Skip to content

Blå wattle (Acacia saligna)

10 de juli de 2021

De Acacia saligna Det er en av treslagene eller de små trærne som vokser raskt (veldig raskt, faktisk) og som kan gi deg mer glede … så lenge du planter den på rett sted slik at den kan utvikle sin fantastiske krone som fyller med blomster hver vår.

Vedlikeholdet er nesten null, noe som øker rustikken og motstanden mot skadedyr og sykdommer, uten tvil kan vi si at det er ideelt for de hagene som tar vare på seg selv. Men vær forsiktig så det ikke er noen problemer, det er viktig å kjenne henne godt.

Opprinnelse og egenskaper

Acacia saligna er i nesten alle

Kjent som blå akasie eller blåblad akasie, er det et eviggrønt tre eller busk som er hjemmehørende i Australia, men som du ser på kartet, finnes det allerede nesten over hele verden. Nå 3 til 8 meter i høyden, med en koffert som tykner opptil 50 cm, med glatt eller noe sprukket bark, mørkebrun i fargen. Grenene er hengende, veldig tynne, mindre enn 0,5 cm tykke og lineære blader 8-30 cm lange og 0,5-5 cm brede spire fra dem.

Blomstrer om våren (mot mars / april måned på den nordlige halvkule). Blomstene er gruppert i blomsterstander som ser ut som små – 1 cm i diameter mer eller mindre – gule eller oransje pomponger. Frukten er en belgfrukter 5-14 lang og 0,4-0,8 cm bred, og inne vil vi finne rundt tolv frø på 6-6,5 mm ved 3-3,5 mm, brunkastanje i fargen.

Forventet levetid handler om 20 til 30 år.

Hva bryr de seg om?

Bladene til Acacia saligna er eviggrønne

Hvis du vil ha et eksemplar i hagen din, la meg først fortelle deg noe. Det er en plante med stort invasivt potensial. Den vokser veldig raskt, og av erfaring kan jeg fortelle deg at den ikke lar noe vokse under den: de andre plantene kan rett og slett ikke fordi røttene til akasie utvikler seg på en slik måte at de knapt etterlater hull for andre arter. Bare skygge gress kunne gjøre det, eller gress.

Du bør også huske på at den formerer seg lett, ikke så mye av frø som av suger. Det er ikke uvanlig at det dukker opp igjen sterkt etter drastisk beskjæring. Derfor er innføring i naturen forbudt. Når det er sagt, og så lenge det ikke forlater hagen, og tar i betraktning hva jeg skal fortelle deg videre, er det en veldig vakker og interessant art.

plassering

Den blå akasie må være i utlandet, om mulig i et område der det er i direkte sollys hele dagen. Å være en plante som tar mye plass – kronen kan måle 4-5 meter, kanskje 6m – og har et sterkt rotsystem, må du plante den i minst 7 meters avstand fra vegger, vegger osv., og av 10 meter rør og andre.

Irrigasjon

Det kommer an på hvor du skal ha det:

  • Blomsterpotte: det anbefales at jorden ikke er tørr for lenge, så jeg anbefaler å vanne den i gjennomsnitt 2-3 ganger i uken om sommeren, og en eller to ganger i uken resten av året.
  • Verft: i løpet av det første året med omtrent to vanninger i uken kan det være greit, men fra det andre og hvis de faller minst 300 mm i året, kan vanningene være fordelt og til og med slutte å vanne.

Land

  • Blomsterpotte: fyll med universelt voksende medium (på salg).
  • Verft: vokser på alle typer jordsmonn.

Abonnent

Blomstene av Acacia saligna er gule

Han trenger det ikke. I en gryte anbefales det å gjødsle den med jevne mellomrom med flytende gjødsel, som guano for eksempel at de selger.

Multiplikasjon

De Acacia saligna multipliserer med frø vår-sommersom må plasseres i et glass kokende vann i et sekund og deretter i et annet med vann ved romtemperatur i 24 timer for å bryte dvalen. Dette er kjent som termisk sjokk, og det er veldig interessant for Fabaceae frø å spire raskere. Når dette er gjort, blir de sådd i såbed med universelt voksende medium og plasserer dem ute i direkte sol, og de holdes fuktige.

På denne måten vil de spire om to uker.

Beskjæring

Sent vinter det anbefales å fjerne tørre, syke, svake eller ødelagte grener. Også, fra min egen erfaring, anbefaler jeg at du fjerner de som vokser mer enn resten, for å ha et tre med en ensartet, avrundet og kompakt krone eller noe åpent.

Rustikk

Motstår opptil -12 ° C. Det kan leve i klima uten frost.

Hvilke bruksområder blir gitt til Acacia saligna?

Acacia saligna i blomst

Pynt

Det er en plante som, hvis den plantes på rett sted, Det er veldig vakkert i hagene som et isolert eksemplar eller i justeringer.

Mat

Både bladene og frøene de tjener som mat til husdyr, så hvis du har disse dyrene, må du ikke bruke kjemiske produkter når som helst for å ta vare på planten for deres skyld.

Andre

Tømmer brukt som drivstoff, og fra barken trekkes det ut en harpiks som brukes til å lage gummi.

Hva tenkte du på Acacia saligna? Hvis du vil vite mer om akasier, klikk her: