Skip to content

Hass avokado

5 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en av de mest konsumerte variantene av avokado i verden. Det handler om Hass avokado. Det er også kjent med navnet hjertefrukt, siden det ligner på det vitale organet og fordelene med oljen de har, tjener til å redusere kolesterol og beskytte kardio-sirkulasjonssystemet. Over tid har det blitt en av de mest kjente og kommersialiserte variantene i verden.

Derfor skal vi dedikere denne artikkelen for å fortelle deg alle egenskapene, egenskapene og hvordan du kutter avass avocado.

Hovedtrekkene

hass avokadosort

Det er en type avokado som når den er ung har en grønn farge. Når den blir moden og er egnet for forbruk, blir den en mørkere, mer voldsom farge og blir nesten svart. Huden er hard, tykk og grov og massen er gul. Smaken ligner på tørket frukt, og den er et relativt mindre utvalg enn resten av sortene som markedsføres. Dette har en høyere andel masse i forhold til andre som selges på en vanlig måte.

Når en høst er laget av avokado, må du plante samles inn mellom månedene januar og juni. Måten denne frukten konsumeres på, er som følger. Hvis du vil konsumere det med en gang, er det best å velge en som er lett tilgjengelig med et lett trykk. Hvis du planlegger å konsumere i løpet av uken, velger du de som er fastere. Avokado som er klar til å spise er lett å finne i markedene.

Hvis du vil øke hastigheten på modningsprosessen, kan du plassere avokadoen i en papirpose og holde den ved romtemperatur til du er klar til å spise. Et av triksene for å få fart på modningsprosessen enda mer er å plassere posen sammen med et eple. Eplet har noen egenskaper som fremskynder modning. Husk det Hass-avokado er lettere å skrelle når den er moden. Du må bare kutte avokado i to og snu de to delene for å skille dem. Når du har skilt begge deler, må du bare fjerne beinet ved å skyve spiss av skjeen forsiktig utover under.

Hvis du vil unngå oksidasjon og flekker av avokadoen, må du strø litt sitronsaft eller hvit eddik når den er skrelt.

Hass avokado historie

Hass avokado

Denne sorten dateres tilbake til 1925. En postbud i California, kjent med navnet Rudolf Hass, ga en magasinannonse om at det var et avokadotre som hadde dollarsedler som blader. På den tiden ble avokado solgt for en dollar per enhet. Når han kunngjorde dette, bestemte han seg for å plante avokadotrær av den sterkeste sorten. For å kunne pode ser jeg etter en spesialist som vil hjelpe ham med å kjøpe frøene fra en kjent barnehage. Hass kan følge rådene og plantet et nytt frø sammen og klarte å generere en ny art nesten ved en tilfeldighet.

Husk at dette først kostet ham mye, og det virket ikke som en av de dominerende variantene fra den tiden. Imidlertid var den nye avokadopariteten i stand til å oppnå en nisje i markedet på grunn av noen egenskaper som gjorde den unik. La oss se hva egenskapene er:

 • Hass-avokadotreet blomstrer en gang i året. Normalt foregår denne blomstringen om våren, men fruktene er fremdeles på treet. De er i stand til å forbli på treet i lang tid uten å forverres.
 • Dreneringen av jorda der avokado dyrkes må være dyp ugjennomtrengelig.
 • Hvis det er noen varmere dager som øker temperaturen i blomstringssesongen, kan det skade frukten. Det skjer også om det i disse dager foregår når frukten utvikler seg.
 • En av fordelene med denne sorten er at den har mer motstand mot forskjellige temperaturer. Imidlertid, hvis det ofte utsettes for frost, kan det redusere veksten av fruktene.
 • Fruktene av frøene er relativt små hvis vi ser på det som en helhet. Den veier bare mellom 200-300 gram.
 • Huden er grov og har en farge som spenner fra grønn når den er ung til lilla, og til og med svart når den er moden.
 • Til tross for hva som skjer med resten av fruktene, har avokado den har ingen fiber, men har høy motstand mot transport. En annen fordel er at den varer lenge og kan høstes.

Hvordan kutte en hass avokado

avokado vekst

For å appellere denne typen avokado på en enkel måte, skal vi fortelle deg noen tips.

 • Sett skjærebrettet på en sklisikker overflate. Du kan også legge et fuktig papirhåndkle på brettet for å forhindre at det glir. Vi legger avokadoen på bordet og holder dem godt ved hjelp av en kniv for å telle den sammen.
 • Hvis vi tar avokado med begge hender mens vi forsiktig dreier på begge sider i motsatt retning av sentralsnittet, kan vi skille delene veldig bra. I tillegg bør denne gesten frigjøre beinet, og avokadoen skal være helt i to halvdeler.
 • Du kan holde halvdelen av avokadoen med gropen i håndflaten, og holde den på plass. Ta en skje og stikk den i midten av avokado direkte mot beinet. Skyv skjeen forsiktig rundt beinet, så kan den trekkes jevnt ut.
 • Hvis du setter inn skjeen mellom det mørke skinnet på avokadogrønt kjøtt, kan du skyve den for å følge skinnelinjen og skille den. Når kjøttet er helt skilt, kan prosessen gjentas med den andre halvdelen siden skinnet kan løftes med skjeen

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om hass-avokadoen og dens egenskaper.