Skip to content

Beste innendørs planter for leiligheter

15 de februar de 2021

Å bo i en leilighet eller sovesal kan utgjøre noen interessante problemer for de som ønsker potteplanter for å bringe litt natur innendørs.

Plassen tillater ikke mange store planter, pluss at det er trangt om plassen, og det er vanligvis ikke å gi opp den dyrebare eiendommen øverst på «må ha» -listen – selv om det er de enkleste plantene å ta vare på!

Den begrensede mengden tilgjengelig lys kan også være en viktig faktor – bruk av lysrør til å vokse innendørs kan være en nødvendighet.

Bare det å ha noen få enkle potteplanter, tilbyr imidlertid en liten «ferie» fra betongjungelen, selv med begrenset tilgang til utendørs.

I vårt raske samfunn, som ønsker å ta mye tid til å ta vare på planter, ønsker vi alle potteplanter som er enkle å ta vare på med lite tid.

Vi vil ha planter som passer til vår livsstil for vask og skylling, vi vil reise hjemmefra i en uke, og plantene vil fortsatt være i live når vi går inn døren.

Så her går du – Fem av de beste innendørs leilighetene:

Fredslilje – Spathiphyllum – Fredning av liljer er ganske enkelt, og planten håndterer lavere lysnivåer som er vanlige for leiligheter. Når Spathiphyllum blir tørst, forteller den deg med hengende blader.

Edderkoppplantepleie er også ganske enkelt … bladene faller når de vil drikke.

Myke sukkulenter – Disse tøffene krever litt indirekte lys, gjør det bra i små potter, oppbevarer vann som en kaktus og kommer i en rekke størrelser og farger. Tenk på saftige Echeveria-planter og pottekaktus for din lille plass eller en lys vinduekaktushage.

Pothos eller Philodendron – De fleste variantene dyrket for innendørs bruk (Neon, Marble Queen, Jade og Golden pothos planter) vokser nedover som en eføy.

Mange farger, men med lavere lys vil fargene ikke være like levende, få skadedyrproblemer og krever begrensede mengder vann.

Sjekk ut artikkelen vår der vi svarer på spørsmålet – Er Pothos giftig eller giftig?

ZZ-anlegget – ZZ-anlegget kan overleve i omtrent alle omgivelser. De er langsomme dyrkere og har lite krav til vann og lys, en veldig unik plante.

Aglaonema – En av mine favorittgrupper av planter. Mange fargevalg, mange nye Aglaonemas takler kulde mye bedre og tøff!

Aspidistra – Også kjent som det tøffe støpejernsanlegget. Denne tøffe negleplanten var en favoritt i viktoriansk tid sammen med Kentia-palmen (Howea Forsteriana).

Sansevieria Hahnii – kjent som Bird Nest Snake Plant – liten i størrelse, men tøff nok til å håndtere et bredt utvalg av lys og kulturelle forhold som finnes i leiligheter. Sjekk ut varianten Golden Hahnii Snake.

gruppe fuglerede hahnii sansevieria nær vindu
Den gang var husene alt annet enn lyse og luftige – omtrent som leiligheter! I det sørlige USA kan du finne Aspidistra som vokser helt bekymringsløs som bunndekke i tett, mørk skygge.

Ett notat – Fredsliljen, Pothos eller Philodendron, ZZ-anlegget og Aglaonema kommer alle fra Araceae-familien.

Beklager at det var syv, ikke fem valg i våre valg for – de beste plantene for en leilighet. Nå som du vet hvilke planter du skal se etter – gå få dem!