Skip to content

Blå palme (Brahea armata)

8 de juli de 2021

De Brahea armata eller blå palme er en plante som har sin opprinnelse i Baja California-regionen i Mexico hvor temperaturene er vanligvis høye det meste av åretDerfor er den høye kapasiteten til å tilpasse seg miljøer som er veldig tørre og varme.

Dens tilpasningsevne og den høye dekorative verdien av planten er grunnen til at den dyrkes i forskjellige deler av verden, hvor den kan observeres i alltid sterke og dekorative utendørshager, selv når de er i full sol og i steder der det regner veldig lite.

palmer med store blader

Kjennetegn ved Brahea armata

Å kjenne egenskapene til det blå palmetreet vil hjelpe deg med å bestemme om det er et godt alternativ for hagen din, forresten den er i prydstoff, men du må ta hensyn til andre elementer som tilgjengelig plass:

 • Den når en maksimal høyde på 15 meter.
 • Det er veldig motstandsdyktig mot tørke.
 • Den støtter direkte sol, selv om du også kan plassere den der den har sol på bestemte tider av dagen. Det er ikke en innendørs plante.
 • De har en høy toleranse for lave temperaturer, faktisk støtter den opp til -10 ° C.
 • Bagasjerommet er oppreist, med en bredere base enn resten.
 • Bladene er palmeformede.
 • Den har torner.
 • Anlegget når en diameter på omtrent 6 meter.
 • Stammen når en diameter på 50 cm.
 • Veldig motstandsdyktig mot vind.
 • Støtter beskjæring.
 • Lett å transplantere.
 • Moderat tolerant mot saltholdighet.

Det er viktig å huske på det vi snakker om en plante med høyt ornamentalt nivå som har en noe langsom vekstFor eksempel, hvis det vi ønsker for hagen, en park eller et bassengområde, høye blå palmer, må vi vite at mange års dyrking vil gå før den når minst 10 meter.

¿Har du noen gang lurt på hvorfor det kalles et blått palme? Slik er det kjent, for når sollyset faller på det, kan nyanser mellom blått og grått observeres i bladene, avhengig av vinkelen du ser dem fra. Dette er en av de mest fremragende egenskapene til Brahea armata og jo lenger du er i solen, jo mer fremtredende blir disse nyanser.

Hvordan er kultiveringen?

liten palme i en hage

Inntil nå har vi lagt vekt på hvor motstandsdyktig planten er mot tørke, men hvis du vil dyrke den, er det viktig at den ofte får vann i de første årene siden dette påvirker veksten direkte.

I årstider med lite nedbør eller i veldig tørre områder, anbefales rikelig vanning annenhver uke, slik at utviklingen ikke påvirkes, mens det er praktisk talt ikke nødvendig å vanne dem når det er vinter. Når det gjelder tilsetning av gjødsel, vil dette avhenge av om underlaget er veldig sand eller mangel på næringsstoffer, i så fall det anbefales å bruke de med høyt nitrogeninnhold som NPK-komplekser.

Mengden vil avhenge av høyden, uten å ha en meter, bør du bruke mellom 200 og 400 gram av det næringsstoffet du velger som er rik på nitrogen, som bør være tilstrekkelig til å dekke næringsbehovene til planten når du trenger det mest som er mellom vår og sommer.

Det er viktig at du sørger for at jorden dreneres før du planter den, for å forhindre at vannet smelter sammen, noe som vil skade planten på kort tid. På samme måte må et hull klargjøres minst 50 centimeter dypt, innlemme noe organisk materiale i det og plassere planten på det. I sitt naturlige miljø det blå palmetreet har evnen til å utvikle seg i forskjellige jordtyper hvis pH er nøytral, alkalisk eller sur, selv i jord der det er svært få næringsstoffer. Hvis underlaget er sand eller leirete, er det ideelt for den underjordiske delen å vokse seg sterk.

Direkte soleksponering er direkte knyttet til normal plantevekst, som er ganske treg under optimale forhold.

Plante skadedyr og sykdommer

Det er også kjent for sin stor motstand mot skadedyr og sykdommerImidlertid må det tas vare på fra pesten av den røde palmevevilen, et insekt som er hjemmehørende i Indonesia som vanligvis angriper bladkronen til palmer fra innsiden til den dreper dem.

Bruk av anlegget

palmetre med store blader

Det er veldig attraktivt i hager i middelhavsstil som det tilpasser seg veldig godt på grunn av typen klima mellom tørt og tørt, de plantes vanligvis alene slik at det bretter ut sin prakt uten distraksjoner. Når de er unge planter, brukes de til å dekorere terrasser eller uteplasser i potter.

Når de er i blomstringstrinnet, får de hengende blomsteroppblomstrene som når 6 meter i lengde, håndflaten din se full ut. Det er faktisk et skuespill å se den blomstrende planten under måneskinnet da den får en imponerende sølvfargetone.

Blomstringene er dekket med grå blomster, alle hermafroditter, og blomstringen begynner når planten fortsatt er veldig ung. Når det gjelder fruktene, er de i prinsippet gule og i modent stadium blir de mørkebrune. De er ikke attraktive for fugler i det hele tatt.

Hvis du vokser til å transplantere, anbefales det å gjøre det i en gryte, siden hvis du gjør det i bakken, når planten har blitt rotfestet, er det veldig vanskelig for den å ha tilstrekkelig rot. Reproduksjonen av det blå palmetreet er gjennom frø. Planten krever beskjæring, selv om de tørre bladene forblir hengende i lang tid, når du fjerner dem, vær oppmerksom og respekter burlap som beskytter eller dekker støtten.

Oppsummert har vi snakket om en plante med høy dekorativ verdi alltid i eksterne miljøer siden den motstår direkte sol, I sitt modne stadium er det også veldig tolerant mot temperaturer ned til -10 ° CDet krever ikke mye vanning og forekommer i jord med liten næringsverdi. Ideell for store rom der hun kan vise frem all skjønnheten i bladene og den robuste kofferten.