Skip to content

Beskytt plantene dine mot dyr

28 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om et viktig tema for alle som bor med kjæledyr, eller som vil beskytte plantene våre derav. Vi vil fortelle deg de forskjellige måtene å skremme dem bort, den mest korrekte måten å bruke avstøtningsmidler på og hvor ofte du må bruke dem for å holde plantene i hagen eller de som er i potter trygge.

Både dyr og planter kan sameksistere i harmoni, hvis du vet hvordan du velger den beste metoden. Her er noen tips som hjelper deg å velge den som passer best for deg.

Barrierer

Rack

Når vi snakker om barrierer, mener vi å beskytte planten med to (eller flere) verger og et rutenett som brukes til å lage kyllingkokker. Forsikre deg om at den er minst 40 cm høy. Dermed kan ikke noe dyr skade planten, og den kan vokse uten problemer.

Kaktusbarriere

En annen «barriere» kan være den som er sett på bildet. Hvis du bor med en hund som elsker å hoppe, uansett høyden på bordet og / eller møblene, ikke nøl, sett tornete planter som kaktus »på første rad» og du vil se hvordan problemet er løst.

Avstøtende midler

Væskemiddel

Det er tre store grupper av frastøtende midler: væsker, granulater og naturlige.

  • Væsker: er de som påføres i potter eller overflater (aldri på planter eller dyr). Ideell for deres raske effektivitet. Men de må brukes flere dager på rad (vanligvis fem) til problemet er løst. For sikkerhets skyld, sørg for at den har tørket før du reiser.
  • Granulater: er de som er spredt rundt plantene. Granuler har også vist seg å være veldig effektive, i tillegg holder de lenger enn væsker, da de ikke brytes lett ned. Det bør brukes en eller to ganger i uken hvis problemet vedvarer. Den største ulempen er prisen, som vanligvis er høyere enn for flytende repellanter.
  • Naturlig: laget av planter, de skader ikke miljøet. De har lavere effektivitet, det vil si at de jobber men mer på mellomlang sikt. Fordelen er at hvis dyret skulle komme for nært, ville ingenting skje med det.

Vi kan finne et stort utvalg av arter som er naturlige repeller av dyr. For eksempel: citronella, rue, rosmarin, lavendel, hvitløk, sitrus som sitron- eller appelsintre … Hvis du ikke vil ta risiko, prøv en av disse plantene (eller flere), legg dem rundt plantene du vil beskytte, eller bruk essensiell olje fortynnet i vann for å spraye potter og / eller tømmerstokker.