Skip to content

Beskjæring av epletreet

24 de juli de 2021

Unge eple- og pæretrær de trenger en god beskjæring i de første leveårene, noe som ikke er vanskelig i det hele tatt, så vi må ta oss tid til å gjøre det bra, siden hvis vi i de første årene gjør en god beskjæring, vil dette gjøre de neste årene vi befinner oss uten problemer i disse trærne.

Denne beskjæringsmetoden er egnet for ett og to år gamle eple- og pæretrær gammel, som skal plantes på en tradisjonell måte. EN riktig beskjæring av de unge trærne skaper de neste årene et veldig attraktivt eksemplar, med stort og sterkt grener fulle av frukt og med trær som vil ha et langt og produktivt liv.

Kjøpe eple- og pæretrær

Når du kjøper en ny eple- eller pæretre trær med godt rot- og stengelsystem bør alltid velges eller kjøp disse trærne i en barnehage av tillit, der de kan svare på spørsmålene våre.

Ett år gamle trær kalles «jomfruer«og de selges med grener og knopper og uten dem.

«Jomfruer med spirer»

De er trærne som utviklet seg sideskudd fra hovedstammen, så ikke glem å kjøpe et av disse trærne med et stort antall grener og at de er i form av en kopp.

Disse trærne kan være dyrere enn «jomfruene uten spirer.»

«Jomfruer uten spirer»

Er trær uten sidegreiner og som danner en enkelt stamme. Det er de ofte billigere enn «jomfruene med spirer» og er nesten like produktive.

Når skal du beskjære eple- og pæretrær?

Beskjæring må utføres når treet er i vegetativ hvile, mellom fallet av blader og åpningen av knoppene (vanligvis mellom november og begynnelsen av mars).

hvordan og når beskjæring gjøres

Hvordan beskjærer du nye eple- og pæretrær?

Ved beskjæring, bruk alltid skarpe sakser å gjøre kutt og utføre disse kutter rett over knoppen og skrånende.

Første året

Trim den sentrale stammen rett over og gjør et kutt på omtrent 75 cm fra bakken, og sørg for at tre eller fire skudd forblir jevnt fordelt. Skjær disse grenene i to, og skjær rett over en utovervendt knopp.

Fjern de resterende nedre grenene.

Beskjær et skudd 75 cm over bakken, etterlater tre eller fire sunne skudd, siden når du utfører denne typen beskjæring, produksjonen vil bli stimulert av sterke, kraftige skudd.

Andre år

Velge de beste tre eller fem spirene for å danne grenene og fjerne alle de andre. Skjær utvalgte spirer i to, skjær like over knoppen som må vende utover for å oppmuntre til dannelse av en koppformet grenstruktur.

Fjern de resterende nedre grenene.

Påfølgende år

Reduserer veksten i fjor på hovedstenglene eller primærgrenene med en tredjedel, kutte rett over en sunn knopp orientert utover, og etterlater åtte til ti grener.

La sidegrenene komme ut fra hovedstenglene ubeskjærte.

Kast alle stående skudd som utvikler seg på toppen av treet.

Fruktifisering

Ikke la frukten av det unge treet være det første året. Fjern frukt så snart du ser det.

I det andre året, hvis treet har tatt godt tak og vokser godt, du kan la en eller to frukter utvikle seg, da dette kan være nyttig å se om du må vente et år til disse trærne skal bære god frukt.

Problemer med eple og pæretre

Det er noen problemer knyttet til beskjæring og med denne typen trær inkluderer imidlertid problemer som kan oppstå sykdommer som eplekreft, monilia, brunrot og frostskader.