Skip to content

Betydningen av oksygenering av røttene

25 de juli de 2021

Vi tar ofte for gitt at planter har alt de trenger når vi har transplantert dem i en ny krukke eller hage, men sannheten er at dette ikke alltid er tilfelle. Som vi vet, alle levende ting trenger oksygen for å puste, inkludert planter og, selvfølgelig, ditt rotsystem.

Hvis jorda eller underlaget ikke lar røttene luftes ordentlig, vil plantene svekkes og soppene kan skade dem alvorlig. For å unngå det, rotoksygenering er veldig viktig.

Vannkanne av metall

Røttene absorberer oksygen (O2) og driver ut karbondioksid (CO2) for å utføre sine funksjoner. For det, trenger å absorbere O2 fra vannet, som består av to oksygenmolekyler og en av hydrogen (H2O). Vi tror da at jo mer vi vanner, jo mer oksygen vil det ha, men … vi tar feil.

De kan bare absorbere litt vann om gangen, og også tiden de trenger for å gjøre det er lengre enn det tar oss til vann. en plante bruker omtrent 0,2 til 1 mg oksygen per gram rot hver time. Dette betyr at hvis vi er over vann, vil rotsystemet kveles og dø.

Bromeliad

Temperaturen på vannet må også tas i betraktning siden jo høyere det er, jo mindre oksygen kan det oppløses. For eksempel: hvis det er 18 CC, vil røttene være i stand til å oppløse 9,1 mg / l; men hvis det er 30 ºC, vil oksygeninnholdet i vannet reduseres til 7,1 mg / l.

Avhengig av klimaet i vårt område og årstiden vi er i, Vi må utvikle en vanningsstrategi for å unngå å tiltrekke seg sykdommer og dermed sikre at plantene våre kan utvikle seg riktig. For å gjøre dette, må vi bruke et passende underlag for hver plantetype, og sjekke fuktigheten til underlaget før vanning ved å innføre en tynn trepinne så langt vi kan og se om den har kommet praktisk talt ren ut ( i så fall vil det være nødvendig å vanne) eller ikke.

Fant du det interessant?