Skip to content

Hvordan plantes frukten av jordbærtreet?

13 de juli de 2021

Jordbærtreet er et vakkert eviggrønt tre som i tillegg til å se vakkert ut året, produserer spiselige frukter som er deilige. Men når vi spiser en og ser frøene, kan det være lurt å så dem, som vi ikke kommer til å lure oss selv, er mer komplisert enn det ser ut til.

Siden den har en ganske lang vekst, må du være veldig oppmerksom på den slik at soppene ikke skader den. Så la oss se hvordan frukten av jordbærtreet blir sådd og hva vi kan gjøre for å prøve å unngå disse problemene.

Første fase – Frøstratifisering

Tupperware av plast

Jordbærtreet, hvis vitenskapelige navn er Arbutus unedo, er et tre som er hjemmehørende i Middelhavsområdet som må være kaldt om vinteren for å spire. For dette er det som er gjort, etter å ha rengjort frøene med vann og noen dråper oppvaskmaskin, stratifisere dem i 2 eller maksimalt 3 måneder i kjøleskapet på slutten av høsten. følge dette trinn for trinn:

  1. Først er en tupperware – med et eget lokk – fylt med vermikulitt (du kan kjøpe den) og fuktet med vann.
  2. For det andre plasseres frøene på overflaten og svovel drysses for å forhindre at det oppstår sopp.
  3. For det tredje sprøytes det med vann.
  4. For det fjerde, en gang i uken åpnes lokket slik at luften kan fornyes, og for å kontrollere at vermikulitt ikke går tom for fuktighet.

Andre fase – Frøplante

Når de 2-3 månedene har gått, er det på tide å så frøene i en såbed. Som sådan kan du bruke en konvensjonell blomsterpotte, et frøplantebrett, melkebeholdere eller yoghurtglass som er tidligere rengjort og med hull (de kan lages med en kniv eller en saks). Trinn for trinn å følge er følgende:

  1. Først må du fylle såbedet med universelt voksende substrat (du kan kjøpe det).
  2. Etterpå blir den vannet og frøene plasseres på overflaten. Unngå å ikke legge mange i samme frøbed, siden ellers senere kan du få vanskeligheter med transplantasjon. For å gi oss en ide om hvor mange som kan passe, er det faktisk ikke å legge mer enn 3 i en gryte med en diameter på 10,5 cm.
  3. De dekkes deretter med et tynt lag med underlag og drysses med svovel.
  4. Til slutt sprayes underlaget til det er veldig vått.

Seinere, det vil fortsatt være å spraye med 7–14 dager med soppdrepende middel (som dette fra) og gå på vanning slik at underlaget ikke mister fuktighet.

Så hvis alt går bra, frøene til jordbærtreet vil spire om 1-2 måneder.

Arbutus

Tør du å dyrke jordbærtrær?