huden er tynn og myk i tekstur, med store frø. Det er en frukt som har en masse av utmerket kvalitet og veldig utsøkt. Det er de som hevder at smaken ligner på anis. I tillegg til den rike massen, er huden også spiselig.

Pinkerton avokado

I motsetning til andre typer avokado som har en oval eller pæreform, har Pinkerton en langstrakt form. Grovhudet, tykk, grønn i fargen. Frøet er lite og blekgrønn masse er rik på oljer og gir en veldig deilig nøtteaktig smak. Den tilpasser seg godt til forskjellige jordarter og klimaer, tåler kulde og frost.

Reed avokado

Den er oppkalt etter skaperen James Reed, som utviklet den på slutten av 1950-tallet. Den har et rundt utseende; tykk hud, men med en jevn tekstur å ta på, mørkegrønn og skinnende, er den en av de største avokadoene som er kjent. Massen er gylden og har en nøtteaktig smak, myk på smak noen synes det er avokado som smaker best.

Brogdon avokado

Det er en ideell avokado å dyrke i kalde regioner, det er en raskt voksende art. Det er en mellomstor avokado, med en vekt som varierer fra 400 til 700 gram. Huden hans er ekstremt tynn, til det punktet at det er vanskelig å skrelle. Huden er mørkegrønn til lilla, verdsatt for sin rike smøraktige smak.