Skip to content

Beskjæring av jordbærtrær

2 de juli de 2021

Jordbærtreet er et perfekt tre for dekorasjon, og fruktene kan også konsumeres, selv om de ikke er veldig deilige i det hele tatt. De beskjæring av jordbærtreet Det tjener til å oppmuntre fruktproduksjon, og noen teknikker og aspekter må tas i betraktning for å gjøre det bra.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg alt du trenger å vite om målene, teknikkene og hvordan beskjæring av jordbærtreet utføres.

Mål med beskjæring av jordbær

fruktbelastet gren

Som vi har nevnt tidligere, er hovedmålet med beskjæring av jordbærtreet å øke produksjonen av fruktene. Imidlertid er det noen få andre mål som også er viktige, og det er derfor det blir utført. La oss se hva disse målene er:

  • Det gjør det mulig å kontrollere utviklingen av treet. Hvis vi har treet til et dekorativt formål, er det mye bedre å kontrollere beskjæringen for å vite formen.
  • Forbedre mengden og kvaliteten på avlingene. Takket være beskjæringen av jordbærtreet som utføres riktig, kan det favorisere økningen av fruktene.
  • Fjern grenene som kan ha parasitter så vel som tørre grener, steiner eller ødelagte.

De yngste jordbærtrærne bør beskjæres så tidlig som mulig for å bestemme formen når de har blitt modne. Å forme treet er viktig, siden det har konsekvenser for mengden og kvaliteten på produksjonen, det er viktig. Eldre jordbærtrær beskjæres for å holde strukturen som den er og for å rengjøre undersiden av treet. Dette bidrar til å forbedre luftens passasje og inntrenging av solstrålene. Alle disse oppgavene fremmer utviklingen og produksjonen av fruktene i de kommende høstene.

Hyppigheten av beskjæring av modne jordbærtrær varierer en gang i året eller annenhver år. Det er ingen type skriftlige regler om denne typen beskjæring, det avhenger ganske enkelt av noen hovedaspekter å ta hensyn til. For at alt skal gå bra, skal vi se hvilke aspekter du må ta i betraktning.

Når de kunne

beskjæring av det unge jordbærtreet

Når du planlegger beskjæring av jordbærtreet, må tiden tas i betraktning. Hvis det forventes frost etter beskjæring, er det bedre å ikke gjøre det. Som andre frukttrær kan de få vevsskade hvis det er frost etter beskjæringsprosessen. En frost er det øyeblikket temperaturene er nær 0 grader eller under i det minste flere netter på rad. Det er bedre å utsette beskjæring av jordbærtreet til det ikke er mer frost.

Dette gjør den beste sesongen for beskjæring av jordbærtrær tidlig på våren før treet begynner å våkne helt. Det er her det er så stor risiko for lave temperaturer. Som treet om våren, tillater vi mindre tap av saft siden det er en vekstsesong, sår begynner å gro raskt. Hvis været ikke er intens vinter, kan dette være den beste tiden.

Det er flere typer hel beskjæring som vi har deformasjon, produksjon og renovering. Grønn beskjæring av et jordbærtre anbefales å gjøres tidlig eller midt på sommeren. I varmere tider er det lavere risiko for frost.

Nødvendige materialer

beskjæring av jordbærtreet

Vi skal se hva som er nødvendig materiale som er nødvendig for å beskjære jordbærtrærne. Avhengig av type beskjæring og størrelsen på treet, trenger du noen materialer eller andre. Imidlertid vil vi i utgangspunktet bruke beskjæringssaks og en håndsag. Det er også nødvendig å bruke en stige hvis jordbærtreet er høyt. Beskjæringssaks er nødvendig for å kutte grener opp til 5 centimeter i lengden. Sagen brukes til å hevde grener med en lengde på 5-20 centimeter, og beskjæreren har høyde for å beskjære høye grener. Til slutt vil vi trenge motorsagen hvis vi har tykkere tømmerstokker med en diameter på 20 centimeter.

Stige, briller, hansker og vernesko må alltid være til stede når du beskjærer. For å utføre en eller annen type beskjæring må vi vite alderen på treet. Det er ikke det samme å gjøre en beskjæring av et yngre jordbær tre som krever trening beskjæring siden dette er vekstsesongen for å beskjære en moden. Beskjæringen av det modne jordbærtreet er mer orientert mot produksjonen av fruktene og for å lette høsten.

Beskjæring av det unge og voksne jordbærtreet

Hvis treet er under 5 år gammelt, er det nødvendig med beskjæring for å gi næring til veksten og etablere hovedgrenene. Alle må være orientert for å bestemme strukturen til treet og gitt formen som det vil vokse til slutt. Du må bare beskjære alle grenene på treet for å oppmuntre flere lave grener til å spire. I det andre året er sekundærgrenene trimmet litt og de nederste er igjen. De som spirer fra nedre halvdel av kofferten fjernes også. I løpet av det tredje året er hovedgrenene trimmet litt og grenene som går mot det indre av trekronen fjernes.

Frukting beskjæring av jordbær treet Det er en som prøver å definere de viktigste produktive grenene for å øke produksjonen og legge til rette for høsting. Med denne beskjæringen er det vi velger å velge hovedgrenene og produsere mer frukt. Hovedgrusen skal ikke ha for mye tilbøyelighet til å unngå knusing på grunn av fruktens vekt.

Beskjæring av moden arbutus er gjort for å bevare formen og fjerne en del av det indre av treet. På denne måten forbedrer vi luftpassasjen og favoriserer innføring av sollys. Disse beskjæringene kalles produksjonsbeskjæring og grønn beskjæring og foryngelse kan beskjæres.

Beskjæring gjenstår

For å ha en riktig ledelse, må du vite hva du skal gjøre med beskjæringen. Vi har flere alternativer:

  • Bruk gresskvern
  • Brenn grenene
  • Bruk grenene til vedovner, ovner og peiser

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om beskjæring av jordbærtreet og hvordan du gjør det.