Skip to content

Bambus skog

3 de juli de 2021

Bambus er en veldig raskt voksende plante, som også har rhizomatøse røtter og derfor er i stand til enkelt å kolonisere et rom. Og dermed, I hagene plantes det vanligvis ikke, noe som kan endres etter å ha sett bildene du kan ta i hvilken som helst bambusskog.

Og det er en feil å tro at denne planten ikke tjener til å dekorere. Hva mer, når du vil lage en skjerm som fungerer som beskyttelse mot vinden og / eller mot uønskede blikk, er det et av de beste alternativene vi har. Selvfølgelig må du velge arten godt avhengig av klimaet og stedet du vil plante, men når du er ferdig, kan du bare nyte den, bambusen.

Hvor finner vi bambusskog?

Vel, de mest imponerende finnes i Asia. Taiwan, Kina, Japan … I noen av disse landene er den dekorative verdien av denne planten nesten elsket. Faktisk er de en attraksjon for turgåere på de fortryllede stiene.

Men la oss bli bedre kjent med bambuskogene.

Arashiyama Bamboo Forest (Kyoto, Japan)

Kyotos bambuskog er imponerende

Denne skogen er kjent over hele verden. Du går langs en sti, der det på begge sider er gigantiske bambus som svinger forsiktig i vinden, avgir en lyd som slapper av deg. Mellom bladene går sollyset gjennom filtrert, slik at det ikke er skadelig.

Kina bambusskog, i Sichuan

Bambusskogen i Kina er veldig omfattende

Sør i Sichuan, mot sørvest for Kina, er det en bambusskog som ser ut som noe ut av en historie. Det anslås at det er noen få hundre millioner eksemplarer, hvorav mange arter utmerker seg, for eksempel Phyllostachys pubescens, opprinnelig kjent som bambus Nan. De okkuperer rundt 27 fjell, som i overflaten er mer enn 45 kvadratkilometer. Elver, templer og det fuktige klimaet gjør det til et imponerende sted.

Bambusskog i Asturias (Spania)

Trodde du at vi i Spania ikke ville ha muligheten til å besøke en? Heldigvis er det mulig. Det ligger i rådet til Villaviciosa, nord på den iberiske halvøya. Det er på privat eiendom, så du må be om tillatelse til å komme inn. Men når de er gitt, vil vi se at det er mange bambusstenger som danner en fantastisk skog.

Hvordan ha en bambusskog i hagen?

Vi har sett skogene, men nå skal vi se hvordan vi kan ha en i hagen. For å gjøre dette må du huske på flere ting:

  • Det er en rhizomatøs plante. Skyt spirer fra røttene.
  • Den vokser veldig fort, hvis den har vann en meter per år.
  • Det skal ikke være rør eller andre store planter (trær, palmer) innen ti meter fra avstanden.
  • Den må utsettes for solen.

Typer ikke-invasive bambus

Med utgangspunkt i dette er det vi vil se etter passende arter eller arter for vårt klima. For å unngå problemer, skal vi anbefale hvilke typer bambus som ikke er invasive, som disse:

Bambusa

La Bambusa er en lett kontrollerbar bambus

Det er en slekt av bambus som, skjønt den kan overstige 10 meter i høyden og ha stengler på omtrent 20 centimeter tykke, er det vanskelig å okkupere et område på mer enn 4 kvadratmeter. Kanskje det eneste problemet er at det ikke motstår mye frost, bare svake.

Dendrocalamus

Dendrocalamus er veldig store bambus

Dendrocalamus er en slekt som inkluderer den største bambusen av alle, de Dendrocalamus giganteus, som kan være over 20 meter høy og ha stengler omtrent 40 centimeter tykke. Men ikke bekymre deg – stilkene vokser tett sammen, så det er enkelt å kontrollere med motorsag. I tillegg bremser kulden mye ned, så mye at det vil koste deg å overstige 5 meter i høyden hvis det er svak frost.

Indocalamus

Det er mulig å lage en bambusskog med Indocalamus

Disse bambusene er veldig pene; du vil nesten si at de ikke ser ut som bambus. De har store, lansettformede, grønne blader. Den maksimale høyden er mellom 50 centimeter og en meter, avhengig av arten. Motstår frost.

Sasa

Sasa er små bambus

Sasa de er små bambuer, nesten dverger, selv om det må tas i betraktning at de kan oppta 1 kvadratmeter. De foretrekker varme og tropiske klima, der det vil vokse med en god hastighet, men i tempererte klima vil det gjøre det i en mye langsommere hastighet.

Planting av bambus

Har du allerede valgt bambusene du vil sette? Da er det på tide at du planter dem i bakken. Gjør det om våren, når frosten er over, som følger:

  1. Lag et hull som er stort nok til å passe godt; minst 50 x 50 cm.
  2. Fyll den deretter litt opp med jord.
  3. Deretter introduserer du planten i den med potten. På denne måten vil du se om det er nødvendig å legge til mer jord, eller om du tvert imot må fjerne.
  4. Ta nå bambusen ut av potten og legg den tilbake i hullet.
  5. Til slutt fyll godt og vann.

Et triks for å kontrollere veksten fra begynnelsen er å sette et antirizomnett i plantehullet før du til og med fyller det med jord. På denne måten vil det være mye lettere, og vi kan til og med vurdere å anskaffe andre raskere voksende bambus, som Phyllostachys.

Som du kan se, trenger du ikke å gå veldig langt for å ha en bambusskog. Vi håper du liker deg veldig godt.