Skip to content

Hvordan fjerne bambus fra hagen

7 de juli de 2021

Når du vil ha en vakker hage, gjør du ofte feilen ved å velge planter som, i tillegg til å ha høy dekorativ verdi, tilpasser seg for godt til vårt område, til det punktet at hvis vi ikke kontrollerer veksten deres, kan vi ende opp har et stort problem som bambus.

Dette er en veldig vakker plante, men det kan også gi oss mer enn én hodepine. Hvordan fjerne bambus fra hagen?

Hvordan eliminere siv permanent?

Bambus har lange grønne blader

Bambus er en veldig, veldig tilpasningsdyktig rhizomatøs plante som også vokser veldig raskt. Faktisk, en gang en barnehageleder fortalte meg at den til og med var i stand til å knuse potten, for ikke å nevne skaden det kan føre til for eksempel rør.

Når du vil sette en bestemt type planter i hagen, er det viktig å vite på forhånd hva dens egenskaper og behov er, men når det gjelder bambus, er denne betydningen enda større hvis mulig. Hvis avgjørelsen viser seg å være feil, vil det ikke være lett å bli kvitt den.

Derfor nedenfor skal vi fortelle deg hva du kan gjøre for å fjerne det:

Fjern bambus uten kjemikalier

Hvis du ikke vil bruke kjemiske produkter for å fjerne bambusen, er det du må gjøre grave opp stilkene. Jordstenglene til denne planten vokser til en dybde på omtrent 30 centimeter, så du må grave litt og grave dem opp og deretter, når du er ute, klipper du dem og eliminerer dem.

Husk det for å bli kvitt bambusen må du være iherdigDet ville ikke være rart at mange måneder og til og med år må gå før du når målet vårt. For å forkorte den tiden, i tillegg til å grave og grave opp stokkene, kan du sulte den, kutte stilkene som kommer ut og dekke det området med svart plast, sikre den med betongblokker.

Fjern den med ugressmidler

I dag finner vi glyfosat, som er et kraftig ugressmiddel som kan hjelpe deg mye å ha en bambusfri hage siden dreper planter som den har direkte kontakt med, men du må være klar over at de er giftige produkter for miljøet. Av denne grunn må du bruke hansker og en maske og følge instruksjonene som du finner på emballasjen til punkt og prikke.

Fremgangsmåten er som følger:

  • Den første tingen å gjøre er å kutte bambusstilkene med en håndsag.
  • Påfør deretter herbicidet på stubbene ved hjelp av en børste.
  • Til slutt graver du opp og trekker ut jordstenglene.

Behandlingen må kanskje gjentas flere ganger, men til slutt vil du oppnå målet ditt.

Hvordan kontrollere veksten av bambus?

Bambus er en plante som kan kontrolleres

I dag er bambus en plantetype som har fått et veldig dårlig rykte. Selvfølgelig, som vi sa før, vokser den raskt, spirer nesten over natten, og kan forårsake alvorlige problemer. Men dette skjer bare når den plantes på et sted som ikke er det mest passende.

Virkeligheten er at den er perfekt for å danne skjermer som gir privatliv til en hage, samt å tjene for å kutte vinden litt. I slike situasjoner er alt du trenger å gjøre å kontrollere veksten. Y, hvordan gjør du det? Som følger:

  1. Grav først en grøft ved siden av bambusplanten ca 70 centimeter dyp.
  2. Klipp deretter jordstenglene du ser som er utsatt når du lager grøften.
  3. Sett deretter en plastbarriere på siden av grøften.
  4. Til slutt trenger du bare å fylle grøften med skitt.

I alle fall kan det hende du må kutte stilkene som kommer ut, men uten tvil vil du kunne kontrollere det bedre.

Jeg håper det har vært nyttig for deg 🙂.