Skip to content

Beskjæring av agurken

11 de juli de 2021

Agurk, hvis vitenskapelige navn er Cucumis sativus, tilhører familien Cucurbitaceae, som melon, vannmelon, courgette og gresskar.

Dette er en frukt av en grønn urteaktig plante, langstrakt, med myke gulaktige toner på de to avrundede ender, med hvitaktig masse og små frø i midten, og når mellom 15 og 25 centimeter i lengde og fem i diameter.

Kjennetegn

vokse agurker

Avhengig av sorten (sylteagurk, fransk eller nederlandsk), kan den veie fra 30 til 200 gram, og være en næringsrik mat.

Inneholder folsyre, er rik på fiber, kalsium, fosfor, jern, magnesium, kalium, sink, vitamin B som støtter mobil helse og nerveimpuls, vitamin E for fruktbarhet, stabilitet av blodceller og i kosmetikk brukes i tilfeller av kviser, dermatitt eller forbrenning.

I tillegg vitamin A, C, D De er essensielle for bein, slimhinner, syn, hud, hår, det regulerer produksjonen av hvite eller røde blodlegemer og hvordan immunforsvaret fungerer.

Den er fersk og brukes i vekttap dietter på grunn av sitt lave kaloriinntak og høye vanninnhold. Kombinerer perfekt med andre grønnsaker For å tilberede sommersalater og i smoothies med eple eller sitron, lindrer det spenningshodepine, tretthet, forbedrer fordøyelseshelsen, pH i magen og bekjemper tilbakeløp.

Agurk inneholder en flavonol som fungerer som en betennelsesdempende antioksidant, favoriserer nevronforbindelse, bryr seg om hjernen, pleier celler og beskytter hjertet.

Klimafaktorene (fuktighet, temperatur, lysstyrke, vind) sammen er avgjørende for en korrekt og produktiv dyrking av dette for å oppnå bedre kvalitet (farge, vekt, form, mekanisk motstand), høyere utbytte og toleranse for skadedyr eller sykdommer.

Når agurken beskjæres den søker å kontrollere veksten av planten og fruktene for å oppnå fordeler som resulterer i kvalitet og nytte.

Fordeler med agurkbeskjæring

Sunne, ømme og lønnsomme avlinger opprettes.

Større fortjeneste for planten som tilbyr ensartede frukter i størrelse og eiendom.

Det tjener til å dra nytte av mellomrom. Når den er laget i terninger, vokser planten vertikalt.

Ved å bruke behandlinger for å utrydde sykdommer trenger produktene lett inn i røttene.

Tilrettelegger for manuell trellis eller fortøyning.

Det er mer praktisk å høste nye agurker.

Ved beskjæring under 30 til 40 cm fra hovedstammen skuddene, fruktene og bladene som dannes i det rommet, elimineres. Fra 40 cm til en meter i høyden blir spirestenglene fri, slik at det kan vokse to blader og bare en frukt; Etter det andre bladet skilles de sekundære skuddene som vises.

Når et lateralt (sekundært) skudd oppstår som bærer en frukt og to blader eller to frukter og tre blader, må disse plukkes. Bladene, stilkene og sekundære fruktene av frukten må utvikle seg opptil 200 centimeter.

kvinne, inn, drivhus, beskjæring, plante

De første skuddene på stammen bør rengjøres slik at planten danner et sterkt rotsystem og forbereder produksjonen, og dermed unngår utseendet av grupperte frukter i bladene. Det forhindrer også dannelse av misdannede, buede og avbrutte agurker og gjør det mulig å kontrollere veksten av ugress som krever lys, vann og næringsstoffer det trenger.

På grunn av den raske veksten av agurk, beskjæring bør gjøres noen dager etter planting. Hensikten er at hovedstammen skal utvikle seg sunt.

Dette vil bestå av kast sekundære stilker hvis høyde når 40 eller 50 cm. Hvis de ikke fjernes, vil fruktene forbli i kontakt med bakken, og den krypende vegetasjonen som dannes rundt dem vil forhindre høsting, og det er også en helsefare.

Beskjæring bør praktiseres i koordinering med arten, dens abonnent, vanning og såningsdato.

Å ende spirer blir avsluttet for å unngå fysiologiske ubalanser og agurktap og helst må den utføres om morgenen, siden helbredelse er raskere. Selvfølgelig må du bruke passende redskaper for å kunne gjøre det.